Σας ενημερώνουμε για το νέο σύστημα εγγραφής εκπαιδευτικών στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ)  και τα νέα χαρακτηριστικά που  υποστηρίζει.

Α. Εγγραφή των εκπαιδευτικών

Με δεδομένο το ενδιαφέρον της εκπαιδευτικής κοινότητας για τις υπηρεσίες του ΠΣΔ προχωρήσαμε σε ανανέωση του συστήματος εγγραφής των εκπαιδευτικών με σκοπό την απλοποίηση των διαδικασιών και την άμεση εγγραφή τους. Επίσης υπάρχει και νέο σύστημα «ξέχασα τον κωδικό μου» με ευέλικτες διαδικασίες για το οποίο θα ενημερωθείτε με νέο μήνυμα μας.

Όπως είναι γνωστό η εγγραφή των εκπαιδευτικών βασίζεται στην αρχή ότι ο εγγραφόμενος χρήστης είναι πραγματικά εκπαιδευτικός.  Για το σκοπό αυτό ζητούνται μια σειρά από στοιχεία για την πιστοποίηση του και έλεγχος των στοιχείων αυτών. Αν και η χρονοβόρα αυτή διαδικασία ενδεχομένως να είναι ενοχλητική ζητάμε εκ τον προτέρων την κατανόηση σας προς την κατεύθυνση διασφάλισης του ΠΣΔ ως κοινότητα εκπαιδευτικών και μαθητών και όχι μια υπηρεσία ελεύθερης παροχής υπηρεσιών διαδικτύου.

Τα νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητας του νέου συστήματος εγγραφής είναι τα ακόλουθα:

 

1. Νέα ελκυστική εμφάνιση και απλοποιημένη λειτουργικότητα

Σύγχρονη, ελκυστική εμφάνιση με δυναμικές φόρμες για την απλοποίηση της διαδικασίας εγγραφής.

2. Εγγραφή σε τρία απλά βήματα

Η εγγραφή του εκπαιδευτικού γίνεται σε τρία απλά βήματα.

 1. Συλλογή και έλεγχος στοιχείων εκπαιδευτικού
 2. Επιλογή σχολείου ή διοικητικής μονάδας
 3. Επιλογή όνομα χρήστη και κωδικού πρόσβασης.
 4. 3. Πιστοποίηση εκπαιδευτικού αυτόματα από το σύστημα είτε από τη σχολική/διοικητική μονάδα
  1. Ο εκπαιδευτικός πιστοποιείται με τα στοιχεί που έχει δώσει.
   Στην περίπτωση αυτή ο λογαριασμός που δημιουργείται είναι ενεργός και ο εκπαιδευτικές μπορεί να τον χρησιμοποιήσει άμεσα
  2. Αποτυχία πιστοποίησης των στοιχείων

Η διαδικασία αυτή της πιστοποίησης είναι δυνατό να αποτύχει σε περιπτώσεως μη ορθής καταχώρησης του εκπαιδευτικού στο μητρώο εκπαιδευτικών. Στην περίπτωση αυτή:

 • Ο λογαριασμός δημιουργείται αλλά τίθεται σε κατάσταση «Αναμονής Έγκρισης»
 • Ο λογαριασμός μπορεί να ενεργοποιηθεί είτε από το σχολείο  είτε από την υπηρεσία υποστήριξης χρηστών του Πανελληνίου  Σχολικού Δικτύου.
 • Το σύστημα αποστέλλεται κατάλληλο  μήνυμα στη σχολική/διοικητική μονάδα με τον σύνδεσμο και οδηγίες για την επικύρωση της εγγραφής  του εκπαιδευτικού.
 • Εναλλακτικά ο εκπαιδευτικός μπορεί να τυπώσει την σχετική αίτηση/βεβαίωση  την οποία να προσυπογράψει το σχολείο  και να την αποστείλει με Fax σε αριθμό που δίνεται στην υπηρεσία  υποστήριξης χρηστών του Πανελληνίου  Σχολικού Δικτύου η οποία επικυρώνει την εγγραφή.

Β. Επικύρωση της εγγραφής από το σχολείο

Με το νέο σύστημα  το σχολείο ή η διοικητική μονάδα έχει τη δυνατότητα άμεσα να επικυρώσει το ίδιο τις εγγραφές των εκπαιδευτικών του που μένουν σε «Αναμονής Έγκρισης»  και υπηρετούν σ’ αυτό. Συγκεκριμένα:

 • Το σχολείο λαμβάνει ειδοποίηση στο επίσημο e-mail του σχολείου  με σύνδεσμο που οδηγεί στο διεύθυνση  https://register.sch.gr/teachers/admin
 • Εκεί μπορεί να επικυρώσει τις εγγραφές των εκπαιδευτικών που πράγματι είναι εκπαιδευτικοί του σχολείου, και να απορρίψει τα αιτήματα που δεν είναι εκπαιδευτικοί.
 • Το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα απλό με δύο επιλογές δίπλα σε κάθε εγγραφή, την επικύρωση και την απόρριψη.

Με τον τρόπο αυτό δεν υπάρχει ανάγκη αποστολής  έντυπης αίτησης fax με υπογραφή του σχολείου στο ΠΣΔ και η εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών του σχολείου είναι άμεση.

Σημείωση :

 • Οι λογαριασμοί που είναι σε αναμονή διαγράφονται  μετά από 15 μέρες από την υποβολή του αιτήματος αν δεν υπάρξει έγκριση τους.
 • Αν έχετε αφήσει e-mail που είχατε σε εξωτερικό πάροχο θα υπάρξει ενημέρωση του εκπαιδευτικού  σ’ αυτό, για την επικύρωση του λογαριασμού του.

Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας και την εμπιστοσύνη σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

Με εκτίμηση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

-------------------------------------------------------------------

Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk">http://www.sch.gr/helpdesk

Τηλέφωνο:  801-11-801-81

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.">This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.