Επίσης δείτε...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Είσοδος Πληροφορικών
Online Χρήστες
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 33
Περιεχόμενο : 259
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 172510

Επιμορφωτικά Σεμινάρια Web 2.0 - Τάξη 2.0

ΚΕΠΛΗΝΕΤ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Τελευταία Νέα / Ανακοινώσεις

Συμπληρωματική εγκύκλιος επιλογής και αρμοδιoτήτων των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (ΣΕΠΕΗΥ) των Γενικών Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Σχετ. 1) 106549 /Γ7/14-09-2012 «Επιλογή και αρμοδιότητες των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)».

2)  114540/Γ7 /27-09-2012 «Διευκρινίσεις για τις εγκυκλίους επιλογής και αρμοδιoτήτων των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (ΣΕΠΕΗΥ) των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΕ)».

Λόγω της αυξημένης λειτουργιάς των ΣΕΠΕΗΥ στα Λύκεια στο πλαίσιο των  ερευνητικών εργασιών διευκρινίζουμε ότι:
Οι  Υπεύθυνοι ΣΕΠΕΗΥ των Λυκείων τα οποία έχουν
περισσότερα από δώδεκα (12) τμήματα μαθητών απαλλάσσονται από τις εξωδικαστικές εργασίες και τις εφημερίες.

 

Ημερολόγιο εργασιών του ΚΕΠΛΗΝΕΤ

Δείτε το Ημερολόγιο Εργασιών του ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2012 13:23)

 

Επιμόρφωση Β' Επιπέδου - Πρόσβαση Εκπαιδευτικών Κλάδου ΠΕ19/20

Ενόψει της έναρξης της νέας – τέταρτης - περιόδου επιμόρφωσης Β' επιπέδου, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ19-20 (Πληροφορικής) να φροντίσουν έγκαιρα για την πρόσβασή τους στο Πληροφοριακό Σύστημα του έργου (http://b-epipedo2.cti.gr/mis), ώστε να μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, σε επόμενο στάδιο (βλέπε προηγούμενη σχετική ανακοίνωση), την αίτηση συμμετοχής τους στα προγράμματα επιμόρφωσης που θα ξεκινήσουν το Νοέμβριο 2012. Οδηγίες σχετικά με την απόκτηση κωδικών εισόδου περιλαμβάνονται στο Σύντομο Οδηγό που είναι διαθέσιμος εδώ.

Για οποιοδήποτε δυσκολία, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί μπορούν να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Help Desk B' Επιπέδου, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική φόρμα υποβολής ερωτήματος, που διατίθεται στον κόμβο του έργου (http://b-epipedo2.cti.gr -> «Υποστηρικτικές Δομές» -> «Help Desk»).

Υπενθυμίζεται ότι στα προγράμματα επιμόρφωσης Β' επιπέδου, στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών για την αξιοποίηση και εφαρμογή των ΤΠΕ στη διδακτική πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ (2007-2013), που υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και του Ελληνικού Δημοσίου, μπορούν να συμμετάσχουν μόνιμοι εκπαιδευτικοί καθώς και αναπληρωτές των κλάδων ΠΕ02 (Φιλόλογοι), ΠΕ03 (Μαθηματικοί), ΠΕ04 (Φυσικές Επιστήμες), ΠΕ70 (Δάσκαλοι) και ΠΕ60 (Νηπιαγωγοί), με την προϋπόθεση ότι έχουν πιστοποιηθεί στις βασικές δεξιότητες ΤΠΕ (Α' επίπεδο), καθώς και εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ19-20 (Πληροφορικής), για πρώτη φορά σε αυτή την επιμορφωτική περίοδο. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν και εκπαιδευτικοί «συναφών» κλάδων, δηλαδή εκπαιδευτικοί που κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά διδάσκουν μαθήματα των παραπάνω κλάδων, ως πρώτη ή δεύτερη ανάθεση.

 

Καθορισμός του τρόπου λειτουργίας των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.)

