Επίσης δείτε...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Είσοδος Πληροφορικών
Online Χρήστες
Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 33
Περιεχόμενο : 259
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 175020

Επιμορφωτικά Σεμινάρια Web 2.0 - Τάξη 2.0

ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Τελευταία Νέα / Ανακοινώσεις

Ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης μισθοδοσίας για τους εκπαιδευτικούς της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς

Σας ενημερώνουμε ότι η οικονομική υπηρεσία της ΔΔΕ Καστοριάς σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Καστοριάς, ανέπτυξε την ηλεκτρονική εφαρμογή παρακολούθησης μισθοδοσίας, μέσω internet για τους μισθοδοτούμενους της ΔΔΕ Καστοριάς. Η πρόσβαση στην εφαρμογή γίνεται μέσω της ιστοσελίδας της ΔΔΕ Καστοριάς (από σχετικό σύνδεσμο)

misthodosia
Για να εμφανιστούν τα μισθοδοτικά σας στοιχεία θα πρέπει να εισάγετε ΑΦΜ, Αριθμό Μητρώου (ή Αριθμό Μητρώου ΙΚΑ για τους αναπληρωτές), ΑΜΚΑ και Αριθμό Ταυτότητας. Οδηγίες για την χρήση της εφαρμογής υπάρχουν και στην ιστοσελίδα.
Για οποιαδήποτε απορία επικοινωνήστε μαζί μας (24670 55221, 230).

 

Αιτήσεις Εκπαιδευτικών για συμμετοχή στα προγράμματα επιμόρφωσης Β' Επιπέδου

Από Πέμπτη 21/03/2013, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να ενημερώνονται για τα επιμορφωτικά προγράμματα της ειδικότητάς τους που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τους κατά την 4η επιμορφωτική περίοδο (Απρίλιος - Νοέμβριος 2013) και

να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής

μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ (2007-2013), η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, στην ηλεκτρονική διεύθυνση

http://b-epipedo2.cti.gr/mis,

με χρήση των κωδικών που τους είχαν αποδοθεί κατά την πιστοποίησή τους στο Α’ Επίπεδο.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για την παρούσα (4η) περίοδο επιμόρφωσης και η κατανομή των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης γίνονται σε 2 φάσεις:

 •   21 έως 31 Μαρτίου 2013 (Α’ φάση υποβολής αιτήσεων και κατανομής των εκπαιδευτικών στα διαθέσιμα προγράμματα επιμόρφωσης με διαδικασία ηλεκτρονικής κλήρωσης)
 •   1 έως 4 Απριλίου 2013 (Β’ Φάση υποβολής και επικαιροποίησης αιτήσεων από εκπαιδευτικούς που δεν κληρώθηκαν σε προγράμματα που υλοποιούνται ή νέους ενδιαφερομένους, με σκοπό τη συμπλήρωση προγραμμάτων που δεν έλαβαν τον απαιτούμενο αριθμό αιτήσεων για να υλοποιηθούν και την εν γένει συμπλήρωση κενών θέσεων, με σειρά χρονικής προτεραιότητας).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων, των κλάδων ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ19/20, καθώς και «συναφών» κλάδων, που έχουν πιστοποιηθεί επιτυχώς για τις γνώσεις και βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α΄ επίπεδο). Από την προϋπόθεση της πιστοποίησης Α’ επιπέδου εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ19/20. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσκομίσουν σχετική βεβαίωση από την οικεία Διεύθυνση Εκπαίδευσης (αποστολή με fax στο 210 3222135), προκειμένου να τους δοθεί η δυνατότητα υποβολής αίτησης στα προγράμματα επιμόρφωσης. Σχέδιο της βεβαίωσης διατίθεται ΕΔΩ.

Επισημαίνουμε ότι η παρούσα επιμόρφωση συμπληρώνεται με την εφαρμογή γνώσεων και δεξιοτήτων μέσα στη σχολική τάξη από τους επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς, ως οργανικό κομμάτι της επιμορφωτικής διαδικασίας, με την υποστήριξη και καθοδήγηση των επιμορφωτών και των υποστηρικτικών δομών της Πράξης.

Συνεπώς, δυνατότητα συμμετοχής στην επιμόρφωση έχουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι κατά την περίοδο που παρακολουθούν το επιμορφωτικό πρόγραμμα, ασκούν διδακτικό έργο στην τάξη. Επίσης, οι εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, θα πρέπει ειδικότερα κατά την περίοδο αυτή, να διδάσκουν ένα από τα βασικά μαθήματα του κλάδου στον οποίο αντιστοιχεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα που θα παρακολουθήσουν. Σχετικά με την παραπάνω προϋπόθεση, όλοι οι εκπαιδευτικοί, θα πρέπει να προσκομίσουν ειδική Δήλωση/ Βεβαίωση του Διευθυντή του σχολείου τους (διαθέσιμη ΕΔΩ), κατά την εγγραφή τους στο πρόγραμμα, στο Κέντρο Στήριξης Επιμόρφωσης.

