Επίσης δείτε...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Είσοδος Πληροφορικών
Online Χρήστες
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 33
Περιεχόμενο : 259
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 167494

Επιμορφωτικά Σεμινάρια Web 2.0 - Τάξη 2.0

ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Τελευταία Νέα / Ανακοινώσεις

To καινούργιο site του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς

Τo site αυτό σταμάτησε να ενημερώνεται
Επισκεφτήτε τo καινούργιο site του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς από εδώ.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 08 Μάιος 2014 09:04)

 

Ημερίδα με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying» από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/ Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει τις εξής ημερίδες με θέμα «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο-Cyberbullying».

Καστοριά, 15/11/2013 και ώρα 12:00, Αίθουσα Ε.Δ.Η.Κ.Α.

Γρεβενά, 29/11/2013 και ώρα 12:00, Αίθουσα Κέντρου Πολιτισμού

Καρπενήσι, 6/12/2013 και ώρα 19:00, Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου

Οι εν λόγω Ημερίδες απευθύνονται κυρίως σε γονείς και παιδιά, αλλά και σε όσους ενήλικες επιθυμούν απλά να μάθουν περισσότερα για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του ψηφιακού κόσμου και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Στόχος είναι οι γονείς να μπορέσουν να κατανοήσουν το διαδίκτυο και να προφυλάξουν τα παιδιά τους από τους κινδύνους που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του Διαδικτύου.

Κατά τη διάρκεια των Ημερίδων, οι γονείς και τα παιδιά θα μπορούν μέσα από τη διαδραστική συμμετοχή τους, να ενημερωθούν από τον Υποδιευθυντή της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχο Εμμανουήλ Σφακιανάκη, καθώς και από εξειδικευμένους Αξιωματικούς, για θέματα που άπτονται της ασφαλούς πλοήγησης και των κινδύνων που ελλοχεύουν στο Διαδίκτυο. Ειδικότερα:

α) Διαδίκτυο: θετικά και παγίδες

β) Ηλεκτρονική διαπόμπευση - cyberbullying

γ) Απειλές – εγκλήματα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

δ) Πρακτικές πρόληψης - αντιμετώπισης

Στόχος της Ημερίδων, οι οποίες εντάσσονται στο πλαίσιο ημερίδων αντίστοιχου περιεχομένου, είναι η ενημέρωση για την ασφαλή διείσδυση των πολιτών στις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα στο internet.

 

Έκθεση Τεχνικών Εργασιών Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2013

Δείτε στα συνημμένα Έκθεση Τεχνικών Εργασιών που διεκπεραίωσε το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2013.

 

Πληροφορική Παιδεία: Διάλογος για μια σύγχρονη μαθητοκεντρική προσέγγιση.

Tο Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013 στο ΚΠΕ Καστοριάς (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης) και ώρα 10:30 - 14:30, η ΠΕΚΑΠ (Πανελλήνια ένωση καθηγητών πληροφορικής) Δυτικής Μακεδονίας και ο ΣΕΠΚΑ (Σύλλογος εκπαιδευτικών πληροφορικής Καστοριάς) διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: Πληροφορική Παιδεία: Διάλογος για μια σύγχρονη μαθητοκεντρική προσέγγιση.

Θα ήταν εξαιρετικά γόνιμο να συμμετάσχετε όλοι στην ημερίδα μας. Οι ομιλίες αφορούν σε: Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Δευτεροβάθμια εκπαίδευση (διακριτές ομιλίες για Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ), Πανελλήνιοι & διεθνείς διαγωνισμοί Πληροφορικής και αναμένονται και άλλες εισηγήσεις. Ομιλητές θα είναι συνάδελφοι Πληροφορικής από Καστοριά, Φλώρινα, Αθήνα και Πτολεμαΐδα, φοιτητές, στελέχη εκπαίδευσης κ.α.

Προσκεκλημένοι θα είναι εκπαιδευτικοί, σύλλογοι γονέων, εκπρόσωποι μαθητών, βουλευτές, στελέχη εκπαίδευσης, ΜΜΕ.