 

Διευκρινίσεις για τις εγκυκλίους επιλογής και αρμοδιoτήτων των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (ΣΕΠΕΗΥ) των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών (ΣΕΦΕ)

Σχετ.   1.) 106549 /Γ7/14-09-2012, 2.) 106554/Γ7/14-09-2012

Κατόπιν ερωτημάτων σχετικών με τα προαναφερόμενα έγγραφα διευκρινίζουμε ότι:

  1. Ως Υπεύθυνος ΣΕΠΕΗΥ και Υπεύθυνος ΣΕΦΕ του σχολείου στο οποίο ανήκει το αντίστοιχο εργαστήριο ή τα αντίστοιχα εργαστήρια τοποθετείται εκπαιδευτικός που διδάσκει στο συγκεκριμένο σχολείο τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα.
  2. Στα εργαστήρια Φυσικών Επιστημών ή Πληροφορικής του σχολείου μπορεί να τοποθετηθεί ως Υπεύθυνος και ο υποδιευθυντής του σχολείου, εφόσον είναι της αντίστοιχης ειδικότητας. 
  3. Σε σχολεία που δεν μπορεί να οριστεί Υπεύθυνος ΣΕΠΕΗΥ ή ΣΕΦΕ διότι ο εκπαιδευτικός που διδάσκει μάθημα Πληροφορικής ή Φυσικών Επιστημών στο συγκεκριμένο σχολείο είναι Υπεύθυνος σε άλλο σχολείο της ίδιας Δ/νσης Β’/θμιας Εκπ/σης, ορίζεται Υπεύθυνος ο ίδιος εκπαιδευτικός και στα δύο σχολεία χωρίς περαιτέρω μείωση του ωραρίου του.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2012 08:25)

 

7o Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής

Η Π.Ε.ΚΑ.Π. και το τοπικό Παράρτημα Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα: «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση - Προκλήσεις και Προοπτικές».

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από 12 έως 14 Απριλίου 2013 στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σκοπός του είναι η ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα που αφορούν τις σύγχρονες προσεγγίσεις της διδασκαλίας και διδακτικής της Πληροφορικής. Λεπτομέρειες για τις ημερομηνίες και οδηγίες για τη συγγραφή και υποβολή των εργασιών, θα δοθούν στην 1η ανακοίνωση του Συνεδρίου, εντός του Σεπτεμβρίου

Κατεβάστε το Δελτίου Τύπου

Σας γνωρίζουμε ότι η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.), το τοπικό παράρτημα και το Πανεπιστήμιο Πατρών σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και το Κέντρο Επιστημών Πάτρας διοργανώνουν το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής με θέμα «Πληροφορική και νέο σχολείο».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από 30 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2012 στην Πάτρα και μπορούν  να συμμετάσχουν, εφόσον το επιθυμούν:

1)                 Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ19-20

2)                 Οι Διευθυντές των Διευθύνσεων και οι Προϊστάμενοι των Γραφείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κλάδου ΠΕ 19-20

3)                 Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής

4)                 Οι Υπεύθυνοι των  ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ

5)                 Οι Τεχνικοί Υπεύθυνοι των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕΤ

6)                 Τέσσερεις (04) εκπαιδευτικοί, κλάδου ΠΕ 19-20, ανά Διεύθυνση Δ/θμιας Εκπ/σης.

7)                 Εννιά (9) μέλη της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής, τα οποία προτείνονται από την Π.Ε.Κα.Π.

Οι εκπαιδευτικοί που θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα επιλεγούν με κλήρωση, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι, η οποία θα διενεργηθεί στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η συμμετοχή και μετακίνηση των ανωτέρω θα γίνει χωρίς δαπάνη για το δημόσιο.

Οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα πρέπει να αποστείλουν στο Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Δ/νση Σπουδών Δ/θμιας Εκπ/σης, Αν. Παπανδρέου 37, 15180 Μαρούσι) τα ονόματα των συμμετεχόντων μέχρι 09-03-2012, προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση μόνο για την έγκριση μετακίνησης.

Παρακαλούνται οι Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπ/σης να ενημερώσουν εγγράφως το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για οποιαδήποτε αλλαγή των ονομάτων των συμμετεχόντων εκπαιδευτικών έως τις 23-03-2012.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στις ιστοσελίδες www.pekap.gr, http://pdkap.sch.gr (e-mail: pekap@pekap.gr)

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 17 Σεπτέμβριος 2012 16:55)

 

Αποσπάσεις και τοποθετήσεις Υπευθύνων και Τεχνικών Υπευθύνων στα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δυτικής Μακεδονίας

Αποσπάσεις και τοποθετήσεις Υπευθύνων και Τεχνικών Υπευθύνων στα ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δυτικής Μακεδονίας

Κύρωση αξιολογικού πίνακα επιλογής εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης για τη στελέχωση των ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δυτικής Μακεδονίας

 

Επιλογή και αρμοδιότητες των Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

1. Διαδικασία ορισμού των Υπευθύνων Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.