Επισημαίνεται ότι, τα προγράμματα της παρούσας επιμορφωτικής περιόδου θα διακοπούν, στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, τέλος Ιουνίου 2013, για τις καλοκαιρινές διακοπές και θα συνεχιστούν με τη νέα σχολική χρονιά, από 9 Σεπτεμβρίου 2013, οπότε και θα υλοποιηθούν και οι παρεμβάσεις «εφαρμογής στην τάξη» των επιμορφούμενων.

Συνεπώς, παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί που για οποιοδήποτε λόγο την επόμενη σχολική χρονιά (2013-2014), ενδέχεται

 • να μην βρίσκονται στον τόπο της σημερινής τους απασχόλησης (πχ. ενδεχόμενη απόσπαση,  μετάθεση σε άλλο τόπο κ.α.),
 • να μην ασκούν διδακτικό έργο (πχ. ενδεχόμενη απόσπαση σε υπηρεσίες, γραφεία κλπ, ενδεχόμενη μη απασχόληση σε περίπτωση εκπαιδευτικών ιδιωτικών σχολείων κ.α.),
 • να μη διδάσκουν «συναφές» μάθημα, στην περίπτωση των «συναφών» ειδικοτήτων,

να μην υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στην παρούσα περίοδο, διότι δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς την επιμόρφωσή τους. Άλλωστε, το Φθινόπωρο 2013 προβλέπεται να ξεκινήσει νέα περίοδος επιμόρφωσης, στην οποία θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής, εφόσον τότε πληρούν τις προϋποθέσεις.

Για τον παραπάνω λόγο, στην παρούσα περίοδο επιμόρφωσης, δεν δίνεται δικαίωμα συμμετοχής σε αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα στοιχεία σχετικά με τη διεξαγωγή των επιμορφωτικών προγραμμάτων, τις προϋποθέσεις συμμετοχής και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής και κατανομής στα προγράμματα επιμόρφωσης μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Οδηγίες για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας, θα βρείτε ΕΔΩ.

 

Εγγραφή εκπαιδευτικών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Σας ενημερώνουμε για το νέο σύστημα εγγραφής εκπαιδευτικών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)  και τα νέα χαρακτηριστικά που  υποστηρίζει.

Περισσότερα...

 

3η Ανακοίνωση: 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) και το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Τμήμα Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής) και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (Τμήμα Πληροφορικής), το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα: «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Προκλήσεις και Προοπτικές».
Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 12 έως 14 Απριλίου 2013 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Μακεδονίας-Θράκης.

Download this file (3Anakoinosi-7SynedrioPekap.pdf)3η Ανακοίνωση [ ] 214 Kb
 

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Σε συνέχεια της δημοσίευσης της Πρόσκλησης προς τα ΚΣΕ για την υλοποίηση προγραμμάτων επιμόρφωσης Β’ επιπέδου στο πλαίσιο της 4ης περιόδου επιμόρφωσης και λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, γίνεται γνωστό στους εκπαιδευτικούς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιμόρφωση, ότι η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και η έναρξη των μαθημάτων για τις αρχές Απριλίου 2013. Τα μαθήματα θα διακοπούν στο τέλος Ιουνίου και θα συνεχιστούν στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2013, διάστημα κατά το οποίο θα διεξαχθούν και οι δράσεις «εφαρμογής στην τάξη» των επιμορφούμενων.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί  να επισκέπτονται συχνά την «Πύλη Ενημέρωσης και Συνεργασίας της Επιμόρφωσης Β΄επιπέδου», στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://b-epipedo2.cti.gr και να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται εκεί, προκειμένου να ενημερώνονται άμεσα σχετικά με τα θέματα της επιμόρφωσης, όπως οι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, οι οποίες γίνονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, κλπ., καθώς και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τη διεξαγωγή των προγραμμάτων.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΓΡΑΠΤΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ Β’ ΕΠΙΠΕΔΟΥ

Γίνεται γνωστό στους επιμορφωτές Β' επιπέδου ότι δημοσιεύθηκε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη βαθμολόγηση «ηλεκτρονικών γραπτών» επιμορφούμενων εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο των δοκιμασιών πιστοποίησης των Πράξεων με γενικό τίτλο «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β' ΕΠΙΠΕΔΟΥ), που είναι ενταγμένες στους Άξονες Προτεραιότητας 1, 2 και 3 του Ε.Π. «Εκπαίδευση και δια βίου μάθηση», ΕΣΠΑ 2007- 2013 η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους ενδιαφερόμενους επιμορφωτές Β’ επιπέδου είναι η

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013.

Επισημαίνεται ότι και οι επιμορφωτές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο πλαίσιο της προηγούμενης Ανακοίνωσης – Πρόσκλησης με ημερομηνία 12.09.2012,  του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος», έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν εκ νέου (επιβεβαιώσουν) την αίτησή τους στην παρούσα φάση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στη διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr/mis

Για τυχόν διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα στην υπηρεσία Help Desk της επιμόρφωσης Β’ επιπέδου, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο στην Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης, στη διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr → (Επιλογή) Υποστηρικτικές Δομές → (Επιλογή) Help Desk.