Η ημερίδα θα μεταδοθεί ζωντανά δικτυακά-πανελλαδικά από το κανάλι της ΠΕΚΑΠ: http://ustre.am/162SI

 

Διάθεση σχολικών εργαστηρίων και υποδομών ΤΠΕ σχολικών μονάδων για την πρακτική άσκηση των επιμορφούμενων εκπαιδευτικών (εφαρμογή στην τάξη) στο πλαίσιο των προγραμμάτων επιμόρφωσης Β’ Επιπέδου ΤΠΕ

Στο πλαίσιο της πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β΄ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ, http://b-epipedo2.cti.gr) υλοποιούνται προγράμματα επιμόρφωσης Β΄ Επιπέδου ΤΠΕ για εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ19/20, ΠΕ60 και ΠΕ70. Η τρέχουσα τρίτη επιμορφωτική περίοδος διεξάγεται στο διάστημα Απριλίου 2013 - Δεκεμβρίου 2013, ενώ προβλέπονται δυο ακόμη επιμορφωτικές περίοδοι.

Η επιμόρφωση αυτή συμπληρώνεται με την εφαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα στη σχολική τάξη από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, ως οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών και των υποστηρικτικών δομών της Πράξης.

Ως εκ τούτου, προβλέπεται να υλοποιηθούν από τους εκπαιδευτικούς που επιμορφώνονται, διδασκαλίες με χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ.

Ειδικότερα, οι επιμορφούμενοι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων για εφαρμογή στην τάξη, θα κληθούν με την υποστήριξη των επιμορφωτών τους να σχεδιάσουν, να προετοιμάσουν και να υλοποιήσουν μαθήματα στις τάξεις τους, αξιοποιώντας τις κατά περίπτωση διαθέσιμες υποδομές πληροφορικής των σχολικών μονάδων στις οποίες διδάσκουν.

Καλούνται οι Διευθυντές καθώς και οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των ψηφιακών υποδομών των σχολικών μονάδων (σχολικά εργαστήρια ή άλλου τύπου υπολογιστικές και δικτυακές υποδομές), να εξασφαλίσουν στους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς τη διαθεσιμότητα των υποδομών αυτών, διαμορφώνοντας κατάλληλα το πρόγραμμα λειτουργίας και χρήσης τους.

Οι σχετικές δραστηριότητες, για την τρέχουσα επιμορφωτική περίοδο, ξεκίνησαν τον Οκτώβριο 2013 και θα διαρκέσουν μέχρι τη λήξη των μαθημάτων

 

Επιλογή και αρμοδιότητες των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) 2013-2014

1. Διαδικασία ορισμού των Υπευθύνων Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.

 

      Στην αρχή κάθε διδακτικού έτους, κατά τη συνεδρίαση για την κατανομή των εξωδιδακτικών εργασιών του συλλόγου διδασκόντων, γίνεται η επιλογή του Υπευθύνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. του Γυμνασίου ή Γενικού Λυκείου, στο οποίο υπάγεται το Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.

      Ο σύλλογος διδασκόντων προτείνει έναν εκπαιδευτικό από αυτούς οι οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα Πληροφορικής (κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ19 ή ΠΕ20), ως Υπεύθυνο για κάθε σχολείο.

       Η πρόταση για τον Υπεύθυνο Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. διαβιβάζεται στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής με απόφασή του ορίζει τον Υπεύθυνο Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. για ένα διδακτικό έτος (αν ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. είναι αναπληρωτής, η θητεία του διαρκεί όσο ο χρόνος αναπλήρωσης).

       Η απόφαση κοινοποιείται στο σχολείο και στη Δ/νση ΣΕΠΕΔ / Τμήμα ΣΤ΄ Μελετών του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

 

Συνημμένα:
Download this file (sepeh_2013-14.doc)Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. 2013-14[ ]112 Kb

Περισσότερα...

 

Επιμορφωτικές Συναντήσεις Εκπαιδευτικών (Lego Mindstorms)

Το Κέντρο Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, στα πλαίσια των γενικότερων δράσεων και υποχρεώσεών του, σε συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Μακρόπουλο, MEd, Εκπ/κό Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης,

προτίθεται να διοργανώσει κατά το τρέχον σχολικό έτος σε συνέχεια ανάλογων δράσεων κατά το σχολικό έτος 2012-13, Επιμορφωτικά Σεμινάρια – Συναντήσεις με θέμα «Γνωριμία με την Εκπαιδευτική Ρομποτική (Lego Mindstorms για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς σε ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Αιτήσεις συμμετοχής: ηλεκτρονικά από 15 έως 22 Οκτωβρίου 2013

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 14 Οκτώβριος 2013 11:00)

 

Πρόσκληση σε επιμορφωτικό σεμινάριο

Η Σχολική Σύμβουλος της 33ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Καστοριάς  σας προσκαλούν να συμμετέχετε στα επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα: « Εργαλεία web 2(ιστολόγια-blogs, διαδικτυακοί αποθηκευτικοί χώροι δεδομένων, παρουσιάσεις-power point» για αρχάριους και όσους έχουν βασικές γνώσεις υπολογιστών. Απαραίτητη προϋπόθεση η δημιουργία λογαριασμού στο gmail.Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στις 9 και 15 Οκτωβρίου 2013 (δύο τμήματα), στο 4ο Δημ.Σχ. Καστοριάς από τις 5:30-7:30μ.μ..