Στην αρχή κάθε διδακτικού έτους, κατά τη συνεδρίαση για την κατανομή των εξωδιδακτικών εργασιών του συλλόγου διδασκόντων, γίνεται η επιλογή του Υπευθύνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. του Γυμνασίου ή Γενικού Λυκείου, στο οποίο υπάγεται το Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.

Ο σύλλογος διδασκόντων προτείνει έναν εκπαιδευτικό από αυτούς οι οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα Πληροφορικής (κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ19 ή ΠΕ20), ως Υπεύθυνο για κάθε  σχολείο.

Η πρόταση για τον Υπεύθυνο Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. διαβιβάζεται στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής με απόφασή του ορίζει τον Υπεύθυνο Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. για ένα διδακτικό έτος (αν ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. είναι αναπληρωτής, η θητεία του διαρκεί όσο ο χρόνος αναπλήρωσης).

Η απόφαση κοινοποιείται στο σχολείο και στη Δ/νση ΣΕΠΕΔ / Τμήμα ΣΤ΄ Μελετών του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

2. Προϋποθέσεις επιλογής

Συνημμένα:
Download this file (sepehi_2012-13.doc)Εγκύκλιος[ ]111 Kb

Περισσότερα...

 

4th Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην εκπαίδευση (4th CIE 2012)

Το 4th Conference on Informatics in Education – Η Πληροφορική στην εκπαίδευση (4th CIE 2012), διοργανώνεται από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ΕΠΥ και εστιάζεται στην Πληροφορική, αλλά και στις ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Καλύπτει τόσο τις βαθμίδες της τυπικής εκπαίδευσης –Δευτεροβάθμια (ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γυμνάσια), Πρωτοβάθμια, Τριτοβάθμια- όσο και την μη τυπική εκπαίδευση.
Θα λάβει χώρα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στους χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς,  5-7 Οκτωβρίου 2012, ενώ θα διεξαχθεί παράλληλα και στον ίδιο χώρο με το 16th Panhellenic Conference on Informatics (PCI 2012).
Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο θα περιληφθούν και φέτος στα πρακτικά που θα βρίσκονται τόσο σε έντυπη όσο και ηλεκτρονική μορφή. Υποβολή εργασιών μέχρι 25 Ιουλίου 2012.

Περισσότερα: http://di.ionio.gr/cie/

 

Eπιμορφωτικό σεμινάριο

Η Σχολική Σύμβουλος της 33ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής σε συνεργασία με το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Καστοριάς και τον κ. Σάκη Ευαγγέλου σας προσκαλούν να συμμετέχετε στα επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα: «Δίκτυο νηπιαγωγών Καστοριάς: έναρξη και εκμάθηση χειρισμού ιστότοπου(blog)». Τα σεμινάρια θα διεξαχθούν στις 19, 20 και 21 Ιουνίου 2012 στο 1ο Γυμνάσιο Καστοριάς από τις 9:00 έως τις 13:00 σε τρεις ομάδες. Η ομάδα της Τρίτης 19 Ιουνίου 2012 θα περιλαμβάνει  όσες/όσους έχουν ήδη blog και όσες/όσους είναι πολύ καλοί χρήστες των υπολογιστών.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων στο τηλ. 2467055264  μέχρι την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012 για να δηλώσουν σε ποια από τις τρεις ομάδες θα συμμετάσχουν.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 26 Ιούνιος 2012 10:35)

 

Διδακτορική διατριβή στα Πληροφοριακά Συστήματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που συμμετέχουν στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα, καλούν τους υποψηφίους που ενδιαφέρονται να εκπονήσουν Διδακτορική Διατριβή στις ερευνητικές περιοχές που ενδεικτικά αναφέρονται παρακάτω και αφορούν γνωστικά αντικείμενα μελών ΔΕΠ του Προγράμματος, να υποβάλουν αίτηση.

