Σε εφαρμογή του, με ημερομηνία υπογραφής 13/6/2016, Συμφώνου Συνεργασίας  μεταξύ της ΔΔΕ Καστοριάς (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) και του Τμήματος Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, συνδιοργανώνεται

Ενημερωτική - Εκπαιδευτική Ημερίδα με θέμα: "3D Αποτύπωση – Εικονικός Κόσμος - Επαυξημένη Πραγματικότητα",

στο Μικρό Αμφιθέατρο, Κτίριο Διοικητηρίου, ΤΕΙ Καστοριάς

στις 23 Μαρτίου 2017 (18:00-20:30),

ανοικτή στο κοινό.

Σε συνέχεια της παραπάνω ημερίδας και μέχρι το τέλος του τρέχοντος σχολικού έτους, θα υλοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

α) στις σχολικές μονάδες της περιφερείας μας (ανά τμήμα ή τάξη, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών) δίνεται η δυνατότητα υλοποίησης σειράς εκπαιδευτικών-ενημερωτικών επισκέψεων, δίωρης διάρκειας, στο Εργαστήριο Παραγωγής Ψηφιακών Μέσων του οικείου τμήματος του ΤΕΙ. Οι επισκέψεις αποσκοπούν στη γνωριμία των μαθητών με θέματα των Νέων Τεχνολογιών, όπως Virtual Reality, 3D Scanning, 3D Editing, 3D Video, Εικονικός Κόσμος κ.ά..

β) στους εκπαιδευτικούς όλων των ειδικοτήτων της Π.Ε. Καστοριάς δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης σειράς  επιμορφωτικών και ενημερωτικών σεμιναρίων, δίωρης διάρκειας, απογευματινές ώρες και εκτός σχολικού ωραρίου, στο Εργαστήριο Παραγωγής Ψηφιακών Μέσων του οικείου τμήματος του ΤΕΙ. Τα σεμινάρια αποσκοπούν στη γνωριμία των εκπαιδευτικών με θέματα των Νέων Τεχνολογιών όπως, Virtual Reality, 3D Scanning, 3D Editing, 3D Video, Εικονικός Κόσμος κ.ά.

Θα ακολουθήσουν σχετικές προσκλήσεις ενδιαφέροντος.

Περισσότερα στον ιστοχώρο: https://plinetkast.sch.gr/vr/