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων στο τηλ. 2467055264  μέχρι την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013 για να δηλώσουν συμμετοχή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Διευκρινίσεις για τις εγκυκλίους επιλογής και αρμοδιοτήτων των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (ΣΕΠΕΗΥ) των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΕ)

Σχετ.   1.) 106549 /Γ7/14-09-2012

          2.) 106554/Γ7/14-09-2012

 

       Κατόπιν ερωτημάτων σχετικών με τα προαναφερόμενα έγγραφα διευκρινίζουμε ότι:

  1. Ως Υπεύθυνος ΣΕΠΕΗΥ και Υπεύθυνος ΣΕΦΕ του σχολείου στο οποίο ανήκει το αντίστοιχο εργαστήριο ή τα αντίστοιχα εργαστήρια τοποθετείται εκπαιδευτικός που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα.
  2. Στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών ή Πληροφορικής του σχολείου μπορεί να τοποθετηθεί ως Υπεύθυνος και ο υποδιευθυντής του σχολείου, εφόσον είναι της αντίστοιχης ειδικότητας και μοναδικός υπηρετών στο σχολείο.
  3. Σε σχολεία που δεν μπορεί να οριστεί Υπεύθυνος ΣΕΠΕΗΥ ή ΣΕΦΕ διότι ο εκπαιδευτικός που διδάσκει μάθημα Πληροφορικής ή Φυσικών Επιστημών στο συγκεκριμένο σχολείο είναι Υπεύθυνος σε άλλο σχολείο της ίδιας Δ/νσης Β’/θμιας Εκπ/σης, ορίζεται Υπεύθυνος ο ίδιος εκπαιδευτικός και στα δύο σχολεία χωρίς περαιτέρω μείωση του ωραρίου του.

Αν υπάρχουν δύο εργαστήρια ΣΕΠΕΗΥ ή ΣΕΦΕ ορίζεται μόνο ένας υπεύθυνος ΣΕΠΕΗΥ ή ΣΕΦΕ.

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ

 ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 04 Οκτώβριος 2013 10:40)

 

Διευκρινίσεις για τα μαθήματα Πληροφορικής του Γενικού Λυκείου

Επειτά από ερωτήματα που δέχεται η υπηρεσία μας σχετικά με τη διδασκαλία των μαθημάτων Πληροφορικής στο Γενικό Λύκειο, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Για τη διδασκαλία του μαθήματος Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον και των μαθημάτων επιλογής Εφαρμογές Πληροφορικής, Εφαρμογές Υπολογιστών, Τεχνολογία Υπολογιστικών Συστημάτων και Λειτουργικά Συστήματα, Πολυμέσα - Δίκτυα και Εφαρμογές Λογισμικού ισχύει η με αρ. πρωτ. 100835/Γ2/04-09-2012 Υ.Α. (Β΄ 2507) που ορίζει τη λειτουργία των κατευθύνσεων και μαθημάτων επιλογής, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την με αρ. πρωτ. 82065/Γ2/17-06-2013 Υ.Α. (Β΄ 1544).

Τα ανωτέρω μαθήματα διδάσκονται από έναν εκπαιδευτικό.

Η με αρ. πρωτ. Γ2/4243/22-09-1999 καταργείται.

 

Το μέλλον της Επιστήμης της Πληροφορικής και του Προγραμματισμού των Η/Υ

..... η αξία του Προγραμματισμού στην Εκπαίδευση .....

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 04 Αύγουστος 2013 13:12)

 

ΠΕΚΑΠ - Ψήφισμα Διαμαρτυρίας 1-7-2013

ΠΕΚΑΠ
Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής διαμαρτύρεται έντονα για τη στοχοποίηση και τη συκοφάντηση του κλάδου, από διαρροές του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης καθώς και από τα συνεχή δημοσιεύματα του Τύπου.
 