Περισσότερα...

 

Εκδήλωση: Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο για μαθητές Δημοτικού

Συγχαρητήρια στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Νομού Καστοριάς (Σ.Ε.Π.Κ@) για την εξαιρετική παρουσία - παρουσίαση με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο για μαθητές Δημοτικού (Το Απέραντο Δάσος) που πραγματοποιήθηκε  τη Δεύτερα 28 Μαίου 2012, 10:30π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αργους Ορεστικού παρουσία 250^ μαθητών Δημοτικού

Φωτογραφίες από την εκδήλωση ....

Περισσότερες πληροφορίες για δράσεις του ΣΕΠΚΑ@ https://twitter.com/#!/sepkastorias

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 29 Μάιος 2012 11:42)

 

Εκδήλωση: Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο για γονείς

Μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Ορεστίδος το Σάββατο 26 Μαίου σε συνεργασία με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Νομού Καστοριάς (Σ.Ε.Π.Κ@).

Ο καθηγητής Πληροφορικής Γιώργος Πάνος (Σ.Ε.Π.Κ@), μίλησε για την εκπαίδευση και την ασφάλεια στο διαδίκτυο, η Αστυνόμος Β΄ Φωτεινή Ρώμα (Προϊσταμένη ΓΕΔ/ΓΑΔΠΔΜ) ανέπτυξε τους κινδύνους στο διαδίκτυο, ο καθηγητής Πληροφορικής Παύλος Καλτσός (Σ.Ε.Π.Κ@) εξήγησε τη χρήση των φίλτρων γονικής προστασίας και η Υπαστυνόμος Α΄ (ΥΓ) Αθηνά Καραμίντζιου (ψυχολόγος της ΓΑΔΠΔΜ) συνέδεσε τη χρήση του διαδίκτου με την εφηβεία και την οικογένεια.

Συγχαρητήρια στο Σ.Ε.Π.Κ@ η συμμετοχή του οποίου ήταν καθοριστική.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 29 Μάιος 2012 11:43)

 

Φωτογραφίες από την ημερίδα Web 2.0 στην Εκπαιδευτική Διαδικασία

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 29 Μάιος 2012 08:54)

 

ΤΑΞΗ 2.0 - WEB 2.0

 

Πρόγραμμα Επιμορφωτικής Ημερίδας: Νέα Σύγχρονα Διαδικτυακά Eργαλεία (Web 2.0) στην Εκπαιδευτική Διαδικασία

Εκπαιδευτική – Επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:

«Νέα Σύγχρονα Διαδικτυακά Eργαλεία (Web 2.0)

στην Εκπαιδευτική Διαδικασία»

Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Π.Ε. Καστοριάς

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 , ώρα 19:00-21:30

Πρόγραμμα

19:00 -19:15 Χαιρετισμοί

19:15 - 19:45 Νέα Σύγχρονα Διαδικτυακά Eργαλεία (Web 2.0) στην Εκπαιδευτική Διαδικασία

Σάκης Ευαγγέλου, Υπ. ΚΕΠΛΗΝΕΤ Καστοριάς

19:45 - 20:00 Ομαδοσυνεργατικά Εργαλεία Wiki, Blogs, Κοινωνικά Δίκτυα

Φίλιππος Αιβανούλης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, 3ο ΓΕΛ Καστοριάς

20:00 - 20:15 Υπηρεσίες Αποθήκευσης Δεδομένων στο Διαδίκτυο, Web-based File Hosting Services

Αθανάσιος Παπαδημητρίου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς

20:15 - 20:30 Εργαλεία Παρουσιάσεων Online

Ειρήνη Παπανικολάου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Γυμνάσιο Πενταβρύσου

20:30 - 20:45 Επεξεργασία Εικόνων στο Διαδίκτυο, Σύννεφα Ετικετών

Νατάσα Σιδηρόγλου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, ΓΕΛ Νεστορίου

20:45 - 21:00 Ιστοριογραμμές, Timelines

Ιωάννης Πανταζόπουλος, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής, 4ο Δημοτικό Καστοριάς

21:00 - 21:15 Προγράμματα Αξιολόγησης, Αυτοξιολόγησης & Ημιδιαδραστικών Ασκήσεων

Κώστας Μηντζιαρίδης, Εκπαιδευτικός Αγγλικών, Γυμνάσιο Μεσοποταμίας

21:15 - Συζήτηση

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 08 Μάιος 2012 13:24)

 

Επιμορφωτική Ημερίδα: Νέα Σύγχρονα Διαδικτυακά Eργαλεία (Web 2.0) στην Εκπαιδευτική Διαδικασία

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 27 Απρίλιος 2012 12:04)

 

Eξαιρετικές ιστοσελίδες σχολικών μονάδων

“....Ἕνα μέρος το σπόρου πεσε σέ δαφος πετρδες καί «φυέν ξηράνθη διά τό μή χειν κμάδα.» φο πεσε πάνω στίς πέτρες δέν ταν δυνατόν νά ριζώσει, νά νθίσει καί νά καρποφορήσει........ να λλο μέρος το σπόρου πεσε σέ καρποφόρο γ. πεσε σέ δαφος καλό. δαφος πού δωσε τό να κατό…..”  Ευαγγελιστής Λουκάς η΄5-15: Η Παραβολή του Σπορέως

Απολαύστε εξαιρετικές ιστοσελίδες και blogs σχολικών μονάδων!!!!!!!!!

ΓΕΛ-ΕΠΑΛ 

ΓΥΜΝΑΣΙΑ 

ΔΗΜΟΤΙΚΑ 

http://lyk-nestor.kas.sch.gr/

http://gym-pentavr.kas.sch.gr/

http://dim-porias.kas.sch.gr/

http://2lyk-kastor.kas.sch.gr/

http://gym-koris.kas.sch.gr/

http://9dim-kastor.kas.sch.gr/

http://1sek-kastor.kas.sch.gr/

http://2gym-kastor.kas.sch.gr/

http://5dim-kastor.kas.sch.gr/

http://1epal-argous.kas.sch.gr/

http://gym-nestor.kas.sch.gr/

http://dim-kolokynth.kas.sch.gr/

http://1epal-kastor.kas.sch.gr/

http://gym-mavroch.kas.sch.gr/

http://dim-kostar.kas.sch.gr/

http://lyk-mesop.kas.sch.gr/

http://blogs.sch.gr/2gymargk/

http://1dim-argous.kas.sch.gr/

http://lyk-esp-kastor.kas.sch.gr/

http://blogs.sch.gr/gymkoris/

http://dim-dispil.kas.sch.gr/

http://lyk-argous.kas.sch.gr/

http://blogs.sch.gr/1gymargk/

http://dim-nestor.kas.sch.gr/

http://blogs.sch.gr/gymoinoi/

http://blogs.sch.gr/1dimargo/

http://blogs.sch.gr/3gymkast/

http://blogs.sch.gr/3dimkas/

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 28 Μάρτιος 2012 11:18)

 

Επεξεργασία εικόνων στο δίκτυο


!................Δείτε προγράμματα επεξεργασίας εικόνων online..............!

1. http://pixlr.com/editor/ (και με ελληνικά)
3. http://www.picnik.com/app#/home/welcome (Όσο προλάβετε. Κλείνει στις 19 Απριλίου 2012!!)
6. http://www.jigsawplanet.com Πρόγραμμα δημιουργίας puzzle.
Πληροφορίες: http://filologos-tpe.blogspot.com/

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 28 Φεβρουάριος 2012 12:46)

 

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο - Σύνδεση σχολείων στο Π.Σ.Δ.

Αξιότιμοι κύριοι/ες διευθυντές/τριες,

Το τελευταίο καιρό έχει παρατηρηθεί ότι ορισμένα σχολεία της Δευτεροβάθμιας ή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εκτός της σύνδεσης στο διαδίκτυο μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου χρησιμοποιούν υπηρεσίες ιδιωτικών παρόχων ίντερνετ (ISP). Εκτός από τη σαφή οδηγία του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την υποχρεωτική και μοναδική χρήση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου σαν πάροχο διασύνδεσης (επισυναπτόμενο), η χρήση ιδιωτικών παρόχων (ISP) επιβαρύνει με επιπλέον κόστος τη σχολική επιτροπή των σχολείων.