 

4η επιμορφωτική περίοδο της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» (Επιμόρφωση Β’ Επιπέδου)

Σε συνέχεια προηγούμενων σχετικών ανακοινώσεων δημοσιεύθηκε Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς τα Κέντρα Στήριξης Επιμόρφωσης (Κ.Σ.Ε.) για την υλοποίηση επιμορφωτικών προγραμμάτων κατά την 4η επιμορφωτική περίοδο της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» (Επιμόρφωση Β’ Επιπέδου) του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τα ενδιαφερόμενα ΚΣΕ είναι η Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013.

Επισημαίνεται ότι και τα ΚΣΕ που εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο πλαίσιο της πρόσφατης Ανακοίνωσης – Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, με ημ/νία 19.09.2012, του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων – «Διόφαντος», έχουν την υποχρέωση να υποβάλουν εκ νέου (επιβεβαιώσουν) την αίτησή τους στην παρούσα φάση.

Πατήστε εδώ για να δείτε το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος (MIS) της Πράξης, στη διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr/mis

Για τυχόν διευκρινίσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ερωτήματα στην υπηρεσία Help Desk της επιμόρφωσης Β’ επιπέδου, συμπληρώνοντας το σχετικό έντυπο στην Πύλη Ενημέρωσης της Πράξης, στη διεύθυνση: http://b-epipedo2.cti.gr  → (Επιλογή) Υποστηρικτικές Δομές → (Επιλογή) Help Desk.

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι τα μαθήματα της παρούσας περιόδου προβλέπεται να ξεκινήσουν στις αρχές Απριλίου 2013 και συνεπώς τα προγράμματα επιμόρφωσης δεν θα ολοκληρωθούν εντός της φετινής σχολικής χρονιάς (2012-2013), αλλά θα συνεχιστούν στο διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2013, διάστημα κατά το οποίο θα υλοποιηθούν οι δράσεις «εφαρμογής στην τάξη» των επιμορφούμενων.

 

Ημερίδα - Ασφάλεια στο Διαδίκτυο

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Καστοριάς (Σ.Ε.Π.Κ@) σε συνεργασία με το Κέντρο Ενημέρωσης και Πρόληψης  κατά των Ναρκωτικών Ν. Καστοριάς «Διέξοδος», διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» για εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και κάθε ενδιαφερόμενο. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 5:30μμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς. Η παρουσίαση του θέματος θα γίνει από τους εξής ομιλητές:

 • Πάνο Γιώργο, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής.
 • Καλτσό Παύλο, Εκπαιδευτικό Πληροφορικής.
 • Βόλτση Νικολέτα, Ψυχολόγο - Επιστημονικά Υπεύθυνη της «Διεξόδου».
Σας προσκαλούμε για ενημέρωση, για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών καθώς και για απαντήσεις σε ερωτήματα και προβληματισμούς.
 

Διοργάνωση επιμορφωτικής ημερίδας με θέμα «Υπηρεσίες Σύγχρονης και Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Το Κέντρο Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, στα πλαίσια των γενικότερων δράσεων και υποχρεώσεών του, αλλά και ενόψει του Νέου Ψηφιακού Σχολείου, θα υλοποιήσει, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013 και ώρες 18:00 – 20:30, στο αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς (ισόγειο), επιμορφωτική ημερίδα με θέμα «Υπηρεσίες Σύγχρονης και Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης», για τους Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς και θα είναι ανοικτή στο κοινό.

Η θεματολογία της επιμορφωτικής ημερίδας περιλαμβάνει τα παρακάτω:

 •  Χρήση και διαφορές Σύγχρονης & Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης 
 •  Εργαλεία Σύγχρονης Τηλεκπαίδευσης: BigBlueButton, TeamViewer Meeting, Elluminate  
 •  Εργαλεία Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης: Moodle, E-class (Ηλεκτρονική Τάξη), Ε-portfolios (Mahara) 
 •  Yπηρεσίες Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (E-learning) 
 •  Εγκατάσταση του Moodle στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο 
 •  Διαχείριση της Πλατφόρμας Moodle

Εισηγητές:
Σάκης Ευαγγέλου (Υπ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Καστοριάς)
Θόδωρος Θεμελής (Υπ. Τεχν. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Καστοριάς)


Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2013 12:28)

 

Εορτασμός Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/1) και Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2)

Το Υπουργείο Παιδείας, μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ενημερώνει ότι διευρύνει το πλαίσιο αναφοράς της υπηρεσίας Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με τον ανανεωμένο δικτυακό τόπο http://internet-safety.sch.gr στοχεύοντας με το υλικό του, εκτός από εσάς, στους γονείς και κηδεμόνες και ασφαλώς στα παιδιά και στους εφήβους.

Διαβάστε περισσότερα στο αρχείο: Ιδέες για δραστηριότητες στο σχολείο σας

"Με αφορμή την 7η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (28/01/2013) καθώς και την επετειακή 10η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (5/2/2013), ο ενημερωτικός κόμβος Internet-Safety σας καλεί να αξιοποιήσετε το υλικό του και σας προτρέπει ειδικά εκείνες τις ημέρες να:

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 23 Ιανουάριος 2013 10:50)

Περισσότερα...

 

Νέα Έναρξη Επιμορφωτικών – Εργαστηριακών Σεμιναρίων στα Νέα Σύγχρονα Διαδικτυακά Eργαλεία (Web 2.0)

Την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 και ώρες 17:30- 19:30 στο  Εργ. Πληροφορικής του 3ου ΓΕΛ Καστοριάς, 3ος Όροφος, συνεχίζονται για το έτος 2013 τα  Επιμορφωτικά – Εργαστηριακά Σεμινάρια στα Νέα Σύγχρονα Διαδικτυακά Eργαλεία (Web 2.0)

Θα ακολουθήσουν διαδοχικές ανακοινώσεις επιμορφωτικών τμημάτων σε εβδομαδιαία βάση  (κυρίως ημέρες: Τρίτη και Πέμπτη).

Όλοι οι επιμορφούμενoi θα ενημερώνονται για την συμμετοσή τους  μέσω των σχολικών τους μονάδων αλλά και στα προσωπικά τους email.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 11 Ιανουάριος 2013 13:10)

 

Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας: Πανελλήνια Ένωση ΚΑθηγητών Πληροφορικής

Την Πέμπτη 13-12-2012 συγκροτήθηκε σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο του Παραρτήματος Δυτικής Μακεδονίας της ΠΕΚΑΠ με την εξής σύνθεση:
Πρόεδρος: Τζήμας Δημήτριος - Καστοριάς
Αντιπρόεδρος: Ζαραφίδης Χαράλαμπος - Κοζάνης
Γενικός Γραμματέας: Τερπένη Ελευθερία - Φλώρινας
Ταμίας: Μποσιάκας Γεώργιος - Κοζάνης
Οργανωτικός Γραμματέας: Στυλιάδης Κωνσταντίνος - Φλώρινας
Μέλος: Αϊβανούλης Φίλιππος - Καστοριάς
Μέλος: Μωυσιάδης Βασίλειος  -Γρεβενών

Ευχόμαστε στα μέλη του Παραρτήματος καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν να επιτελέσουν και ευελπιστούμε σε στενή συνεργασία για την ουσιαστική αναβάθμιση της παρεχόμενης Πληροφορικής Παιδείας αλλά και για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 19 Δεκέμβριος 2012 13:23)

 

Διάθεση Βεβαιώσεων Πιστοποίησης Α' Επιπέδου στις ΤΠΕ

Οι παρακατω εκπαιδευτικοί μπορούν να παραλάβουν τις Βεβαιώσεις Πιστοποίησης Α'  Επιπέδου στις ΤΠΕ από το γραφείο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς (Καραολή 10 - 3ος Όροφος) . Για την παραλαβή τους θα πρέπει να προσκομίζουν ειδικό αποδεικτικό έντυπο επιτυχούς προσπάθειας πιστοποίησης. Το ειδικό αποδεικτικό έντυπο εκδίδεται μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος του έργου (http://b-epipedo2.cti.gr/mis) με χρήση των προσωπικών κωδικών (Επιλογή: «Αποτέλεσμα Πιστοποίησης» -> «Εκτύπωση Αποδεικτικού».

Παπαηλιάδης Σοφοκλής του Βασιλείου (ΠΕ03)

Δόλλα Ευθυμία του Χρήστου (ΠΕ02)

Τσώλη Ραχήλ του Εμμανουήλ (ΠΕ04)

Γεωργουλάς Δημήτριος του Θεοδώρου (ΠΕ04)

Νικηφορίδου Ευδοξία  του Λαζάρου  (ΠΕ06)

Μπαλτζόπουλος Αντώνιος του Κυριακού (ΠΕ04)

Τσιωνά Ιορδάνα του Στεργίου (ΠΕ07)

Αλεξιάδου Ιωάννα του Κων/νου (ΠΕ70)

Βασιλείου Αλεξάνδρα του Χρήστου (ΠΕ70)

Γαλογαύρου Ανδρονίκη του Δημητρίου (ΠΕ70)

Γκιγκοπούλου Άννα του Παύλου (ΠΕ70)

Δεβετζής Ιωάννης του Δημητρίου (ΠΕ70)

Ευσταθιάδου Εμορφίνη του Δημητρίου (ΠΕ70)

Λιάτου Ευαγγελία του Θωμά (ΠΕ70)

Μάμαλη Χρυσανθη του Κυριάκου (ΠΕ11)

Μεγαλογιάννη Μαρία του Αχιλλέα (ΠΕ60)

Νικοπούλου Φανή του Ευάγγελου (ΠΕ70)

Σλιμιστινός Χαράλαμπος του Νικολάου (ΠΕ11)

Τσιγγελίδου Χριστίνα του Δημητρίου (ΠΕ70)

Χαραλαμπίδου Ελένη του Αθανασίου (ΠΕ06)

Αθανασοπούλου Μαρία του Δημητρίου (ΠΕ02)

Βυθούλκα Μόνικα του Αρκαντιέ (ΠΕ03)

Μεσητίδου Ελισάβετ του Ευστρατίου (ΠΕ11)

Χατζηιωαννίδης Ηλίας του Αλεξανδρου (ΠΕ70)

Φώλιας Ζήσης του Δημητρίου (ΠΕ06)

 

Δράση εισαγωγής ΕΛ/ΛΑΚ στα σχολικά εργαστήρια

Στη σελίδα http://ts.sch.gr/docs/doc_download/342-odhgies-egkatastashs-ubuntu-1204-lts υπάρχει ο νέος οδηγός εγκατάστασης εξυπηρετητή Ubuntu LTSP με τα sch-scripts και τον Επόπτη.

Ο οδηγός pdf είναι στιγμιότυπο του online οδηγού σε μορφή wiki διαθέσιμου από τη σελίδα: http://ts.sch.gr/wiki/Linux/LTSP.

Προφανώς στο wiki υπάρχει πάντα ενημερωμένη πληροφορία.

Στη σελίδα http://ts.sch.gr/repo/livecd υπάρχει σε iso μορφή liveCD & liveDVD για την εγκατάσταση του εξυπηρετητή αλλά και για χρήση μαθητών – εκπαιδευτικών (τα DVDs έχουν προεγκατεστημένα ένα μέρος από τα εκπαιδευτικά λογισμικά για κάθε βαθμίδα εκπαίδευσης).

Στη σελίδα http://ts.sch.gr/ellak υπάρχει αναλυτική περιγραφή της δράσης για την εισαγωγή ΕΛ/ΛΑΚ στα σχολικά εργαστήρια.

Τέλος στη σελίδα http://ts.sch.gr/software υπάρχουν πιστοποιημένα εκπαιδευτικά λογισμικά σε online μορφή που μπορούν να αξιοποιηθούν είτε από σχολεία είτε από εκπαιδευτικούς & μαθητές.

 

Ενημερωτικός Κόμβος για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου

Μετά από 314 αναρτήσεις στο ιστολόγιο και σχεδόν 2 χρόνια και 2 μήνες στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο http://internet-safety.sch.gr διευρύνει το πλαίσιο αναφοράς της με τον ανανεωμένο δικτυακό της τόπο, απευθυνόμενη, πέραν των εκπαιδευτικών, στους γονείς και κηδεμόνες και ασφαλώς στα παιδιά και στους εφήβους.

Δελτίο Τύπου

Η κοινότητα παραμένει ανοικτή προς τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μπορούν να συνεχίζουν να εγγράφονται ή να παροτρύνουν συναδέλφους τους να ενταχθούν στην ομάδα, αν είναι ήδη εγγεγραμμένα μέλη.

Στο site, όλοι πλέον μπορούν να «ψηφίζουν» τα άρθρα τα οποία υπάρχουν ή τα νέα που ανεβαίνουν ή να τα επικοινωνούν μέσω των λογαριασμών που τηρούν στα πιο γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αποσκοπούμε στο να μπορούν να ενημερωθούν όλοι, από το πιο μικρό παιδί, έως τον πιο μεγάλο γονιό ή εκπαιδευτικό, για τις νέες τάσεις, τα οφέλη και τους κινδύνους για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Τα στατιστικά είναι πλέον σε ζωντανή εμφάνιση στην αρχική σελίδα ενώ η κατηγοριοποίηση έχει γίνει με βάση τις ομάδες – στόχους στις οποίες απευθύνεται το κάθε άρθρο: από τα παιδιά και τους εφήβους έως τους γονείς και κηδεμόνες, με ενδιάμεσο συνδετικό και σημαντικό κρίκο τους εκπαιδευτικούς.

Περισσότερα...

 

Σεμινάριο: Εγκατάσταση, οργάνωση, λειτουργία και συντήρηση ΣΕΠΕΗΥ με ΕΛ/ΛΑΚ με Λ/Σ Ubuntu 12.04 και LTSP με “sch-scripts” και διαχείριση τάξης με την εφαρμογή «Επόπτης»

Το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Καστοριάς με την υποστήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Καστοριάς και σε συνεργασία με την Ομάδα Τεχνικής Στήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών & Διοικητικών Μονάδων του Ι.Τ.Υ.Ε. –ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ προτίθεται να πραγματοποιήσει  στα πλαίσια της δράσης «Προώθηση λύσεων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα» του έργου «ΣΤΗΡΙΖΩ» που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Πληροφορικής Β/θμιας – Α/θμιας Εκπαίδευσης της Περιφ. Ενότητας Καστοριάς με σκοπό την επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών Πληροφορικής για τη δυνατότητα εγκατάστασης και της παιδαγωγικής αξιοποίησης λύσεων ελεύθερου λογισμικού / λογισμικού ανοιχτού κώδικα στο Σχολικό Εργαστήριο  Πληροφορικής και Εφαρμογών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών (ΣΕΠΕΗΥ).

Το θέμα του σεμιναρίου αναλυτικά θα είναι: Εγκατάσταση, οργάνωση, λειτουργία  και συντήρηση ΣΕΠΕΗΥ με ΕΛ/ΛΑΚ με Λ/Σ Ubuntu 12.04 και LTSP με “sch-scripts” και διαχείριση τάξης με την εφαρμογή «Επόπτης».

Οι Επιμορφωτές θα προέρχονται από την Oμάδα Τεχνικής Στήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων Σχολικών Μονάδων ΠΣΔ του Ι.Τ.Υ.Ε. – ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ.

Το σεμινάριο θα είναι τύπου δια ζώσης - βιωματικό εργαστήριο σε δύο υποομάδες και θα πραγματοποιηθεί στις 30 Νοεμβρίου 2012, απογευματινές ώρες 16:00 – 19:00 στο 1ο και 3ο ΓΕΛ Καστοριάς.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 19 Νοέμβριος 2012 11:44)

 

Ημερίδα με θέμα: "Η πληροφορική στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση"

 

Ημέρα Διαλόγου για την Πληροφορική Παιδεία με θέμα: «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια εκπαίδευση»  Η ΠΕ.ΚΑ.Π. και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Καστοριάς & Φλώρινας διοργανώνουν: το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:00 π.μ. στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς Διεύθυνση: Σκαπέρδειο Δημοτικό Μέγαρο, Τηλέφωνο: 2467055205 & 6942768668

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των καθηγητών Πληροφορικής, της καταγραφής των προβλημάτων του κλάδου και της ανάπτυξης ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου μεταξύ των συναδέλφων Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες. Θα παρεβρίσκεται και θα μιλήσει ο Πρόεδρος της Π.Ε.ΚΑ.Π., Σκίκος Νίκος, για τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο των ΠΕ19-20 και το Μάθημα της Πληροφορικής στα Σχολεία.

 

Μετά τη λήξη θα διεξαχθούν οι εκλογές για το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Δυτικής Μακεδονίας.


 

Υπηρεσία Τεχνικής Υποστήριξης Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου – ΕΡΓΟ «ΣΤΗΡΙΖΩ»

Σας επισυνάπτουμε έγγραφο σχετικά με τη λειτουργία της υπηρεσίας Τεχνικής Υποστήριξης του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου που υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στα πλαίσια της Πράξης «ΣΤΗΡΙΖΩ».

Τα σχολεία μπορούν να επικοινωνούν με την υπηρεσία τεχνικής υποστήριξης, κατά τις εργάσιμες ημέρες (ωράριο λειτουργίας 8.30-16.30), ως εξής:

Μέσω τηλεφώνου: 801.11.801.81

Μέσω fax: 2310891842

Μέσω email: helpdesk@kas.sch.gr

Μέσω του ΠΛηροφοριακού Συστήματος του ΠΣΔ: http://helpdesk.sch.gr/

Τεχνική Στήριξη [ ] 1753 Kb
 

Διοργάνωση Ημερίδας στην Καστοριά

 

Η ΠΕ.ΚΑ.Π. και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Καστοριάς & Φλώρινας διοργανώνουν:

Ημέρα Διαλόγου για την Πληροφορική Παιδεία

με θέμα: «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια & Δευτεροβάθμια εκπαίδευση»

 

το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:00 π.μ.

στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καστοριάς

Διεύθυνση: Σκαπέρδειο Δημοτικό Μέγαρο

Τηλέφωνο: 2467055205 & 6942768668

 

Η Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των καθηγητών Πληροφορικής, της καταγραφής των προβλημάτων του κλάδου και της ανάπτυξης ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου μεταξύ των συναδέλφων Το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Μετά τη λήξη θα διεξαχθούν οι εκλογές για το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Δυτικής Μακεδονίας.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

 

“ΑΡΙΑΔΝΗ: Πρόγραμμα Κατάρτισης για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου»

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών / Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας μέσω της Μονάδας Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Ε.Κ.Π.Α υλοποιεί το έργο “ΑΡΙΑΔΝΗ: Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου».
Το συγκεκριμένο έργο αφορά συνολικά σε όλη την επικράτεια την κατάρτιση 1.000 επιστημόνων υγείας όπως ιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι ψυχικής υγείας, εκπαιδευτικοί κ.α. Η κατάρτιση θα υλοποιείται σε τμήματα των 25 ατόμων και περιλαμβάνει:

 • δια ζώσης εκπαίδευση - 55 ώρες (στην πρωτεύουσα του νομού)
 • εξ αποστάσεως εκπαίδευση με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) - 20 ώρες και
 • πρακτική άσκηση - 10 ώρες

συνολικής διάρκειας 85 ωρών.

Μετά το πέρας της κατάρτισης οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής παραμένει ανοιχτή.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αντικείμενα επιμόρφωσης και την αίτηση συμμετοχής:  http://elearn.elke.uoa.gr/ariadni/index.html

Για τυχόν επιπλέον πληροφορίες ή διευκρινήσεις επικοινωνήστε με:

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 08 Νοέμβριος 2012 09:52)

 

Έναρξη Επιμορφωτικών Εργαστηριακών Σεμινάριων Web2.0


Η έναρξη των επιμορφωτικών - εργαστηριακών σεμιναρίων στα Νέα Σύγχρονα Διαδικτυακά Eργαλεία (Web 2.0) για Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καστοριάς θα γίνει την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012.

Σε εβδομαδιαία βάση θα ανακοινώνονται από την Ιστοσελίδα του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς http://plinet.kas.sch.gr/ : η θεματολογία, τα ονόματα των επιμορφούμενων ανά τμήμα,  η ημερομηνία και  η ώρα.

Οι επιμορφούμενοι θα ενημερώνονται και στα προσωπικά τους email.

Τα σεμινάρια θα διαρκέσουν όλο το τρέχον σχολικό έτος (1-2 φορές την εβδομάδα) προκειμένου να καλυφθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί που δήλωσαν συμμετοχή.

Τα τμήματα θα είναι ξεχωριστά  για την Α/θμια και Β/θμια Εκπ/ση αλλά και μεικτά ανάλογα τη θεματολογία και τον αριθμό των συμμετεχόντων.

Αρχικά ο τόπος διεξαγωγής των παραπάνω σεμιναρίων θα είναι το Εργαστήριο Πληροφορικής του 3ου ΓΕΛ Καστοριάς (Εσπερινό ΓΕΛ), στον 2ο Όροφο, απογευματινές ώρες. Μελλοντικά ανάλογα τη διαθεσιμότητα θα προστεθούν και άλλα Εργαστήρια Πληροφορικής.


Ευχαριστούμε:

 • το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής ΚΑστοριάς (Σ.Ε.Π.ΚΑ.)  για την υποστήριξη και τους εκπαιδευτικούς καθηγητές Πληροφορικής που θα συμμετέχουν ως επιμορφωτές,
 • τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων με εμπειρία και πιστοποιημένες γνώσεις στην Πληροφορική που θα συμμετέχουν ως επιμορφωτές,
 • το 3ο ΓΕΛ Καστοριάς για τη διάθεση του Εργαστηρίου Πληροφορικής αλλά και το Εσπερινό ΓΕΛ Καστοριάς για την φιλοξενία.

Περισσότερες πληροφορίες: Σάκης Ευαγγέλου, Υπ. ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς, Τηλ.2467055205, plinetkas@sch.gr

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2012 18:37)

 

Απόφαση Ορισμού Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. σχ. έτους 2012-13

Η Διευθύντρια της Δ.Δ.Ε. Καστοριάς

Έχοντας υπόψη:

 1. Την με αρ. πρωτ. 106549 /Γ7 /14-9-2012 εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, με θέμα «Επιλογή και αρμοδιότητες των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)
 2. Την με αρ. πρωτ. 114540/Γ7/27-09-2012 διευκρινιστική εγκύκλιο και την με αρ. πρωτ. 123052 /Γ7/10-10- 2012 συμπληρωματική εγκύκλιο.
 3. Τις προτάσεις των Συλλόγων των διδασκόντων των Σχολικών Μονάδων της ΔΔΕ Καστοριάς.
 4. Την ανάγκη οργάνωσης και λειτουργίας των εργαστηρίων Πληροφορικής στα Σχολεία της ΔΔΕ Καστοριάς.
 5. Την εισήγηση του Υπευθύνου ΚΕ ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. της ΔΔΕ Καστοριάς.

Αποφασίζουμε

Ορίζουμε Υπεύθυνους στα Σχολικά Εργαστήρια Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των Σχολείων της ΔΔΕ Καστοριάς για το Σχ. Έτος 2012-13 τις/τους Καθηγήτριες/ Καθηγητές κλάδου ΠΕ19-20 ως εξής:

Περισσότερα...

 

Ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές στο σεμινάριο Web2.0

Την Παρασκευή 26/10 ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις συμμετοχής στα Εργαστηριακά - Επιμορφωτικά Σεμινάρια σε Νέα Σύγχρονα Διαδικτυακά Eργαλεία (Web 2.0) από τους Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καστοριάς

Συνολικά δήλωσαν συμμετοχή 154 εκπαιδευτικοί (64 Α/θμιας Εκπ/σης & 90 Β/θμιας Εκπ/σης) της Π.Ε. Καστοριάς.

Η συμμετοχές ανάλογα τη θεματολογία είναι:

Θεματολογία

Αρ. συμμ.

Προγράμματα Αξιολόγησης, Αυτοξιολόγησης & Ημιδιαδραστικών Ασκήσεων (QuizCreator, QuizBuilder, QuizFaber,..) 

53

Υπηρεσίες Αποθήκευσης Δεδομένων στο Διαδίκτυο (Dropbox,..) 

24

Εργαλεία Παρουσιάσεων Online (Prezi,..) 

48

Διαδραστικές Αφίσες (Edu glogster,..) 

28

Κατασκευή Ιστοσελίδων Online (Π.Σ.Δ., Google, Weebly,..) 

46

Δικτυακές "Aποθήκες" (Slideshare, Slideboom, Scribd, Flickr, Googledocs,  

27

Σύννεφα Ετικετών (Tagxedo, Wordle,..) 

14

Ιστοριογραμμές Timelines (Dipity,..) 

21

Δικτυακά Ομαδοσυνεργατικά Εργαλεία Wiki (Wikispaces..) 

34

Δημιουργία Ιστολογίων Blogs (Π.Σ.Δ., Blogspot,…)

38

Έξυπνα Εργαλεία Web 2.0 (Translate, Doodle, Flipsnack, Capture, Picture Editor Online, Online Puzzle, Wixie, Online Converter, Create Animation, Delicious, Voki Classroom, TitanPad, Tag Galaxy, Go! Animate Videos, Issuu, Text2mindmap, Jing, Ερωτηματολόγια...)

106

Από το Blogging στη "Θεματική Επιμέλεια"… (scoop.it,.paper.li.)

17

Ασφαλές Κοινωνικό Δίκτυο για Εκπαιδευτικούς και Μαθητές (Edmodo,..)

14

Δείτε τα  Ονοματεπώνυμα Εκπαιδευτικών που Δήλωσαν Συμμετοχή και η Θεματολογία που Επέλεξαν

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 05 Νοέμβριος 2012 13:24)

 

7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. και το τοπικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διοργανώνουν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα: «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Προκλήσεις και Προοπτικές».

2η Ανακοίνωση 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής

Νέα καταληκτική ημερομηνία για την Επιτροπή Κριτών

Ανακοίνωση Διεύρυνσης Συντονιστικής Επιτροπής

Άδεια Μετακίνησης

Πρόσκληση κριτών 7oυ Συνεδρίου

1η Ανακοίνωση 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Καθηγητών Πληροφορικής

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής 7oυ Συνεδρίου

Κατεβάστε το Δελτίου Τύπου

 

Υλοποίηση Επιμορφωτικών – Εργαστηριακών Σεμιναρίων στα Νέα Σύγχρονα Διαδικτυακά Eργαλεία (WEB 2.0)

Το Κέντρο Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς, στα πλαίσια των γενικότερων δράσεων και υποχρεώσεών του, αλλά και ενόψει του Νέου Ψηφιακού Σχολείου, σε συνεργασία με τον Σχολικό Σύμβουλο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πληροφορικής (ΠΕ19-20) Δυτ. Μακεδονίας, το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Καστοριάς (Σ.Ε.Π.ΚΑ.).

Θα συνδιοργανώσει κατά το τρέχον σχολικό έτος Εργαστηριακά - Επιμορφωτικά Σεμινάρια στα Νέα Σύγχρονα Διαδικτυακά Eργαλεία (Web 2.0) για τους Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Καστοριάς, σε ώρες εκτός ωραρίου λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

H Θεματολογία των Σεμιναρίων περιλαμβάνει:

 

 • Προγράμματα Αξιολόγησης, Αυτοξιολόγησης & Ημιδιαδραστικών Ασκήσεων (QuizCreator, QuizBuilder, QuizFaber,..)
 • Υπηρεσίες Αποθήκευσης Δεδομένων στο Διαδίκτυο (Dropbox,..)
 • Εργαλεία Παρουσιάσεων Online (Prezi,..)
 • Διαδραστικές Αφίσες (Edu glogster,..)
 • Κατασκευή Ιστοσελίδων Online (Π.Σ.Δ., Google, Weebly,..)
 • Δικτυακές "Aποθήκες" (Slideshare, Slideboom, Scribd, Flickr, Googledocs, ..
 • Σύννεφα Ετικετών (Tagxedo, Wordle,..)
 • Ιστοριογραμμές Timelines (Dipity,..)
 • Δικτυακά Ομαδοσυνεργατικά Εργαλεία Wiki (Wikispaces..)
 • Δημιουργία Ιστολογίων Blogs (Π.Σ.Δ., Blogspot,…)
 • Έξυπνα Εργαλεία Web 2.0 (Translate, Doodle, Flipsnack, Capture, Picture Editor Online, Online Puzzle, Wixie, Online Converter, Create Animation, Delicious, Voki Classroom, TitanPad, Tag Galaxy, Go! Animate Videos, Issuu, Text2mindmap, Jing, Ερωτηματολόγια...)
 • Από το Blogging στη "Θεματική Επιμέλεια"… (scoop.it,.paper.li.)
 • Ασφαλές Κοινωνικό Δίκτυο για Εκπαιδευτικούς και Μαθητές (Edmodo,..)

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2012 13:00)

Περισσότερα...

 

7o Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. και το τοπικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα: «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Προκλήσεις και Προοπτικές».

Κατεβάστε το Δελτίου Τύπου

1η Ανακοίνωση 7oυ Συνεδρίου

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής 7oυ Συνεδρίου

Συνημμένα:
Download this file (a6788_pan-syn-kath-plir-7.pdf)1η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ[ ]83 Kb
 
Περισσότερα Άρθρα...