Αξιότιμοι κύριες και κύριοι, φίλοι εκπαιδευτικοί

Το μήνυμα αυτό αφορά ενημέρωση σας για  τη νέα υπηρεσία Τηλεδιασκέψεων και Τηλεκπαιδεύσεων  που έχει θέσει  σε λειτουργία το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και ήδη χρησιμοποιείται από αρκετούς εκπαιδευτικούς.

Επίσης έχει χρησιμοποιηθεί στις ημερίδες  «Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο» .

Θεωρούμε ότι η υπηρεσία αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για την εκπαιδευτική κοινότητα. Οι προτάσεις και οι παρατηρήσεις σας μας βοηθούν και τις αναμένουμε με ενδιαφέρον στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  .

Η υπηρεσία αυτή αναπτύχθηκε στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης «ΣΤΗΡΙΖΩ»[1]

Ακολουθεί η περιγραφή, οι σύνδεσμοι χρήσης και οδηγιών της υπηρεσίας Τηλεδιασκέψεων– Τηλεκπαιδεύσεων .

 Το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προσφέρει τη νέα υπηρεσία Τηλεδιασκέψεων –Τηλεκπαιδεύσεων στα μέλη του. Συγκεκριμένα, κάθε εκπαιδευτικός, Σχολική ή Διοικητική Μονάδα έχει τη δυνατότητα να προγραμματίσει και να διεξάγει τηλεδιασκέψεις και τηλεκπαιδεύσεις .

 • Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των τηλεδιασκέψεων του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου http://meeting.sch.gr
 • Συνδεθείτε με το όνομα χρήστη και τον κωδικό που έχετε στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
 • Για να δημιουργήσετε μία τηλεδιάσκεψη-τηλεκπαίδευση επιλέξτε «Δημιουργήστε» και στη συνέχεια:
 • Συμπληρώστε τις απαιτούμενες πληροφορίες στη φόρμα που θα εμφανιστεί.
 • Μπορείτε να ανεβάσετε συνοδευτικό υλικό αυτή τη στιγμή,  μια εικόνα ή κάποια αρχεία, για την προετοιμασία των ενδιαφερομένων. Μπορείτε να αφήσετε το σημείο αυτό  και να το επιμεληθείτε αργότερα, αν χρειάζεται να ανεβάσετε κάποιο υλικό.
 • Ολοκληρώστε τη διαδικασία με  το πλήκτρο «Καταχώρηση».
 • Η τηλεδιάσκεψη σας έχει δημιουργηθεί !

Στη συνέχεια μπορείτε να προσκαλέσετε τους συνεργάτες σας, δηλαδή εκπαιδευτικούς, σχολεία ή ακόμα και τους μαθητές σας, στην τηλεδιάσκεψη που μόλις δημιουργήσατε.

 

Κάθε προσκεκλημένος θα λάβει ειδοποίηση για την πρόσκληση αυτή και μπορεί να επιβεβαιώσει τη συμμετοχή του, επιλέγοντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο μήνυμα της πρόσκλησης.

Εσείς μπορείτε να δείτε κάθε φορά την επιβεβαίωση (δήλωση) συμμετοχής των προσκεκλημένων σας.

Χρήση

 • Τηλεδιάσκεψη για παρουσίαση, συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων για ένα συγκεκριμένο θέμα
 • Ομιλία και παρουσίαση (εισήγηση) ενός θέματος
 • Τηλεκπαίδευση-εικονική τάξη, όπου  ο εκπαιδευτικός ή εισηγητής μπορεί να πραγματοποιήσει ένα μάθημα  που απευθύνεται με μαθητές ακροατές ή γενικά ενδιαφερόμενους που βρίσκονται σε διάφορα σημεία, γεωγραφικά απομακρυσμένα και οι οποίοι συμμετέχουν στην εκπαίδευση μέσω του υπολογιστή τους. Οι εκπαιδευόμενοι μεταφέρονται στο περιβάλλον της εικονικής τάξης που διαμορφώνει το σύστημα, χωρίς την ανάγκη μετακίνησης για τη συμμετοχή τους αυτή.

Χαρακτηριστικά  Τηλεδιασκέψεων 

Περιβάλλον του συστήματος.