Καθώς σχεδόν όλα τα σχολεία διαθέτουν ευρυζωνικές συνδέσεις στα σχολικά εργαστήρια πληροφορικής, σε περίπτωση που είναι επιθυμητή η διανομή της ευρυζωνικής σύνδεσης και σε άλλο χώρο εκτός του εργαστηρίου πληροφορικής, π.χ. γραφείο εκπαιδευτικών, διευθυντή, κλπ, τότε το σχολείο θα πρέπει να κατασκευάσει τη διασύνδεση του χώρου αυτού με το σχολικό εργαστήριο πληροφορικής. Αυτό μπορεί να γίνει με χαμηλό κόστος μέσω τοποθέτησης ενός απλού καλωδίου τύπου Ethernet και των κατάλληλων ακροδεκτών. Η ιδανική και ενδεδειγμένη εγκατάσταση γίνεται μέσω της δομημένης καλωδίωσης που δημιουργεί ένα σωστά σχεδιασμένο τοπικό δίκτυο (LAN) με πρίζες δικτύου σε κάθε χώρο, στον οποίο βρίσκονται τοποθετημένοι Η/Υ ή άλλες συσκευές που απαιτούν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Η λύση αυτή έχει σαφέστατα λειτουργικά και οικονομικά πλεονεκτήματα.

Για οποιαδήποτε βοήθεια, πληροφορία η οδηγία, παρακαλώ καλέστε στο κέντρο υποστήριξης χρηστών του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου στο τηλ: 801-11-801-81

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
--------------------------------------------------------------------
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk
Τηλέφωνο (χρέωση μία αστική μονάδα): 801-11-801-81

Συνημμένα:
Download this file (sindesi.pdf)Σύνδεση Σχολείων στο ΠΣΔ[ ]334 Kb
 

Ενημέρωση για τις ευρυζωνικές συνδέσεις τύπου ADSL που παρέχει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Αξιότιμοι κύριοι/ες διευθυντές/τριες,

Με αυτό το μήνυμα επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο παρέχει Ευρυζωνικές συνδέσεις τύπου ADSL μέχρι τη μέγιστη ταχύτητα (24 mbps) που παρέχεται σε κάθε περιοχή μέσω δικτύου ΟΤΕ. Αυτό σημαίνει ότι αν στη περιοχή στην οποία βρίσκεται το σχολείο σας υπάρχει εγκατεστημένη τεχνολογία του ΟΤΕ που επιτρέπει την ταχύτητα διασύνδεσης στα 24mbps, τότε το σχολείο σας μπορεί να αιτηθεί την αναβάθμιση της γραμμής του στην ταχύτητα αυτή.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η αναβάθμιση της ταχύτητας της ADSL σύνδεσης και η ομαλή διασύνδεση στο διαδίκτυο προϋποθέτει την ύπαρξη τερματικού εξοπλισμού στο σχολείο τύπου ADSL 2+. Σχολεία που διαθέτουν δρομολογητές τύπου Cisco 836 – 837 ή ADSL modem-router τεχνολογίας ADSL δεν θα μπορούν να συνδέονται καθόλου μετά από την αναβάθμιση της σύνδεσης. Αυτός είναι και ο λόγος που το ΠΣΔ δεν πραγματοποιεί αυτόματα και μαζικά, αιτήματα αναβάθμισης για όλα τα σχολεία.

Με βάση τα παραπάνω, παρακαλούμε ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Περισσότερα...

 

Έγγραφα σχετικά με την Παροχή προσωπικών λογαριασμών στους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

http://register.sch.gr/students/

 

H εγκύκλιος μαζί με τα συνημμένα (900 KB)

Το κείμενο της εγκυκλίου (442 Kb)

1ο Συνημμένο εγκυκλίου: Γενική περιγραφή υπηρεσίας Μαθητικών Λογαριασμών Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (111 Kb)

2ο Συνημμένο εγκυκλίου: Οδηγίες για τους μαθητές και τους Κηδεμόνες τους για την ενεργοποίηση και χρήση του μαθητικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (514 Kb)

3ο Συνημμένο εγκυκλίου: Όροι Χρήσης Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου Μαθητών (104 Kb)

4ο Συνημμένο εγκυκλίου: Οδηγίες Καλής Χρήσης Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου και Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (360 Kb)

5A Συνημμένο εγκυκλίου: Εγχειρίδιο Οδηγιών προς τον Διαχειριστή Μαθητικών Λογαριασμών Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας για σχολεία που διαθέτουν e-School (389 Kb)

5B Συνημμένο εγκυκλίου: Εγχειρίδιο Οδηγιών προς τον Διαχειριστή Μαθητικών Λογαριασμών Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας για σχολεία που δεν διαθέτουν e-School (2.332 Kb)

6o Συνημμένο εγκυκλίου: Αίτηση Γνωστοποίησης στοιχείων μαθητικού λογαριασμού Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου  (80 Kb)

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος 2012 10:17)

 

Πως θα βάλω ADSL στο σχολείο μου; - Για τα νηπιαγωγεία

Με στόχο τη διασύνδεση του συνόλου των σχολικών μονάδων της Ελλάδας στο διαδίκτυο, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, από 1.1.2012, μπορεί να παρέχει ευρυζωνικές συνδέσεις τύπου ADSL στα Νηπιαγωγεία τα οποία δε διαθέτουν τηλεπικοινωνιακό κύκλωμα που πληρώνεται απ’ ευθείας από τον ενιαίο λογαριασμού του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

Η υπηρεσία αυτή (Highstream for employess) θα παρέχεται αποκλειστικά και μόνο στις μονάδες αυτές, οι οποίες είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία απόκτησης νέας τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης.

Τα Νηπιαγωγεία που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία, θα μπορούν να αιτούνται την ενεργοποίηση της ADSL υπηρεσίας στη γραμμή επικοινωνίας του εκάστοτε σχολείου για την οποία υπεύθυνο είναι το ίδιο το σχολείο. Τα κόστη της νέας ADSL υπηρεσίας (Εφάπαξ Τέλη Ενεργοποίησης, Τέλη Εγκατάστασης εξοπλισμού, Μηνιαία Τέλη, Προμήθεια εξοπλισμού) θα καλύπτονται εξ’ ολοκλήρου από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο ενώ η εκάστοτε μονάδα θα εξακολουθήσει να πληρώνει το μηνιαία τέλη της απλής (PSTN) ή ψηφιακής (ISDN) σύνδεσης που είχε από πριν καθώς και την αξία των τηλεφωνικών κλήσεων που διεξάγονται.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κατεβάσουν την αίτηση για την υπηρεσία Highstream for employess, να τη συμπληρώσουν με τα στοιχεία του σχολείου τους και να μας την στείλουν υπογεγραμμένη και σφραγισμένη στο φαξ: 2610-960350. (Παρακαλώ διαβάστε ένα υπόδειγμα συμπληρωμένης αίτησης.)

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 26 Ιανουάριος 2012 09:07)

Περισσότερα...

 

Ανάρτηση του 4ου τεύχους του περιοδικού i-teacher

Στη διεύθυνση: http://i-teacher.gr , αναρτήθηκε  το 4ο τεύχος  του εκπαιδευτικού περιοδικού i-Teacher (τεύχος Ιανουαρίου 2012) . Διατίθεται δωρεάν  για download.

Περισσότερα...

 

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης (WRO HELLAS), την I.E.E.E. Greek section (student branch), τον W.R.O. και τη Διερευνητική Μάθηση Α.Ε. διοργανώνει τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής.

Ο Διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης και η συμμετοχή σε αυτόν είναι προαιρετική.

Τα σχολεία που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό μπορούν να αναζητήσουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wrohellas.gr .
 

9ο Συνέδριο ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ ‐ «Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.»

Πολυχώρος «Απόλλων» - Πειραιάς, 20 & 21 Οκτωβρίου 2012. Η Επιστημονική Ένωση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας για τη διάδοση των Τ.Π.Ε. στην εκπαίδευση (επιστημονικός σύλλογος ‐ αρ. απόφ. αναγν. Πρωτοδικείου Αθηνών: 629/2004 ‐ http://www.eeep.gr) ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς, για συμμετοχή με εργασίες τους στο 9ο Συνέδριο ΕΕΕΠ‐ΔΤΠΕ ‐με τίτλο «Η εκπαίδευση στην εποχή των Τ.Π.Ε.» ‐ και ημερομηνίες πραγματοποίησής του την 20ή & 21η Οκτωβρίου 2012, στον Πολυχώρο «Απόλλων» στον Πειραιά, με τα εξής:

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...