 
Δείτε το Ψήφισμα Διαμαρτυρίας της ΠΕΚΑΠ στο παρακάτω αρχείο.
Συνημμένα:
Download this file (2013-07-01-PsifismaDiamartyrias.pdf)2013-07-01-PsifismaDiamartyrias.pdf[ ]215 Kb
 

Ετήσια Έκθεση Δραστηριοτήτων του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς για το σχολικό έτος 2012-13

Ετήσια Έκθεση Δραστηριοτήτων του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς για το σχολικό έτος 2012-13

Για να δείτε αναλυτική αποτύπωση των δράσεων - εργασιών πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο

 

Διαφήμιση

 

 

 

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 01 Ιούλιος 2013 12:28)

 

Αιτήσεις Εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα πιλοτικά προγράμματα επιμόρφωσης Β' Επιπέδου με το μοντέλο της μικτής μαθησης

Στο πλαίσιο της 1ης περιόδου εφαρμογής επιμορφωτικών προγραμμάτων με το μοντέλο μικτής μάθησης (blended learning), 10 επιμορφωτικά προγράμματα θα προηγηθούν χρονικά, εν είδει πιλοτικής εφαρμογής, με έναρξη των μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν ΕΔΩ να ενημερωθούν αναλυτικά για τα πιλοτικά προγράμματα του μοντέλου μικτής μάθησης.

Από σήμερα, Τρίτη 25/06/2013, καλούνται οι εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα πιλοτικά επιμορφωτικά προγράμματα

να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής

μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://b-epipedo2.cti.gr/mis,

με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α’ Επίπεδο.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων περιλαμβάνει μία μόνο φάση, κατά την οποία υποβάλλονται οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών και εν συνεχεία κατανέμονται αυτοί στα διαθέσιμα πιλοτικά προγράμματα μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης. Η υποβολή των αιτήσεων λαμβάνει χώρα από τις 25/06/2013 έως την 01/09/2013.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ70 και ΠΕ19/20, οι οποίοι πληρούν τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-         Έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς για τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες ΤΠΕ (Α΄ επίπεδο). Από την προϋπόθεση αυτή εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19/20.

-         Υπηρετούν και ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη σε σχολεία της προβλεπόμενης περιοχής προέλευσης των επιμορφούμενων, όπως αυτή ορίζεται για κάθε επιμορφωτικό πρόγραμμα.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να αποστείλουν με fax, στο 210 3222135, σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα επιμορφωτικά προγράμματα. Σχέδιο της βεβαίωσης διατίθεται ΕΔΩ.

Επίσης, όλοι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να προσκομίσουν στο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης ειδική Δήλωση/ Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου τους (διαθέσιμη ΕΔΩ) ότι ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη, κατά την εγγραφή τους στο πρόγραμμα.

Διευκρινίζεται ότι οι ανωτέρω προϋποθέσεις συμμετοχής αφορούν το σχολικό έτος 2013 – 2014, κατά το οποίο θα διεξαχθούν τα πιλοτικά προγράμματα, και όχι το λήγον σχολικό έτος 2012 – 2013. Οι εκπαιδευτικοί που πιθανολογούν μεταβολές στην υπηρεσιακή τους κατάσταση οι οποίες οδηγούν στην μη πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής τους στα πιλοτικά προγράμματα παρακαλούνται να αποφύγουν την υποβολή αίτησης συμμετοχής, ή να καθυστερήσουν την υποβολή της αίτησης έως ότου γνωρίζουν θετικά ότι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Το μοντέλο μικτής μάθησης περιλαμβάνει δια ζώσης συναντήσεις, συνεδρίες με σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, ασύγχρονες δραστηριότητες (εργασίες στο σπίτι, ενασχόληση με εκπαιδευτικά λογισμικά κλπ), δράσεις εφαρμογής στην τάξη και αντίστοιχες υποστηρικτικές συναντήσεις. Επισημαίνεται ότι η παρακολούθηση ενός επιμορφωτικού προγράμματος με το μοντέλο μικτής μάθησης προϋποθέτει επάρκεια στις βασικές γνώσεις και δεξιότητες ΤΠΕ και εξοικείωση με την χρήση των υπολογιστικών εργαλείων και του διαδικτύου, δεδομένου ότι οι επιμορφούμενοι θα πρέπει να εκτελούν σε τακτική βάση δραστηριότητες, ασκήσεις, εργασίες κλπ μακριά από τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης και χωρίς φυσική επαφή με τους επιμορφωτές τους.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των πιλοτικών επιμορφωτικών προγραμμάτων με το μοντέλο μικτής μάθησης, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης, τις τεχνικές απαιτήσεις κλπ μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας θα βρείτε ΕΔΩ.

Σημείωση: το μεγαλύτερο μέρος των επιμορφωτικών προγραμμάτων της 1ης περιόδου εφαρμογής του μικτού μοντέλου, σε περισσότερες περιοχές της χώρας, προγραμματίζεται να ξεκινήσουν στις αρχές Δεκεμβρίου. Οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για αυτά τα προγράμματα θα υποβληθούν το φθινόπωρο του 2013.

 

Έναρξη των τηλεκπαιδεύσεων της δράσης Α8/ΣΤΗΡΙΖΩ/ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Αγαπητοί συνεργάτες,

Σε συνέχεια του ενημερωτικού μηνύματος του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου για την επίσημη έναρξη των τηλεκπαιδεύσεων της Δράσης Α8 της Πράξης «ΣΤΗΡΙΖΩ», σας ενημερώνουμε ότι:

Οι τηλεκπαιδεύσεις προς τους εκπαιδευτικούς ΠΕ19-20 των μονάδων που υπάγονται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Καστοριάς και Φλώρινας, ξεκινούν στις 19/06/2013 και θα υλοποιούνται μέχρι τις 30/11/2015. Κάθε εκπαιδευτικός πληροφορικής (ΠΕ19, ΠΕ20) έχει το δικαίωμα παρακολούθησης τηλεκπαιδεύσεων σε όλη την διάρκεια του έργου. Το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για  κάθε  ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό Πληροφορικής έχει συνολική διάρκεια δέκα (10) ωρών και αφορά κυρίως τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και τις ΤΠΕ υποδομές των σχολικών μονάδων.

Η υλοποίηση των παραπάνω τηλεκπαιδεύσεων γίνεται μέσω του πληροφοριακού συστήματος http://traing.sch.gr/. Οι διαθέσιμες διαλέξεις στις οποίες μπορούν να εγγραφούν οι εκπαιδευτικοί, θα εμφανίζεται μετά την σύνδεσή τους στο σύστημα με τα στοιχεία σύνδεσής τους στο ΠΣΔ. Το πρόγραμμα των διαθέσιμων διαλέξεων θα ενημερώνεται τακτικά από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθ’ όλη την διάρκεια του έργου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση μπορείτε να βρείτε στον «Οδηγό Υλοποίησης Δράσης» http://training.sch.gr/files/odhgos.pdf.

Επισημαίνουμε ότι οι διαλέξεις του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν μέσω του λογισμικού τηλεδιασκέψεων BigBlueButton και προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιτυχής και αποτελεσματική πρόσβαση  σε αυτές, θα χρειαστεί να ακολουθηθούν οι σχετικές οδηγίες http://training.sch.gr/notes/BBB_manual.pdf.

Είμαστε στη διάθεση σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Φωτεινή Τρίμμη


--
Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
Τηλ: 2310891890, Fax: 2310891842
Email: ftrimmi@sch.gr, ftrimmi@uom.gr

 

Οδηγός χρήσης του Πληροφοριακού συστήματος: Τηλεκπαιδεύσεις της δράσης Α8/ΣΤΗΡΙΖΩ

Ο Οδηγός χρήσης για τον εκπαιδευτικό Π19-Π20 βρίσκεται εδώ.

Ο Οδηγός χρήσης για τον εισηγητή βρίσκεται εδώ.

 

Έναρξη των τηλεκπαιδεύσεων της δράσης Α8/ΣΤΗΡΙΖΩ

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» σε συνεργασία με τους Φορείς λειτουργίας του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ), στα πλαίσια του έργου "ΣΤΗΡΙΖΩ",  υλοποιεί μια σειρά τηλεκπαιδεύσεων οι οποίες απευθύνονται  στους εκπαιδευτικούς πληροφορικής (ΠΕ19, ΠΕ20) της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα τηλεκπαίδευσης για  κάθε  ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό Πληροφορικής (ΠΕ19, ΠΕ20)  έχει συνολική διάρκεια δέκα (10) ωρών και αφορά κυρίως τις υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και τις ΤΠΕ υποδομές των σχολικών μονάδων. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης μπορεί να διαμορφωθεί δυναμικά για κάθε εκπαιδευόμενο, μέσα από ένα σύνολο υποχρεωτικών και προαιρετικών  θεματικών ενοτήτων.

Σας  καλούμε να λάβετε μέρος στις παραπάνω τηλεκπαιδεύσεις μέσω του πληροφοριακού συστήματος  training.sch.gr. Είναι χρήσιμο να επισημανθούν τα παρακάτω:

  • Η είσοδός σας πραγματοποιείται με τα στοιχεία σύνδεσής σας στο ΠΣΔ.
  • Οι τηλεκπαιδεύσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν και εκτός σχολικού ωραρίου.
  • Παρέχεται κατάλληλα διαμορφωμένο εκπαιδευτικό υλικό αναφοράς.
  • Λαμβάνεται βεβαίωση παρακολούθησης μετά την συμπλήρωση δέκα (10) ωρών τηλεκπαίδευσης

Οι εκπαιδευτικές δράσεις εντάσσονται στη Δράση Α8 «Πρακτική εκπαίδευση του προσωπικού ενδοσχολικής τεχνικής υποστήριξης και λειτουργική ένταξή του στο ενιαίο σχήμα υποστήριξης»   της Πράξης «ΣΤΗΡΙΖΩ – Οριζόντιο Έργο Υποστήριξης Σχολείων, Εκπαιδευτικών και Μαθητών στο Δρόμο για το ΨΗΦΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, νέες υπηρεσίες Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και Στήριξη του ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΔΡΑΣΗ)».

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και την προσπάθειά σας για τη διάδοση και χρήση των τεχνολογιών πληροφορικής και νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.

 

Έναρξη προγραμμάτων πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α’ Επίπεδο)

Σε συνέχεια της σχετικής ανακοίνωσης της 15/05/2013, γίνεται γνωστό στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς ότι από 07/06/2013, μπορούν με χρήση των κωδικών τους να βλέπουν τα διαθέσιμα προγράμματα πιστοποίησης και να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά στη διεύθυνση:

http://b-epipedo2.cti.gr/mis

(Επιλογή: «Διαχείριση Αιτήσεων Πιστοποίησης» -> «Νέα Αίτηση»)

Τα προγράμματα πιστοποίησης θα ανακοινώνονται σταδιακά σύμφωνα με τη ζήτηση εκ μέρους των εκπαιδευτικών αλλά και τη διαθεσιμότητα ανά περιοχή των Κέντρων Πιστοποίησης.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο της παρούσας Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, τα προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου υλοποιούνται, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β' επιπέδου, για την οποία η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05/06/07, ΠΕ19/20, ΠΕ60, ΠΕ70, καθώς και εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, δηλαδή εκπαιδευτικοί που έχουν τη δυνατότητα διδασκαλίας μαθημάτων των παραπάνω κλάδων ως πρώτη ή δεύτερη ανάθεση.

Στα προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου, που θα υλοποιηθούν στο διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου 2013 στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚεΠΙΣ), μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης, των κλάδων της επιμόρφωσης Β' επιπέδου, εκτός των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ19/20 για τους οποίους η πιστοποίηση Α' επιπέδου δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην επιμόρφωση αυτή. Οι αναπληρωτές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση (αποστολή στο fax: 210 3222135) από την οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου (δείτε εδώ).

Υπενθυμίζουμε ότι στον Οδηγό Ενημέρωσης Εκπαιδευτικών που είναι διαθέσιμος εδώ, περιλαμβάνεται υλικό σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης, τον τρόπο απόκτησης κωδικών για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, οδηγίες χρήσης του υπολογιστικού περιβάλλοντος πιστοποίησης, καθώς και ένα δείγμα τεστ και ερωτήσεων της εξέτασης. Για τυχόν απορίες σχετικά με τη διάθεση κωδικών κλπ. οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθύνουν ερωτήματα στην Υπηρεσία Help Desk B' Επιπέδου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα που διατίθεται στον παρόντα κόμβο:

http://b-epipedo2.cti.gr/

(Επιλογή: «ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ» -> «HELPDESK» στο οριζόντιο μενού επιλογών στο πάνω μέρος της σελίδας).

 

5th Conference on Informatics in Education 2013-Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση

To 5th CIE2013 διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ΕΠΥ και εστιάζεται στην Πληροφορική, αλλά και στις ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Θα λάβει χώρα στην Αθήνα, στους χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς, 11-13 Οκτωβρίου 2013.

 Τρόποι υποβολής άρθρων: α) εκτεταμένη περίληψη από 1/6-15/7 και μέχρι 1/9 το πλήρες άρθρο, β) άμεσα το πλήρες άρθρο, από 1/6 έως 25/7.

 Για λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://di.ionio.gr/cie/  

 

Πανευρωπαϊκή έρευνα σε σχολεία σχετικά με την εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαίδευση

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πανευρωπαϊκή έρευνα σε σχολεία σχετικά με την εισαγωγή της τεχνολογίας στην εκπαίδευση(ΤΠΕ) . Η έρευνα με τίτλο: “Survey of Schools:ICT in Education” πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Ε.Ε. και είναι προϊόν συνεργασίας του European  Schoolnet και του τμήματος Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Λιέγης . Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 190.000 μαθητές, εκπαιδευτικοί και Δ/ντές εκπαίδευσης, τα έτη 2011 και 2012 σε 31 χώρες (27 χώρες Ε.Ε., Κροατία, Ισλανδία, Νορβηγία και Τουρκία).

Περισσότερα...

 

Πιστοποίηση εκπαιδευτικών στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α’ Επίπεδο)

Γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο της παρούσας Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, πρόκειται να υλοποιηθούν προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου, ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού εκπαιδευτικών στην επιμόρφωση Β' επιπέδου, για την οποία η εν λόγω πιστοποίηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Στην επιμόρφωση Β΄ επιπέδου μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05/06/07, ΠΕ19/20, ΠΕ60, ΠΕ70, καθώς και εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, δηλαδή εκπαιδευτικοί που έχουν τη δυνατότητα διδασκαλίας μαθημάτων των παραπάνω κλάδων ως πρώτη ή δεύτερη ανάθεση.

Στα προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπεδου, που θα υλοποιηθούν στο διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου 2013 στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚεΠΙΣ), μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και εν ενεργεία αναπληρωτές της δημόσιας εκπαίδευσης, των κλάδων της επιμόρφωσης Β' επιπέδου, εκτός των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ19/20 για τους οποίους η πιστοποίηση Α' επιπέδου δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στην επιμόρφωση αυτή. Οι αναπληρωτές και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση (αποστολή στο fax: 210 3222135) από την οικεία διεύθυνση εκπαίδευσης, προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα πιστοποίησης Α' επιπέδου (δείτε εδώ).

O Οδηγός Ενημέρωσης Εκπαιδευτικών ο οποίος είναι διαθέσιμος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr → «Υλικό Επιμόρφωσης» → «Υλικό Πιστοποίησης (Δείγματα)» (εδώ) περιλαμβάνει αναλυτικές πληροφορίες και υλικό σχετικά με τη διαδικασία πιστοποίησης, τον τρόπο απόκτησης κωδικών για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής, οδηγίες χρήσης του υπολογιστικού περιβάλλοντος πιστοποίησης, καθώς και ένα δείγμα τεστ και ερωτήσεων της εξέτασης.

Τα προγράμματα πιστοποίησης προβλέπεται να ανακοινωθούν στις αρχές Ιουνίου 2013, οπότε και θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων, ενώ η έναρξη της διεξαγωγής των προγραμμάτων πιστοποίησης τοποθετείται στα μέσα του ίδιου μήνα.

Για πληροφορίες σχετικά με τα διαθέσιμα προγράμματα, τις αιτήσεις συμμετοχής, τις σχετικές προθεσμίες κλπ., παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις στην παρούσα Πύλη ενημέρωσης και Συνεργασίας Β' Επιπέδου:

http://b-epipedo2.cti.gr

 

Δελτίο Τύπου: Λήξη Εργασιών 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου

Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα: «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και ∆ευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Προκλήσεις και Προοπτικές» στη Θεσσαλονίκη, από 12 Απριλίου έως 14 Απριλίου 2013,που διοργάνωσε η Π.Ε.ΚΑ.Π. σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Πληροφορικής)

Κύριος σκοπός του Συνεδρίου ήταν να ενθαρρύνει και να προωθήσει την επικοινωνία και την ανάπτυξη ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου μεταξύ εκπαιδευτικών της Πληροφορικής, στελεχών της εκπαίδευσης, επιστημόνων και ερευνητών και γενικότερα όλων όσων ενδιαφέρονται για τα ζητήματα της Πληροφορικής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Περισσότεροι από 600 σύνεδροι παρακολούθησαν τις τριήμερες εργασίες του, που περιλάμβανε 4 κεντρικές ομιλίες 3 συνεδρίες στρογγυλής τράπεζας, 60 ερευνητικές εργασίες, 4 σύντομες ανακοινώσεις και 7 εργαστηριακές παρουσιάσεις.

Το ∆.Σ. ευχαριστεί θερμά όλους τους συντελεστές και χορηγούς για την ευγενή συνεισφορά τους στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης. Το Πανελλήνιο Συνέδριο της Π.Ε.ΚΑ.Π. αποτελεί πλέον τον ετήσιο θεσμικά κατοχυρωμένο χώρο συνάντησης των εκπαιδευτικών Πληροφορικής ΠΕ19-20, που επιθυμούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους, τα επιστημονικά τους άρθρα και τους προβληματισμούς τους, σχετικά με τη βελτιστοποίηση της διδασκαλίας του γνωστικού αντικειμένου της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και ∆ευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Το επόμενο Συνέδριο θα διεξαχθεί στο Βόλο ή στη Λάρισα την άνοιξη του 2014.

Το ∆.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

 

Εικονική Περιήγηση στην Καστοριά

newmap button kastoria

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 05 Απρίλιος 2013 10:17)

 

Αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κλήρωσης από την Α’ φάση υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα της 4ης επιμορφωτικής περιόδου

Τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής κλήρωσης από την Α’ φάση υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματα της 4ης επιμορφωτικής περιόδου ανακοινώθηκαν και οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν πλέον να ενημερωθούν σχετικά, με χρήση των κωδικών τους, επιλέγοντας «Προβολή Αίτησης Επιμόρφωσης» από το περιβάλλον του Πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣΔ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ – MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ) του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της  Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, ξεκινά η Β’ φάση υποβολήςκαι επικαιροποίησης αιτήσεων(έως και τη Δευτέρα 08 Απριλίου 2013) από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος της εκπαιδευτικής κοινότητας (διπλάσιος αριθμός αιτήσεων, σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους επιμόρφωσης!) και προκειμένου να δοθεί χρόνος για την κατάλληλη προετοιμασία και υποστήριξη των ΚΣΕ στην καλή λειτουργία των προγραμμάτων, η έναρξη των μαθημάτων της 4ης περιόδου επιμόρφωσης Β’ επιπέδου ΤΠΕ, μετατίθεται κατά μια εβδομάδα και συγκεκριμένα για τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας στη Β’ φάση, θα βρείτε ΕΔΩ.

Για να υποβάλλετε την αίτηση συμμετοχής σας, πατήστε ΕΔΩ.

Επισημαίνεται ότι η υπηρεσία Help Deskτης Πράξης, θα εξυπηρετήσει τα ηλεκτρονικά μηνύματα που σχετίζονται με την υποβολή αίτησης επιμόρφωσης, τα οποία θα ληφθούν έως και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013.

Μετά την ολοκλήρωση της Β’ φάσης αιτήσεων επιμόρφωσης, με νεώτερη ανακοίνωση θα ενημερωθούν τα ΚΣΕ σχετικά με την υλοποίηση των προγραμμάτων που έχουν υποβάλει και τις απαραίτητες ενέργειες για την έναρξη των μαθημάτων (εγγραφές επιμορφούμενων κλπ.), καθώς επίσης και οι εκπαιδευτικοί σχετικά με τη συμμετοχή  τους.

 

Αιτήσεις Επιμόρφωσης Β' Επιπέδου ανά Ειδικότητα και Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τη 4η Περίοδο

Ρυθμοί Υποβολής Αιτήσεων 4ης Περιόδου Επιμόρφωσης Β' Επιπέδου

Κάντε κλικ στην εικόνα για να δείτε τους Ρυθμούς Υποβολής Αιτήσεων

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τους Ρυθμούς Υποβολής Αιτήσεων

 

Έναρξη δοκιμαστικής λειτουργίας νέου ενιαίου Πληροφοριακού Συστήματος Σχολικών Μονάδων και Διοικητικών Δομών

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού της πληροφοριακής του υποδομής, το Υπουργείο Παιδείας αναπτύσσει ένα νέο ενιαίο πληροφοριακό σύστημα που απευθύνεται στις σχολικές μονάδες και τις αποκεντρωμένες διοικητικές δομές του, με στόχους (α) την καθημερινή μηχανογραφική τους υποστήριξη, και (β) την σταδιακή λειτουργική ενοποίηση των υφιστάμενων πληροφοριακών συστημάτων (e-School, e-DataCenter, Survey, ΟΠΣΥΔ, κλπ.) σε ένα ενιαίο πληροφοριακό περιβάλλον.

 

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 29 Μάρτιος 2013 10:19)

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...