 1. Πλήρως εξελληνισμένο περιβάλλον.
 2. Οπτικοακουστική επικοινωνία: Επικοινωνία  με φωνή εφόσον διαθέτετε απλές συσκευές ήχου
 3. (ηχεία ή ακουστικά και μικρόφωνο) και εικόνα (video) εφόσον διαθέτετε κάμερα.
 4. Προβολή παρουσιάσεων (slides) κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης και άλλου υλικού: Ο εισηγητής (δημιουργός) μπορεί να προβάλει  παρουσιάσεις (slides) ή άλλο υλικό εφόσον το ανεβάσει στο χώρο της τηλεδιάσκεψης. Τα μέλη ομοίως μπορούν να ανεβάσουν υλικό με την άδεια του εισηγητή.
 5. Διαμοιρασμός επιφάνειας εργασίας για παρουσίαση εφαρμογών: Ο εισηγητής έχει τη δυνατότητα να διαμοιράσει την επιφάνεια εργασίας του ώστε να πραγματοποιήσει επίδειξη κάποιας εφαρμογής που έχει εγκατεστημένη στον υπολογιστή του, π.χ. κάποιο εκπαιδευτικό λογισμικό.  Η δυνατότητα αυτή μπορεί να δοθεί από τον εισηγητή και σε άλλο μέλος της τηλεδιάσκεψης.
 6. Επικοινωνία με άμεσο μήνυμα (chat).
 7. Ασπροπίνακας (white board) για ελεύθερη γραφή ή σχεδιασμό σ’ αυτόν.

 

Δημιουργία και οργάνωση τηλεδιασκέψεων ή τηλεκπαιδεύσεων

 • Δημιουργία τηλεδιασκέψεων μόνο από πιστοποιημένα μέλη (χρήστες) του  Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, εκπαιδευτικούς, σχολεία και  διοικητικές μονάδες. Οι μαθητές δεν μπορούν να δημιουργήσουν τηλεδιάκεψη–τηλεκπαίδευση, μπορούν όμως να συμμετέχουν.
 • Πρόσκληση για συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψη από τον κατάλογο του ΠΣΔ: Μπορείτε να αναζητήσετε εύκολα  συναδέλφους σας, σχολεία ή μαθητές  μέσα από τον κατάλογο μελών του ΠΣΔ και να τους στείλετε πρόσκληση συμμετοχής.
 • Πρόσκληση για συμμετοχή σε τηλεδιάσκεψη φίλων εκτός ΠΣΔ: Μπορείτε να προσκαλέσετε στην τηλεδιάσκεψή σας εύκολα φίλους σας που δεν διαθέτουν λογαριασμό στο ΠΣΔ εισάγοντας το Ονοματεπώνυμο και το email του καθενός. Ο προσκεκλημένος φίλος θα λάβει αρχικά email πρόσκλησης στην τηλεδιάσκεψή και στη συνέχεια όταν, έρθει η μέρα και η ώρα πραγματοποίησης της τηλεδιάσκεψη και την ξεκινήσετε, θα λάβει email με τον σύνδεσμο της τηλεδιάσκεψης ώστε να μπορέσει να μεταβεί και να συμμετάσχει σε αυτή.
 • Χρονοπρογραμματισμός  τηλεδιασκέψεων. Ο δημιουργός (εισηγητής της τηλεδιάσκεψης)  μπορεί να σχεδιάσει το πρόγραμμα των τηλεδιασκέψεων που θα πραγματοποιήσει  και να στείλει προσκλήσεις ή ανακοινώσεις για αυτές.
 • Προσκλήσεις και διαχείριση δήλωσης συμμετοχής . Ο δημιουργός   έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί τους προσκεκλημένους και τα μέλη  μιας τηλεδιάσκεψης. Μπορεί επίσης σε οποιαδήποτε στιγμή να προσκαλέσει επιπλέον πιθανούς ενδιαφερόμενους για συμμετοχή, με αποστολή ειδοποιήσεων.
 • Ελεύθερη και ελεγχόμενη συμμετοχή χρηστών στη τηλεδιάσκεψη: Ο δημιουργός της τηλεδιάσκεψης μπορεί να ορίσει  στην επιλογή «Συμμετοχή» έναν από τους ακόλουθους τρόπους.
 • με προσκλήσεις
 • με  έγκριση από τον εισηγητή
 • ελεύθερη με δήλωση συμμετοχής
 • Δημοσιότητα: Αν  η τηλεδιάσκεψη-τηλεκπαίδευση αφορά το ευρύτερο κοινό όπως ορίζεται στην επιλογή  «Συμμετοχή»  τότε  η τηλεδιάσκεψη ανακοινώνεται  δημόσια  στο «Δείτε» (κατάλογος τηλεδιασκέψεων) του  http://meeting.sch.gr.

 

Οδηγίες και Βοήθεια

Περισσότερη ενημέρωση και οδηγίες για την υπηρεσία θα βρείτε στους ακόλουθους συνδέσμους:

 

Σας ευχαριστούμε για τη χρήση των υπηρεσιών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και για τη συνεργασία σας.

 

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

-------------------------------------------------------------------

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk

Tηλέφωνο (χρέωση μία αστική μονάδα): 801-11-801-81

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

[1]  «ΣΤΗΡΙΖΩ» - Οριζόντιο έργο υποστήριξης σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών στο δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξης του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ», με την συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου.