Ι. Τι πληροφορίες λαμβάνουμε και πώς τις χρησιμοποιούμε
Πληροφορίες που λαμβάνουμε για σας
Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε για σας ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες. Για παράδειγμα:

Οι πληροφορίες σας
Οι πληροφορίες σας είναι τόσο τα στοιχεία με τα οποία γράφεστε στον ιστότοπο όσο και οι πληροφορίες που επιλέγετε να κοινοποιήσετε.

 • Πληροφορίες εγγραφής: Όταν γράφεστε στο Facebook, πρέπει να δώσετε ορισμένες πληροφορίες, όπως είναι το όνομά σας, η διεύθυνση email, η ημερομηνία γέννησης και το φύλο σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως να μπορείτε να γραφτείτε δίνοντας άλλες πληροφορίες, όπως είναι ο αριθμός του κινητού σας.
 • Πληροφορίες που επιλέγετε να κοινοποιήσετε: Επίσης, στις πληροφορίες σας περιλαμβάνονται όσες επιλέγετε να κοινοποιήσετε στο Facebook (π.χ. όταν δημοσιεύετε ενημέρωση κατάστασης, ανεβάζετε φωτογραφία ή σχολιάζετε ανακοίνωση φίλου).
Επιπλέον, περιλαμβάνονται οι πληροφορίες που έχετε επιλέξει να κοινοποιείτε όταν επικοινωνείτε μαζί μας (π.χ. μέσω μιας διεύθυνσης email) ή όταν κάνετε μια ενέργεια (π.χ. όταν προσθέτετε κάποιον στους φίλους σας, δηλώνετε ότι σας αρέσει μια Σελίδα ή ένας ιστότοπος, προσθέτετε τοποθεσία σε μια ανακοίνωση, χρησιμοποιείτε τα εργαλεία εισαγωγής επαφών ή δηλώνετε ότι είστε σε σχέση).

Το όνομά σας, οι εικόνες προφίλ, οι φωτογραφίες εξωφύλλου, το φύλο, τα δίκτυα, το όνομα χρήστη και το αναγνωριστικό θεωρούνται πληροφορίες που έχετε επιλέξει να εμφανίζονται δημόσια.
Σας ζητούμε την ημερομηνία γέννησής σας, προκειμένου να σας δείχνουμε περιεχόμενο και διαφημίσεις που είναι κατάλληλα για την ηλικία σας.
Πληροφορίες που κοινοποιούν για σας οι άλλοι
Οι πληροφορίες που λαμβάνουμε για σας προέρχονται τόσο από τους φίλους σας όσο και από άλλους (π.χ. όταν ανεβάζουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας, δημοσιεύουν φωτογραφία σας, σας προσθέτουν με ετικέτα σε φωτογραφία, ενημέρωση κατάστασης ή τοποθεσία, σας προσθέτουν σε ομάδα κτλ.)

Όταν οι άλλοι χρησιμοποιούν το Facebook, συχνά αποθηκεύουν και κοινοποιούν πληροφορίες που έχουν για εσάς και για άλλους χρήστες (π.χ. όταν ανεβάζουν και διαχειρίζονται τις προσκλήσεις και τις επαφές τους).

Άλλες πληροφορίες που λαμβάνουμε για σας
Λαμβάνουμε όμως κι άλλα είδη πληροφοριών σχετικά με εσάς:

 • Λαμβάνουμε δεδομένα σχετικά με σας κάθε φορά που χρησιμοποιείτε το Facebook: δηλαδή όταν κοιτάτε το Χρονολόγιο κάποιου, στέλνετε ή λαμβάνετε μήνυμα, αναζητάτε φίλο ή Σελίδα, πατάτε ή βλέπετε κάτι (ή αλληλεπιδράτε μαζί του με άλλον τρόπο), χρησιμοποιείτε μια εφαρμογή του Facebook για κινητά ή κάνετε αγορές μέσω Facebook.
 • Όταν δημοσιεύετε στο Facebook φωτογραφίες, βίντεο ή αντίστοιχο περιεχόμενο, λαμβάνουμε περισσότερα σχετικά δεδομένα (ή μεταδεδομένα), όπως είναι π.χ. η ώρα, η ημερομηνία και το σημείο λήψης της φωτογραφίας ή του βίντεο.
 • Λαμβάνουμε δεδομένα από ή σχετικά με τον υπολογιστή, το κινητό ή άλλη συσκευή που χρησιμοποιείτε για να εγκαταστήσετε εφαρμογές Facebook ή για να συνδεθείτε στο Facebook, ακόμη και όταν συνδέονται πολλοί χρήστες από την ίδια συσκευή. Τέτοια δεδομένα είναι οι πληροφορίες για το δίκτυο και την επικοινωνία (π.χ. η διεύθυνση ΙΡ ή ο αριθμός κινητού τηλεφώνου), καθώς και διάφορες άλλες πληροφορίες (π.χ. ο πάροχος Διαδικτύου, το λειτουργικό σύστημα, η τοποθεσία, ο τύπος και τα αναγνωριστικά της συσκευής ή του προγράμματος περιήγησης που χρησιμοποιείτε, καθώς και οι σελίδες που επισκέπτεστε). Για παράδειγμα, με βάση τη θέση σας στο σύστημα GPS ή άλλες πληροφορίες τοποθεσίας, σας ενημερώνουμε αν κάποιος από τους φίλους σας βρίσκεται σε κοντινή απόσταση. Επίσης, μπορεί να ζητήσουμε πληροφορίες της συσκευής, προκειμένου να βελτιώσουμε τη λειτουργία των εφαρμογών στη συσκευή σας.
 • Λαμβάνουμε δεδομένα όποτε επισκέπτεστε είτε παιχνίδι, εφαρμογή ή ιστότοπο που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Facebook είτε ιστότοπο με κάποια λειτουργία του Facebook (π.χ. με πρόσθετο κοινωνικής δικτύωσης). Άλλες φορές, λαμβάνουμε δεδομένα μέσω των cookie. Σε αυτά τα δεδομένα συμπεριλαμβάνονται η ημερομηνία και η ώρα της επίσκεψης στον ιστότοπο, η διαδικτυακή διεύθυνση (ή διεύθυνση URL), κάποιες τεχνικές πληροφορίες για τη διεύθυνση IP, το πρόγραμμα περιήγησης και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε, καθώς και το αναγνωριστικό σας (αν είστε συνδεδεμένος στο Facebook).
 • Κάποιες φορές, οι συνδεδεμένες εταιρείες μας, οι διαφημιστικοί συνεργάτες μας, οι πελάτες μας και άλλοι μάς δίνουν διάφορα δεδομένα με βάση τα οποία εμφανίζονται οι διαφημίσεις, αναλύεται η διαδικτυακή δραστηριότητα και βελτιώνεται η χρήση του Facebook. Για παράδειγμα, ένας διαφημιστής μπορεί να μας δώσει πληροφορίες για σας (π.χ. πώς ανταποκριθήκατε σε μια διαφήμιση στο Facebook ή σε άλλον ιστότοπο), προκειμένου να μετρήσουμε την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων και να βελτιώσουμε την ποιότητά τους.
Όπως περιγράφεται στην ενότητα "Πώς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε", συνδυάζουμε δεδομένα από τις πληροφορίες που ήδη έχουμε για σας, τους φίλους σας και άλλους, ώστε να σας προσφέρουμε και να σας προτείνουμε διάφορες υπηρεσίες και λειτουργίες. Για παράδειγμα, μπορεί να σας προτείνουμε φίλους, να επιλέξουμε ανακοινώσεις για τις Ενημερώσεις σας ή να προτείνουμε ετικέτες για τις φωτογραφίες σας. Μπορεί να συνδυάσουμε τον τόπο διαμονής σας με το GPS και με άλλες πληροφορίες τοποθεσίας που έχουμε για σας, προκειμένου να ενημερώσουμε, για παράδειγμα, εσάς και τους φίλους σας για άτομα ή εκδηλώσεις σε κοντινή απόσταση, ή για να σας κάνουμε προσφορές που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Επίσης, μπορεί να συνδυάσουμε δεδομένα σχετικά με εσάς για να σας δείχνουμε σχετικές διαφημίσεις ή άλλο περιεχόμενο που ίσως σας ενδιαφέρει.

Όταν μαθαίνουμε τη θέση σας στο σύστημα GPS, τη συνδυάζουμε με άλλες πληροφορίες τοποθεσίας που έχουμε για σας (π.χ. την πόλη στην οποία μένετε). Όμως, διατηρούμε αυτές τις πληροφορίες μόνο όσο τις χρειαζόμαστε για να σας παρέχουμε υπηρεσίες (π.χ. κρατάμε τις πιο πρόσφατες συντεταγμένες GPS για να σας στέλνουμε σχετικές ειδοποιήσεις).
Πριν κοινοποιήσουμε αυτά τα δεδομένα στους διαφημιστικούς συνεργάτες ή στους πελάτες μας, αφαιρούμε το όνομά σας και κάθε άλλο προσωπικό δεδομένο σας. Εναλλακτικά, συνδυάζουμε τα δεδομένα σας με τα δεδομένα άλλων ατόμων, ώστε να μην είναι πλέον αναγνωρίσιμα.

Δημόσιες πληροφορίες
Με τη φράση "δημόσιες πληροφορίες" (γνωστές και ως "πληροφορίες για όλους") εννοούμε τόσο τις πληροφορίες που επιλέγετε να εμφανίζονται δημόσια όσο και εκείνες που είναι πάντοτε δημόσια διαθέσιμες.

Πληροφορίες που επιλέγετε να εμφανίζονται δημόσια
Αν επιλέξετε να είναι δημόσιες αυτές οι πληροφορίες, τότε συμβαίνει το εξής: μπορεί να τις δει οποιοσδήποτε, ακόμη και άτομα εκτός Facebook. Μάθετε περισσότερα.
Αν επιλέξετε να είναι δημόσιες αυτές οι πληροφορίες, αυτό σημαίνει ότι:

 • Μπορούν να συσχετιστούν με εσάς (π.χ. όνομα, εικόνες προφίλ, φωτογραφίες εξωφύλλου, Χρονολόγιο, αναγνωριστικό, όνομα χρήστη κτλ.) ακόμη και εκτός Facebook.
 • Μπορούν να εμφανιστούν όταν κάποιος κάνει αναζήτηση στο Facebook ή σε δημόσια μηχανή αναζήτησης.
 • Θα είναι προσβάσιμες στα ενσωματωμένα παιχνίδια του Facebook, στις εφαρμογές και στους ιστοτόπους που χρησιμοποιείτε εσείς και οι φίλοι σας. Τέλος,
 • θα είναι προσβάσιμες σε όποιον χρησιμοποιεί τα API μας (π.χ. το Graph API).

Κάποιες φορές δεν μπορείτε να επιλέξετε κοινό σε μια δημοσίευση (π.χ. όταν γράφετε στον τοίχο μιας Σελίδας ή σχολιάζετε ένα ειδησεογραφικό άρθρο που χρησιμοποιεί το πρόσθετο σχολίων). Αυτό συμβαίνει επειδή κάποιες ανακοινώσεις είναι πάντοτε δημόσιες. Ο γενικός κανόνας είναι ότι, αν δεν εμφανιστεί εικονίδιο κοινοποίησης, οι πληροφορίες διατίθενται δημόσια.
Όταν οι άλλοι κοινοποιούν πληροφορίες για σας, μπορούν επίσης να επιλέξουν αν θα εμφανίζονται δημόσια.
Πληροφορίες που διατίθενται πάντοτε δημόσια
Οι παρακάτω πληροφορίες εμφανίζονται πάντοτε δημόσια και θεωρούνται δεδομένα που έχετε αποφασίσει να δημοσιοποιήσετε:

 • Όνομα: Έτσι μπορούν να σας βρίσκουν οι φίλοι και η οικογένειά σας. Αν δεν νιώθετε άνετα να κοινοποιείτε το πραγματικό σας όνομα, μπορείτε οποτεδήποτε να διαγράψετε το λογαριασμό σας.
 • Εικόνες προφίλ και φωτογραφίες εξωφύλλου: Έτσι μπορούν να σας αναγνωρίζουν οι φίλοι και η οικογένειά σας. Αν δεν νιώθετε άνετα να εμφανίζονται δημόσια αυτές οι φωτογραφίες, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τις διαγράψετε. Όταν προσθέτετε νέα εικόνα προφίλ ή φωτογραφία εξωφύλλου, η προηγούμενη φωτογραφία εξακολουθεί να εμφανίζεται δημόσια στο άλμπουμ με τις εικόνες προφίλ ή τις φωτογραφίες εξωφύλλου, εκτός κι αν τη διαγράψετε.
 • Δίκτυα: Έτσι θα βλέπετε σε ποιους κοινοποιείτε τις πληροφορίες σας, πριν επιλέξετε "Φίλοι και δίκτυα" ως προσαρμοσμένο κοινό. Αν δεν νιώθετε άνετα να εμφανίζεται δημόσια το δίκτυό σας, μπορείτε να αποχωρήσετε από το δίκτυο.
 • Φύλο: Έτσι μπορούμε να σας απευθυνόμαστε σωστά.
 • Αναγνωριστικό και όνομα χρήστη: Έτσι μπορείτε να δίνετε έναν προσαρμοσμένο σύνδεσμο για το Χρονολόγιο ή τη Σελίδα σας, να λαμβάνετε email στη διεύθυνση email του Facebook και να βοηθάτε στην υλοποίηση της πλατφόρμας του Facebook.
Αναγνωριστικά και ονόματα χρήστη
Το αναγνωριστικό και το όνομα χρήστη είναι το ίδιο πράγμα: είναι ένας τρόπος να αναγνωρίζεστε στο Facebook. Το αναγνωριστικό χρήστη είναι μια σειρά αριθμών. Το όνομα χρήστη είναι γενικά κάποια παραλλαγή του ονόματός σας. Με το όνομα χρήστη μπορείτε να αποκτήσετε έναν προσαρμοσμένο σύνδεσμο (μια διεύθυνση URL του Facebook, π.χ. www.facebook.com/username, όπου username είναι το όνομα χρήστη) που οδηγεί στο Χρονολόγιό σας. Έπειτα μπορείτε να δίνετε αυτόν το σύνδεσμο σε άλλους ή να τον δημοσιεύετε σε άλλους ιστοτόπους.
Αν κάποιος έχει το όνομα χρήστη ή το αναγνωριστικό σας, μπορεί να το χρησιμοποιήσει για να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες σας από τον ιστότοπο facebook.com. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει το προσωπικό σας όνομα χρήστη και πληκτρολογήσει τη διεύθυνση facebook.com/Username (όπου username είναι το όνομα χρήστη) στο πρόγραμμα περιήγησης, θα μπορεί να δει τις δημόσιες πληροφορίες σας, καθώς και ό,τι άλλο του επιτρέψετε να βλέπει. Ομοίως, όποιος έχει το προσωπικό σας όνομα χρήστη ή αναγνωριστικό χρήστη θα έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σας μέσω των διαφόρων API (π.χ. του Graph API). Πιο συγκεκριμένα, θα έχει πρόσβαση στις δημόσιες πληροφορίες σας, καθώς και στην ηλικία, τη γλώσσα και τη χώρα σας.
Αν δεν θέλετε οι εφαρμογές της πλατφόρμας να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις απορρήτου και απενεργοποιήστε όλες τις εφαρμογές της πλατφόρμας. Αν απενεργοποιήσετε την πλατφόρμα, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε παιχνίδια ή εφαρμογές. Θα μπορείτε να το κάνετε μόνο όταν ενεργοποιήσετε ξανά την πλατφόρμα. Για να μάθετε τι πληροφορίες λαμβάνουν οι εφαρμογές όταν τις επισκέπτεστε, ανατρέξτε στην ενότητα Άλλοι ιστότοποι και άλλες εφαρμογές.

Αν θέλετε να δείτε ποιες πληροφορίες σας είναι διαθέσιμες μέσω του Graph API, απλώς πληκτρολογήστε https://graph.facebook.com/[αναγνωριστικό ή όνομα χρήστη]?metadata=1 στο πρόγραμμα περιήγησης.
H διεύθυνση email σας του Facebook περιλαμβάνει το δημόσιό σας όνομα χρήστη. Για παράδειγμα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (όπου username είναι το όνομα χρήστη). Οι άλλοι χρήστες μπορούν να σας στέλνουν μηνύματα σε αυτή τη διεύθυνση email, ενώ μπορεί να απαντήσει όποιος περιλαμβάνεται στη συζήτηση.

Πώς χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε

Χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες και τις δυνατότητες που προσφέρουμε τόσο σε εσάς όσο και στους άλλους (π.χ. στους φίλους σας, στους συνεργάτες μας, στους διαφημιστές που αγοράζουν διαφημίσεις στον ιστότοπο, καθώς και στους προγραμματιστές των παιχνιδιών, των εφαρμογών και των ιστοτόπων που χρησιμοποιείτε). Για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε για εσάς όχι μόνο για να βοηθάμε τους άλλους να βλέπουν και να βρίσκουν ό,τι κάνετε και κοινοποιείτε, αλλά και ως εξής:

 • στο πλαίσιο των προσπαθειών μας να προστατεύσουμε τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τα ενσωματωμένα στοιχεία του Facebook
 • για να προστατεύουμε τα δικαιώματα ή την περιουσία του Facebook ή τρίτων
 • για να ενημερώνεστε σχετικά με δυνατότητες και υπηρεσίες τοποθεσίας (π.χ. εσείς και οι φίλοι σας θα ενημερώνεστε όταν συμβαίνει κάτι στην περιοχή σας)
 • για να μετράμε ή να κατανοούμε την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων που βλέπετε τόσο εσείς όσο και οι άλλοι, καθώς και για να σας δείχνουμε σχετικές διαφημίσεις
 • για να κάνουμε προτάσεις σε εσάς και σε άλλους χρήστες του Facebook. Για παράδειγμα: προτείνουμε σε κάποιο φίλο σας να χρησιμοποιήσει το εργαλείο εισαγωγής επαφών επειδή διαπιστώσαμε ότι το χρησιμοποιούν και κάποιοι άλλοι φίλοι σας, προτείνουμε σε κάποιον άλλο χρήστη να σας προσθέσει στους φίλους του επειδή εισήγαγε την ίδια διεύθυνση email με εσάς, ή προτείνουμε σε κάποιο φίλο σας να σας προσθέσει με ετικέτα όταν ανεβάζει μια φωτογραφία στην οποία εμφανίζεστε. Τέλος:
 • για εσωτερικές λειτουργίες, όπως είναι η αντιμετώπιση προβλημάτων, η ανάλυση δεδομένων, οι δοκιμές, η έρευνα και η βελτίωση των υπηρεσιών.
Αν μας δώσετε την άδεια να χρησιμοποιούμε τις πληροφορίες σας, το Facebook θα γίνει ακόμη καλύτερο. Θα είμαστε δηλαδή σε θέση να σας προσφέρουμε μελλοντικά κάποιες πρωτοποριακές λειτουργίες και υπηρεσίες, οι οποίες θα χρησιμοποιούν με νέο τρόπο τις πληροφορίες που λαμβάνουμε σχετικά με σας.

Οι πληροφορίες σας θα σας ανήκουν για πάντα, ανεξάρτητα από το αν μας επιτρέπετε να τις χρησιμοποιήσουμε. Θεωρούμε πολύ σημαντική την εμπιστοσύνη σας. Γι' αυτό δεν κοινοποιούμε τις πληροφορίες σας σε άλλους, εκτός από τις εξής περιπτώσεις:

 • αν μας έχετε δώσει την άδειά σας,
 • αν σας έχουμε ειδοποιήσει σχετικά (π.χ. σας έχουμε ενημερώσει γι' αυτό στην πολιτική μας) ή
 • αν έχουμε αφαιρέσει το όνομά σας και κάθε άλλο προσωπικό δεδομένο σας από τις συγκεκριμένες πληροφορίες.
Βέβαια, όσον αφορά τις πληροφορίες που κοινοποιούν οι άλλοι για εσάς, ο τρόπος με τον οποίο τις κοινοποιούν εξαρτάται από τους ίδιους.
Αποθηκεύουμε δεδομένα για όσο χρειάζεται να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες (όπως περιγράφεται πιο πάνω) σε εσάς και στους άλλους. Συνήθως, οι πληροφορίες που σχετίζονται με το λογαριασμό σας διατηρούνται μέχρι τη διαγραφή του. Σε ορισμένες κατηγορίες δεδομένων, ίσως ισχύουν ειδικές πρακτικές διατήρησης των δεδομένων.
Ίσως επιτρέψουμε την πρόσβαση σε δημόσιες πληροφορίες που έχουν κοινοποιηθεί μέσω των υπηρεσιών μας.
Ίσως επιτρέψουμε σε παρόχους υπηρεσιών να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες, ώστε να μας βοηθήσουν να παρέχουμε υπηρεσίες.
Μπορούμε να προτείνουμε σε ένα φίλο σας να σας προσθέσει με ετικέτα σε μια φωτογραφία, καθώς σαρώνουμε και συγκρίνουμε τις φωτογραφίες του φίλου σας με πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει από τις δικές σας εικόνες προφίλ και από άλλες φωτογραφίες στις οποίες έχετε προστεθεί με ετικέτα. Αν έχετε αυτή τη δυνατότητα, τότε από την ενότητα "Χρονολόγιο και ετικέτες" των ρυθμίσεών σας ορίζετε αν θέλετε να προτείνουμε σε άλλους χρήστες να σας προσθέτουν με ετικέτα σε φωτογραφίες. Μάθετε περισσότερα: https://www.facebook.com/help/tag-suggestions
Διαγραφή και απενεργοποίηση του λογαριασμού σας
Αν θέλετε να πάψετε να χρησιμοποιείτε το λογαριασμό σας, μπορείτε είτε να τον απενεργοποιήσετε είτε να τον διαγράψετε.

Απενεργοποίηση
Όταν ο λογαριασμός σας απενεργοποιείται, ουσιαστικά μπαίνει σε κατάσταση αδράνειας. Οι άλλοι χρήστες δεν θα βλέπουν πλέον το Χρονολόγιό σας, αλλά οι πληροφορίες σας δεν διαγράφονται. Όταν απενεργοποιείτε το λογαριασμό σας, είναι σαν να μας ζητάτε να μη διαγράψουμε καμία πληροφορία σας, επειδή ίσως θελήσετε μελλοντικά να τον ενεργοποιήσετε ξανά. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας εδώ: https://www.facebook.com/settings?tab=security
Παρόλο που ο λογαριασμός σας θα έχει απενεργοποιηθεί, οι φίλοι σας θα εξακολουθήσουν να σας βλέπουν στις λίστες των φίλων τους.

Διαγραφή
Όταν ο λογαριασμός σας διαγράφεται, αυτό σημαίνει ότι διαγράφεται οριστικά από το Facebook. Η διαγραφή λογαριασμών διαρκεί συνήθως γύρω στον ένα μήνα. Ωστόσο, κάποιες πληροφορίες παραμένουν συχνά σε αντίγραφα ασφαλείας και σε αρχεία καταγραφής μέχρι και για 90 ημέρες. Διαγράψτε το λογαριασμό σας μόνο αν είστε σίγουροι ότι δεν θέλετε να τον ενεργοποιήσετε ξανά. Μπορείτε να διαγράψετε το λογαριασμό σας εδώ: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account
Μάθετε περισσότερα: https://www.facebook.com/help/?faq=356107851084108
Προκειμένου να σας προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας, χρειαζόμαστε κάποιες πληροφορίες. Για το λόγο αυτό, διαγράφουμε αυτές τις πληροφορίες μόνο αφού διαγράψετε το λογαριασμό σας. Κάποια πράγματα που κάνετε στο Facebook δεν αποθηκεύονται στο λογαριασμό σας. Π.χ. όταν δημοσιεύετε σε μια ομάδα ή στέλνετε μήνυμα σε κάποιον (αντίθετα, ακόμη κι αν διαγράψετε το λογαριασμό σας, ο παραλήπτης διατηρεί το μήνυμα). Οι συγκεκριμένες πληροφορίες παραμένουν και μετά τη διαγραφή του λογαριασμού σας.

II. Κοινοποίηση και εντοπισμός του προφίλ σας στο Facebook
Ελέγξτε κάθε σας δημοσίευση
Όποτε δημοσιεύετε περιεχόμενο (π.χ. ενημέρωση κατάστασης, φωτογραφία ή κοινοποίηση παρουσίας), μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένο κοινό ή ακόμη και να προσαρμόσετε το κοινό σας. Απλώς πατήστε το εικονίδιο κοινοποίησης και επιλέξτε κοινό.

Αν θέλετε να εμφανίζεται κάτι Δημόσια, επιλέξτε αυτό το εικονίδιο. Αν επιλέξετε να εμφανίζεται κάτι δημόσια, τότε αυτό ακριβώς θα συμβεί. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και άτομα εκτός Facebook θα μπορούν να δουν ή να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες.
Αν θέλετε να κοινοποιήσετε στους Φίλους σας στο Facebook, επιλέξτε αυτό το εικονίδιο.
Αν θέλετε να προσαρμόσετε το κοινό σας, επιλέξτε αυτό το εικονίδιο. Επίσης, με αυτό το εικονίδιο μπορείτε να κρύψετε την ανακοίνωσή σας από συγκεκριμένα άτομα.

Αν προσθέσετε κάποιον με ετικέτα, τότε το συγκεκριμένο άτομο και οι φίλοι του θα μπορούν να δουν την ανακοίνωση, ό,τι κοινό κι αν έχετε επιλέξει. Το ίδιο ισχύει και όταν εγκρίνετε μια ετικέτα που έχει προσθέσει κάποιος άλλος στην ανακοίνωσή σας.
Πριν δημοσιεύσετε, σκεφτείτε προσεκτικά. Οι πληροφορίες που κοινοποιείτε στο Facebook μπορούν να αντιγραφούν ή να ξανακοινοποιηθούν από όποιον τις βλέπει. Ισχύει δηλαδή ό,τι και για οτιδήποτε άλλο δημοσιεύετε στο Διαδίκτυο ή στέλνετε με email.

Παρόλο που επιλέγετε σε ποιους κοινοποιείτε, ίσως οι άλλοι να μπορούν να προσδιορίσουν κάποιες πληροφορίες σας. Για παράδειγμα, έστω ότι κρύβετε την ημερομηνία γέννησής σας, ώστε να μην τη βλέπει κανείς στο Χρονολόγιό σας. Αν κάποιος φίλος γράψει "χρόνια πολλά!" στο Χρονολόγιό σας, τότε οι άλλοι ίσως καταλάβουν ότι είναι τα γενέθλιά σας.
Όταν σχολιάζετε την ανακοίνωση κάποιου (ή δηλώνετε ότι "σας αρέσει") ή όταν γράφετε στο Χρονολόγιό του, τότε το συγκεκριμένο άτομο καλείται να επιλέξει κοινό. Για παράδειγμα, αν ένας φίλος αναρτήσει δημόσια ανακοίνωση και τη σχολιάσετε, τότε το σχόλιό σας θα είναι επίσης δημόσιο. Συχνά, πριν δημοσιεύσετε ένα σχόλιο, μπορείτε να δείτε το κοινό που επέλεξε κάποιος για την ανακοίνωσή του. Ωστόσο, ο χρήστης που δημοσίευσε την ανακοίνωση μπορεί αργότερα να αλλάξει το κοινό του. Αν λοιπόν σχολιάσετε μια ανακοίνωση, αλλά αλλάξει το κοινό της ανακοίνωσης, το νέο κοινό μπορεί να δει το σχόλιό σας.
Για να ρυθμίσετε ποιοι θα βλέπουν τις Σελίδες που "σας αρέσουν" στο Facebook, επισκεφτείτε το Χρονολόγιό σας, πατήστε το πλαίσιο "Μου αρέσουν" και επιλέξτε "Επεξεργασία".
Κάποιες φορές δεν εμφανίζεται εικονίδιο κοινοποίησης σε μια δημοσίευση (π.χ. όταν γράφετε στον τοίχο μιας Σελίδας ή σχολιάζετε ένα ειδησεογραφικό άρθρο που χρησιμοποιεί το πρόσθετο σχολίων). Αυτό συμβαίνει επειδή κάποιες ανακοινώσεις είναι πάντοτε δημόσιες. Ο γενικός κανόνας είναι ότι, αν δεν εμφανιστεί εικονίδιο κοινοποίησης, οι πληροφορίες διατίθενται δημόσια.

Ελέγξτε το Χρονολόγιό σας
Όποτε προσθέτετε κάτι στο Χρονολόγιό σας, μπορείτε να επιλέξετε συγκεκριμένο κοινό ή να προσαρμόσετε το κοινό σας. Απλώς πατήστε το εικονίδιο κοινοποίησης και επιλέξτε κοινό.

Αν θέλετε να εμφανίζεται κάτι Δημόσια, επιλέξτε αυτό το εικονίδιο. Αν επιλέξετε να εμφανίζεται κάτι δημόσια, τότε αυτό ακριβώς θα συμβεί. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και άτομα εκτός Facebook θα μπορούν να δουν ή να χρησιμοποιήσουν αυτές τις πληροφορίες.
Αν θέλετε να κοινοποιήσετε στους Φίλους σας στο Facebook, επιλέξτε αυτό το εικονίδιο.
Αν θέλετε να προσαρμόσετε το κοινό σας, επιλέξτε αυτό το εικονίδιο. Επίσης, με αυτό το εικονίδιο μπορείτε να κρύψετε κάτι από το Χρονολόγιό σας, ώστε να μην το βλέπουν συγκεκριμένα άτομα.

Όταν επιλέγετε κοινό για τη λίστα των φίλων σας, ρυθμίζετε μόνο ποιοι θα βλέπουν ολόκληρη τη λίστα των φίλων σας στο Χρονολόγιό σας. Αυτή η ρύθμιση ονομάζεται ρύθμιση ορατότητας του Χρονολογίου. Αυτό συμβαίνει επειδή η λίστα φίλων είναι πάντοτε διαθέσιμη στα παιχνίδια, τις εφαρμογές και τους ιστοτόπους που χρησιμοποιείτε, ενώ οι φιλίες σας μπορεί να εμφανίζονται κάπου αλλού (π.χ. στα Χρονολόγια των φίλων σας ή σε αναζητήσεις). Για παράδειγμα, αν επιλέξετε "Μόνο εγώ" ως κοινό της λίστας φίλων σας, αλλά κάποιος φίλος σας έχει επιλέξει να εμφανίζεται "Δημόσια" η λίστα φίλων του, τότε θα μπορούν όλοι να δουν τη σύνδεσή σας με το Χρονολόγιο του φίλου σας.
Ομοίως, αν επιλέξετε να κρύψετε το φύλο σας, τότε θα κρύβεται μόνο στο Χρονολόγιό σας. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να γνωρίζουμε το φύλο σας προκειμένου να σας απευθυνόμαστε σωστά στον ιστότοπό μας. Το ίδιο ισχύει για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε εσείς και οι φίλοι σας.
Όταν κάποιος σάς προσθέτει με ετικέτα σε μια ανακοίνωση (π.χ. σε φωτογραφία, ενημέρωση κατάστασης ή κοινοποίηση παρουσίας), μπορείτε να επιλέξετε αν θέλετε να εμφανίζεται αυτή η ανακοίνωση στο Χρονολόγιό σας. Μπορείτε είτε να εγκρίνετε κάθε ανακοίνωση ξεχωριστά είτε να εγκρίνετε όλες τις ανακοινώσεις των φίλων σας. Αν εγκρίνετε μια ανακοίνωση και αλλάξετε γνώμη αργότερα, μπορείτε να την αφαιρέσετε από το Χρονολόγιό σας.

Όταν κρύβετε κάτι (π.χ. δημοσιεύσεις ή συνδέσεις) από το Χρονολόγιό σας, αυτό σημαίνει ότι το συγκεκριμένο περιεχόμενο δεν εμφανίζεται στο Χρονολόγιό σας. Να θυμάστε, ωστόσο, ότι όλοι όσοι ανήκουν στο κοινό αυτών των δημοσιεύσεων ή βλέπουν τις συγκεκριμένες συνδέσεις θα μπορούν να δουν κανονικά αυτό το περιεχόμενο σε άλλα σημεία του Facebook, π.χ. στο Χρονολόγιο κάποιου άλλου ή στα αποτελέσματα της αναζήτησης. Μπορείτε επίσης να διαγράψετε τις δημοσιεύσεις σας ή να αλλάξετε το κοινό του περιεχομένου που δημοσιεύετε. Μπορείτε δηλαδή να προσθαφαιρέσετε άτομα από το κοινό του περιεχομένου.
Οι άλλοι χρήστες του Facebook ίσως βλέπουν τους κοινούς φίλους σας ακόμη κι αν δεν μπορούν να δουν ολόκληρη τη λίστα των φίλων σας.
Κάποια στοιχεία (π.χ. το όνομά σας, οι εικόνες προφίλ και οι φωτογραφίες εξωφύλλου) δεν έχουν εικονίδια κοινοποίησης, επειδή διατίθενται πάντοτε δημόσια. Ο γενικός κανόνας είναι ότι, αν δεν εμφανιστεί εικονίδιο κοινοποίησης, οι πληροφορίες διατίθενται δημόσια.

Εντοπισμός του προφίλ σας στο Facebook
Προκειμένου να σας εντοπίζουν πιο εύκολα οι φίλοι σας, επιτρέπουμε σε όσους έχουν τα στοιχεία επικοινωνίας σας (π.χ. τη διεύθυνση email ή τον αριθμό του τηλεφώνου) να σας βρίσκουν μέσω της γραμμής αναζήτησης του Facebook (βρίσκεται στην κορυφή των περισσότερων σελίδων) και άλλων εργαλείων μας (π.χ. των εργαλείων εισαγωγής επαφών), ακόμη και αν δεν τους έχετε κοινοποιήσει τα στοιχεία επικοινωνίας σας στο Facebook.
Από τις Ρυθμίσεις απορρήτου επιλέγετε ποιοι θα μπορούν να αναζητήσουν το Χρονολόγιό σας είτε με βάση τη διεύθυνση email σας είτε με βάση τον αριθμό τηλεφώνου που έχετε προσθέσει στο Χρονολόγιο. Να θυμάστε ωστόσο ότι οι άλλοι μπορούν ακόμη να σας βρίσκουν στο Facebook ή να βρίσκουν συνδέσμους προς το Χρονολόγιό σας, είτε μέσω άλλων χρηστών και του περιεχομένου που αυτοί κοινοποιούν για εσάς είτε μέσω άλλων δημοσιεύσεων (π.χ. αν προστεθείτε με ετικέτα στη φωτογραφία ενός φίλου ή αν δημοσιεύσετε κάτι σε μια δημόσια σελίδα).

Οι ρυθμίσεις σας δεν καθορίζουν αν οι άλλοι μπορούν να βρουν είτε εσάς είτε ένα σύνδεσμο για το Χρονολόγιό σας όταν αναζητούν περιεχόμενο που έχουν δικαίωμα να δουν (π.χ. μια φωτογραφία ή άλλη ανακοίνωση όπου έχετε προστεθεί με ετικέτα).

Πρόσβαση σε τηλέφωνα και άλλες συσκευές
Όταν κοινοποιείτε πληροφορίες στους φίλους σας και σε άλλους, μπορούν να τις συγχρονίσουν ή να τις δουν από τα κινητά τους και από άλλες συσκευές. Για παράδειγμα, αν κοινοποιήσετε μια φωτογραφία στο Facebook, θα μπορεί να την αποθηκεύσει όποιος τη βλέπει. Αυτό γίνεται είτε με τα εργαλεία του Facebook είτε με άλλες μεθόδους που προσφέρει η συσκευή ή το πρόγραμμα περιήγησης. Ομοίως, αν κοινοποιήσετε σε κάποιον τα στοιχεία επικοινωνίας σας ή αν προσκαλέσετε κάποιον σε μια εκδήλωση, τότε ο άλλος θα μπορεί να συγχρονίσει τις πληροφορίες της εκδήλωσης είτε μέσω του Facebook είτε με εφαρμογές/συσκευές τρίτων. Εναλλακτικά, αν ένας από τους φίλους σας έχει κάποια εφαρμογή Facebook σε μια συσκευή του, τότε αυτή η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιεί ή να αποθηκεύει τις πληροφορίες σας (π.χ. τις δημοσιεύσεις σας ή τις φωτογραφίες που κοινοποιείτε).

Καλύτερα να κοινοποιείτε πληροφορίες μόνο σε όσους εμπιστεύεστε, επειδή αυτοί μπορούν με τη σειρά τους να τις αποθηκεύσουν ή να τις κοινοποιήσουν σε άλλους (π.χ. όταν συγχρονίζουν τις πληροφορίες με μια συσκευή).

Αρχείο δραστηριοτήτων
Στο αρχείο δραστηριοτήτων μπορείτε να δείτε τις περισσότερες πληροφορίες σας στο Facebook, ακόμη και αν πρόκειται για δεδομένα που έχετε κρύψει από το Χρονολόγιό σας. Από το αρχείο δραστηριοτήτων μπορείτε να διαχειριστείτε το περιεχόμενό σας. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαγράψετε ανακοινώσεις, να αλλάξετε το κοινό των ανακοινώσεών σας ή να εμποδίσετε μια εφαρμογή να δημοσιεύει για λογαριασμό σας στο Χρονολόγιό σας.

Όταν κρύβετε κάτι από το Χρονολόγιό σας, δεν το διαγράφετε. Αυτό σημαίνει ότι η ανακοίνωση μπορεί να εμφανίζεται κάπου αλλού (π.χ. στις Ενημερώσεις των φίλων σας). Αν θέλετε να διαγράψετε μια ανακοίνωση που δημοσιεύσατε, επιλέξτε τη διαγραφή.

Τι κοινοποιούν για σας οι φίλοι σας και οι άλλοι

Σύνδεσμοι και ετικέτες
Οποιοσδήποτε μπορεί να προσθέσει σύνδεσμο σε μια ανακοίνωση. Οι σύνδεσμοι είναι παραπομπές σε περιεχόμενο του Διαδικτύου: από ιστότοπο μέχρι Σελίδα ή Χρονολόγιο του Facebook. Για παράδειγμα, αν γράφετε μια ανακοίνωση, ίσως θέλετε να συμπεριλάβετε ένα σύνδεσμο για κάποιο ιστολόγιο που αναφέρετε ή για το Χρονολόγιο του ιστολόγου στο Facebook. Αν κάποιος ακολουθήσει ένα σύνδεσμο που οδηγεί στο Χρονολόγιο κάποιου άλλου, θα δει οτιδήποτε του επιτρέπεται να δει.

Οι ετικέτες είναι ένας ειδικός τύπος συνδέσμου που οδηγεί σε Χρονολόγια, καθώς προτείνεται στο άτομο που εμφανίζεται με ετικέτα να προσθέσει την ανακοίνωσή σας στο Χρονολόγιό του. Αν το άτομο που εμφανίζεται με ετικέτα δεν ανήκει στο κοινό της ανακοίνωσης, θα προστεθεί για να τη δει. Οποιοσδήποτε μπορεί να σας προσθέσει οπουδήποτε με ετικέτα. Από τη στιγμή που θα προστεθείτε με ετικέτα, η ετικέτα θα εμφανίζεται τόσο σε εσάς όσο και στους φίλους σας (π.χ. στις Ενημερώσεις ή στην αναζήτηση).
Εσείς επιλέγετε αν μια ανακοίνωση με ετικέτα σας θα εμφανίζεται στο Χρονολόγιό σας. Μπορείτε είτε να εγκρίνετε κάθε ανακοίνωση ξεχωριστά είτε να εγκρίνετε όλες τις ανακοινώσεις των φίλων σας. Αν εγκρίνετε μια ανακοίνωση και αλλάξετε γνώμη αργότερα, μπορείτε να την αφαιρέσετε ανά πάσα στιγμή από το Χρονολόγιό σας.
Αν δεν θέλετε να σας προσθέσει κάποιος με ετικέτα, καλό είναι να επικοινωνήσετε μαζί του και να του πείτε τη γνώμη σας. Αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, μπορείτε να τον μπλοκάρετε. Έτσι, δεν θα μπορεί πλέον να σας προσθέτει με ετικέτα.
Η κοινωνική αναφορά είναι ένας τρόπος να ζητάτε γρήγορα και εύκολα βοήθεια από άτομα που εμπιστεύεστε. Μάθετε περισσότερα: https://www.facebook.com/note.php?note_id=196124227075034&__adt=3&__att=iframe
Αν συνδεθείτε με έναν ιδιωτικό χώρο (π.χ. μήνυμα ή ομάδα), τότε αυτός ο χώρος θα εμφανίζεται μόνο σε όσους βλέπουν το σύνδεσμο. Ομοίως, αν συνδεθείτε με ένα σχόλιο, τότε το σχόλιο θα εμφανίζεται μόνο σε όσους βλέπουν το σύνδεσμο.

Άλλες πληροφορίες
Όπως περιγράφεται στην ενότητα "Τι κοινοποιούν για σας οι φίλοι σας και οι άλλοι" της παρούσας πολιτικής, οι φίλοι σας και οι άλλοι μπορούν να κοινοποιούν πληροφορίες σχετικά με εσάς. Για παράδειγμα, μπορούν να κοινοποιήσουν φωτογραφίες ή άλλες πληροφορίες σας, ή να σας προσθέσουν με ετικέτα στις δημοσιεύσεις τους. Αν δεν σας αρέσει μια συγκεκριμένη δημοσίευση, ενημερώστε αυτόν που την έκανε ή αναφέρετε τη δημοσίευση.

Ομάδες
Από τη στιγμή που θα γίνετε μέλος σε μια ομάδα, κάθε μέλος της ομάδας μπορεί να σας προσθέσει σε μια υποομάδα. Όταν κάποιος σάς προσθέτει σε μια ομάδα, εμφανίζεστε ως "προσκεκλημένος" μέχρι να την επισκεφτείτε. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσετε από μια ομάδα. Δεν επιτρέπεται όμως να ξαναπροστεθείτε.
Σελίδες
Οι Σελίδες Facebook είναι δημόσιες. Μέσω των Σελίδων, οι εταιρείες κοινοποιούν πληροφορίες για τα προϊόντα τους. Επίσης, μέσα από τις Σελίδες, οι διασημότητες μιλούν για τα πιο πρόσφατα πρότζεκτ τους. Οι κοινότητες, από την πλευρά τους, συζητούν μέσα από τις Σελίδες τα θέματα που τις ενδιαφέρουν: από μπάσκετ μέχρι όπερα.
Οι Σελίδες είναι δημόσιες, οπότε οι πληροφορίες που τους κοινοποιείτε είναι επίσης δημόσιες. Αυτό σημαίνει ότι, αν δημοσιεύσετε ένα σχόλιο σε μια Σελίδα, ο ιδιοκτήτης της Σελίδας μπορεί να χρησιμοποιήσει το σχόλιο εκτός Facebook. Δηλαδή, το σχόλιο θα είναι ορατό σε οποιονδήποτε.
Όταν δηλώνετε ότι "σας αρέσει" μια Σελίδα, δημιουργείτε σύνδεση μαζί της. Αυτή η σύνδεση προστίθεται στο Χρονολόγιό σας και στις Ενημερώσεις των φίλων σας. Επίσης, ίσως λαμβάνετε μηνύματα ή ενημερώσεις από τη συγκεκριμένη Σελίδα (π.χ. στις Ενημερώσεις σας και στα μηνύματά σας). Αν θέλετε, μπορείτε να αφαιρέσετε τις Σελίδες που "σας αρέσουν" είτε από το Χρονολόγιό σας είτε από τις ίδιες τις Σελίδες.
Το περιεχόμενο κάποιων Σελίδων προέρχεται απευθείας από τους ιδιοκτήτες τους. Αυτό γίνεται με διάφορα διαδικτυακά πρόσθετα (π.χ. iframe). Η διαδικασία είναι ακριβώς ίδια με ό,τι συμβαίνει στα παιχνίδια και σε άλλες εφαρμογές που χρησιμοποιείτε μέσω Facebook. Αυτό το περιεχόμενο προέρχεται απευθείας από τον ιδιοκτήτη της Σελίδας, κάτι που σημαίνει ότι η Σελίδα μπορεί να συλλέγει πληροφορίες για σας όπως θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος ιστότοπος.
Οι διαχειριστές Σελίδων έχουν πρόσβαση σε στατιστικά στοιχεία, με βάση τα οποία σχηματίζουν μια γενική εικόνα για τους επισκέπτες της Σελίδας τους (σε αντίθεση με τις πληροφορίες για συγκεκριμένα άτομα). Επίσης, ίσως γνωρίζουν πότε δημιουργήσατε σύνδεση με τη Σελίδα τους είτε δηλώνοντας ότι σας αρέσει είτε κάνοντας σχόλιο.
Για να καθορίσετε ποιοι θα βλέπουν τις Σελίδες που σας αρέσουν στο Facebook, επισκεφτείτε το Κέντρο βοήθειας.
III. Άλλοι ιστότοποι και άλλες εφαρμογές
Πληροφορίες για την πλατφόρμα Facebook
Η πλατφόρμα του Facebook (ή απλώς "η Πλατφόρμα") αφορά τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιείτε τις πληροφορίες σας σε παιχνίδια, εφαρμογές και ιστοτόπους που χρησιμοποιείτε εσείς και οι φίλοι σας. Μπορείτε να φέρνετε στην πλατφόρμα του Facebook και τους φίλους σας, ώστε να συνδέεστε μαζί τους και εκτός Facebook. Με αυτούς τους δύο τρόπους, η πλατφόρμα του Facebook δίνει πιο προσωπικό και κοινωνικό τόνο στη διαδικτυακή σας ζωή.
Να θυμάστε το εξής: Τα παιχνίδια, οι εφαρμογές και οι ιστότοποι δημιουργούνται και συντηρούνται από επιχειρήσεις και προγραμματιστές που δεν υπάγονται στο Facebook. Συνεπώς, φροντίστε κάθε φορά να διαβάζετε τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου κάθε υπηρεσίας, για να κατανοείτε πώς χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας.
Ελέγξτε τις πληροφορίες που κοινοποιούνται σε εφαρμογές
Όταν συνδέεστε με παιχνίδι, εφαρμογή ή ιστότοπο (δηλαδή με αυτό που μερικές φορές αποκαλούμε γενικά "εφαρμογές") —π.χ. όταν ξεκινάτε κάποιο παιχνίδι, συνδέεστε σε έναν ιστότοπο με το λογαριασμό σας από το Facebook ή προσθέτετε μια εφαρμογή στο Χρονολόγιό σας—, τους δίνουμε τις βασικές πληροφορίες σας (δηλαδή αυτό που μερικές φορές αποκαλούμε γενικά "δημόσιο προφίλ" σας), μεταξύ των οποίων είναι το αναγνωριστικό σας και οι δημόσιες πληροφορίες σας. Στο πλαίσιο των βασικών πληροφοριών σας δίνουμε και τα αναγνωριστικά των φίλων σας (γνωστά και ως "λίστα φίλων").
Χάρη στη λίστα φίλων σας, η εφαρμογή αποκτά πιο κοινωνική διάσταση, επειδή σας επιτρέπει να βρείτε κι άλλους φίλους σας που τη χρησιμοποιούν. Χάρη στο αναγνωριστικό, η εφαρμογή αποκτά πιο προσωπική διάσταση, καθώς συνδέει το λογαριασμό σας στην εφαρμογή με το λογαριασμό σας στο Facebook. Έτσι έχει πρόσβαση στις βασικές πληροφορίες σας, οι οποίες περιλαμβάνουν τις δημόσιες πληροφορίες και τη λίστα φίλων σας. Μεταξύ αυτών των πληροφοριών είναι όσες έχετε επιλέξει να εμφανίζονται δημόσια και όσες είναι πάντοτε δημόσια διαθέσιμες. Αν η εφαρμογή χρειαστεί περισσότερες πληροφορίες (π.χ. ανακοινώσεις, φωτογραφίες, τι σας αρέσει), πρέπει να σας ζητήσει ειδική άδεια.
Με τη ρύθμιση Εφαρμογές ελέγχετε τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε. Μπορείτε να δείτε τα δικαιώματα που έχετε δώσει σε αυτές τις εφαρμογές, να μάθετε πότε μια εφαρμογή χρησιμοποίησε για τελευταία φορά τις πληροφορίες σας, καθώς και να δείτε το κοινό του Facebook για τις ανακοινώσεις Χρονολογίου και για τη δραστηριότητα που δημοσιεύει για λογαριασμό σας η εφαρμογή. Μπορείτε επίσης να καταργήσετε όσες εφαρμογές δεν θέλετε πλέον, ή ακόμη και να απενεργοποιήσετε όλες τις εφαρμογές της πλατφόρμας. Όταν απενεργοποιείτε όλες τις εφαρμογές της πλατφόρμας, το αναγνωριστικό σας δεν δίνεται πλέον σε εφαρμογές, ακόμη και αν τις χρησιμοποιούν οι φίλοι σας. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι δεν θα έχετε τη δυνατότητα να ξαναχρησιμοποιήσετε παιχνίδια, εφαρμογές ή ιστοτόπους μέσω Facebook.

Όταν ανοίγετε μια εφαρμογή για πρώτη φορά, το Facebook την ενημερώνει για τη γλώσσα και τη χώρα σας, καθώς και για την ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκετε (π.χ αν είστε κάτω από 18, μεταξύ 18 και 20 ή πάνω από 21 ετών). Όταν η εφαρμογή γνωρίζει την ηλικία σας, σας δείχνει κατάλληλο περιεχόμενο. Αν εγκαταστήσετε την εφαρμογή, θα μπορεί να χρησιμοποιήσει, να αποθηκεύσει και να ενημερώσει τις πληροφορίες που της κοινοποιήσατε. Οι εγκαταστημένες εφαρμογές μπορούν να ενημερώσουν τα αρχεία τους με τις βασικές σας πληροφορίες, καθώς και με δεδομένα που αφορούν την ηλικία, τη γλώσσα και τη χώρα σας. Αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή για κάποιο χρονικό διάστημα, μπορείτε να την αφαιρέσετε. Αν την αφαιρέσετε, η εφαρμογή θα πάψει να ενημερώνει τις επιπλέον πληροφορίες που της έχετε επιτρέψει να βλέπει. Μπορεί, όμως, να διατηρήσει τις πληροφορίες που της έχετε ήδη δώσει. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επικοινωνήσετε απευθείας με τον προγραμματιστή της εφαρμογής και να του ζητήσετε να διαγράψει τα δεδομένα σας. Μάθετε περισσότερα: https://www.facebook.com/help/how-apps-work
Σε ορισμένες περιπτώσεις, μια κονσόλα παιχνιδιών, ένα κινητό τηλέφωνο ή κάποια άλλη συσκευή σάς ζητάει άδεια να κοινοποιήσει ορισμένες πληροφορίες σε παιχνίδια και εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στη συγκεκριμένη συσκευή. Αν συμφωνήσετε, τότε αυτές οι εφαρμογές δεν θα έχουν πρόσβαση σε άλλες πληροφορίες σας, παρά μόνο αν ζητήσουν ειδική άδεια από εσάς ή τους φίλους σας.
Κάθε φορά που επισκέπτεστε ιστοτόπους και εφαρμογές που χρησιμοποιούν την Άμεση εξατομίκευση, λαμβάνουν το αναγνωριστικό σας και τη λίστα φίλων σας.
Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να αφαιρέσετε εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει. Αυτό γίνεται από τις Ρυθμίσεις εφαρμογών: https://www.facebook.com/settings/?tab=applications. Να θυμάστε όμως το εξής: Οι εφαρμογές ίσως εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας, όταν τις χρησιμοποιούν άτομα στα οποία κοινοποιείτε δεδομένα. Επίσης, αν αφαιρέσετε μια εφαρμογή και θέλετε να διαγράψει τις πληροφορίες που της έχετε ήδη κοινοποιήσει, επικοινωνήστε με την εφαρμογή. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εφαρμογή, επισκεφτείτε τη σελίδα της στο Facebook ή τον ιστότοπό της. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή μπορεί να είναι υποχρεωμένη (π.χ. για νομικούς λόγους) να διατηρεί ορισμένα από τα δεδομένα που της κοινοποιείτε.

Ελέγξτε ποια δεδομένα σας κοινοποιούνται όταν το κοινό σας χρησιμοποιεί εφαρμογές
Οι πληροφορίες που κοινοποιείτε στο Facebook μπορούν να ξανακοινοποιούνται. Ισχύει δηλαδή ό,τι και για την κοινοποίηση πληροφοριών μέσω email ή Διαδικτύου. Αυτό σημαίνει ότι, αν κοινοποιήσετε κάτι στο Facebook, τότε όποιος το βλέπει θα μπορεί να το κοινοποιήσει και αλλού (π.χ. σε παιχνίδια, εφαρμογές και ιστοτόπους που χρησιμοποιεί).
Οι φίλοι σας και όλοι οι άλλοι στους οποίους κοινοποιείτε πληροφορίες θέλουν συχνά να κοινοποιήσουν δεδομένα σε εφαρμογές, προκειμένου να αποκτήσει πιο προσωπική και κοινωνική διάσταση ο τρόπος με τον οποίο χρησιμοποιούν τις συγκεκριμένες εφαρμογές. Για παράδειγμα, ένας φίλος σας ίσως θέλει να χρησιμοποιήσει μια μουσική εφαρμογή με την οποία θα βλέπει τι ακούνε οι φίλοι του. Προκειμένου να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες που του προσφέρει η εφαρμογή, ο φίλος σας δίνει στην εφαρμογή τη λίστα φίλων του (όπου περιλαμβάνεται και το δικό σας αναγνωριστικό). Έτσι, η εφαρμογή μαθαίνει ποιοι άλλοι φίλοι του συγκεκριμένου φίλου σας τη χρησιμοποιούν. Επίσης, ο φίλος σας ίσως θέλει να κοινοποιήσει τη μουσική που "σας αρέσει" στο Facebook. Αν έχετε επιλέξει να εμφανίζονται δημόσια αυτές οι πληροφορίες, η εφαρμογή θα έχει πρόσβαση σε αυτές όπως ακριβώς και όλοι οι υπόλοιποι χρήστες. Αν όμως έχετε ενημερώσει μόνο τους φίλους σας για όσα σας αρέσουν, τότε η εφαρμογή ίσως ζητήσει από κάποιο φίλο σας την άδεια να τα κοινοποιήσει.
Από τη σελίδα Ρυθμίσεις εφαρμογών ελέγχετε τις περισσότερες πληροφορίες που κοινοποιούν οι άλλοι στις εφαρμογές που χρησιμοποιούν. Όμως, με αυτές τις ρυθμίσεις δεν μπορείτε να περιορίσετε την πρόσβαση στις δημόσιες πληροφορίες σας και στη λίστα φίλων σας.
Αν θέλετε να εμποδίσετε τις εφαρμογές να λαμβάνουν τις πληροφορίες σας όταν τις χρησιμοποιούν οι φίλοι σας και άλλοι χρήστες, πρέπει να απενεργοποιήσετε όλες τις εφαρμογές της πλατφόρμας. Αυτό σημαίνει, όμως, ότι δεν θα έχετε τη δυνατότητα να ξαναχρησιμοποιήσετε ενσωματωμένα παιχνίδια του Facebook, εφαρμογές ή ιστοτόπους τρίτων.
Αν μια εφαρμογή ζητήσει από κάποιον άλλον άδεια πρόσβασης στις πληροφορίες σας, τότε θα μπορεί να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες μόνο όταν συνδέεται με το άτομο που έδωσε την άδεια, αλλά με κανέναν άλλο.
Για παράδειγμα, ορισμένες εφαρμογές χρησιμοποιούν πληροφορίες (π.χ. τη λίστα φίλων σας) για να εξατομικεύουν τη χρήση ή για να σας δείχνουν ποιοι φίλοι σας χρησιμοποιούν μια συγκεκριμένη εφαρμογή.
Σύνδεση σε άλλον ιστότοπο μέσω Facebook
Από την πλατφόρμα του Facebook μπορείτε να συνδέεστε σε άλλες εφαρμογές και σε άλλους ιστοτόπους με τον προσωπικό σας λογαριασμό Facebook. Όταν συνδέεστε μέσω Facebook, στέλνουμε το αναγνωριστικό σας στον ιστότοπο (όπως ακριβώς συμβαίνει όταν συνδέεστε με κάποια άλλη εφαρμογή), αλλά δεν του κοινοποιούμε χωρίς την άδειά σας ούτε τη διεύθυνση email ούτε τον κωδικό σας.
Αν έχετε ήδη λογαριασμό στον συγκεκριμένο ιστότοπο, τότε αυτός ο λογαριασμός ίσως μπορεί να συνδεθεί με το λογαριασμό σας στο Facebook. Κάποιες φορές αυτό γίνεται με "email hash" (κρυπτογράφηση email). Είναι κάτι ανάλογο με την περίπτωση που αναζητάτε κάποιον στο Facebook με βάση μια διεύθυνση email. Σε αυτήν την περίπτωση κρυπτογραφούνται μόνο οι διευθύνσεις email, οπότε ουσιαστικά δεν κοινοποιούνται ανάμεσα στο Facebook και στον ιστότοπο.

Πώς λειτουργεί
Ο ιστότοπος στέλνει μια κρυπτογραφημένη εκδοχή της διεύθυνσης email σας. Εμείς, με τη σειρά μας, τη συγκρίνουμε με μια βάση δεδομένων από κρυπτογραφημένες διευθύνσεις email. Αν υπάρχει αντιστοιχία, τότε δίνουμε στον ιστότοπο το αναγνωριστικό που σχετίζεται με τη συγκεκριμένη διεύθυνση email. Με αυτόν τον τρόπο, όταν συνδέεστε στον ιστότοπο μέσω Facebook, ο λογαριασμός σας στο Facebook διασυνδέεται με το λογαριασμό που έχετε σ' αυτόν τον ιστότοπο.

Πληροφορίες για τα πρόσθετα κοινωνικής δικτύωσης
Τα πρόσθετα κοινωνικής δικτύωσης είναι κουμπιά, πλαίσια και ανακοινώσεις (όπως το κουμπί "Μου αρέσει!") μέσω των οποίων οι άλλοι ιστότοποι σάς παρουσιάζουν περιεχόμενο του Facebook, δίνοντας ξεχωριστό τόνο στην περιήγησή σας. Το περιεχόμενο προέρχεται απευθείας από το Facebook, παρόλο που βλέπετε σε άλλους ιστοτόπους αυτά τα κουμπιά, τα πλαίσια και τις ανακοινώσεις.
Μερικές φορές, τα πρόσθετα λειτουργούν σαν εφαρμογές. Ένας τρόπος να αναγνωρίσετε αυτά τα πρόσθετα είναι ότι θα σας ζητήσουν άδεια πρόσβασης στις πληροφορίες σας ή άδεια δημοσίευσης των πληροφοριών σας στο Facebook. Για παράδειγμα, αν χρησιμοποιήσετε ένα πρόσθετο εγγραφής σε κάποιον ιστότοπο, το πρόσθετο θα σας ζητήσει άδεια κοινοποίησης των βασικών πληροφοριών σας στον ιστότοπο, προκειμένου να διευκολυνθεί η εγγραφή σας στον ιστότοπο. Ομοίως, αν χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόσθετο του τύπου "Προσθήκη στο Χρονολόγιο", το πρόσθετο θα σας ζητήσει άδεια να δημοσιεύσει στο Facebook ανακοινώσεις για τις δραστηριότητές σας στον συγκεκριμένο ιστότοπο.
Αν δημοσιοποιήσετε κάτι με τη βοήθεια κάποιου πρόσθετου (π.χ. αν αναρτήσετε ένα δημόσιο σχόλιο στον ιστότοπο μιας εφημερίδας), τότε ο ιστότοπος (όπως και οποιοσδήποτε επισκέπτης) θα έχει πρόσβαση στο σχόλιό σας και στο αναγνωριστικό σας.

Αν δημοσιεύσετε κάτι με ένα πρόσθετο κοινωνικής δικτύωσης και δεν εμφανιστεί εικονίδιο κοινοποίησης, αυτό σημαίνει ότι η ανακοίνωση είναι δημόσια. Για παράδειγμα, αν δημοσιεύσετε σε κάποιον ιστότοπο ένα σχόλιο με το πρόσθετο σχολίων του Facebook, τότε η ανακοίνωσή σας θα είναι δημόσια, οπότε θα τη βλέπουν όλοι (μεταξύ των οποίων και ο συγκεκριμένος ιστότοπος).
Οι ιστότοποι με πρόσθετα κοινωνικής δικτύωσης σάς δείχνουν μερικές φορές ότι χρησιμοποιήσατε κάποιο πρόσθετο. Για παράδειγμα, ίσως γνωρίζουν ότι πατήσατε το κουμπί "Μου αρέσει!" σε ένα πρόσθετο κοινωνικής δικτύωσης.
Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο με πρόσθετο κοινωνικής δικτύωσης, λαμβάνουμε διάφορα δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα διατηρούνται το πολύ για 90 ημέρες. Μόλις παρέλθει αυτό το διάστημα, αφαιρούμε το όνομά σας και κάθε άλλο προσωπικό στοιχείο σας από τα δεδομένα. Εναλλακτικά, συνδυάζουμε αυτά τα δεδομένα με τα δεδομένα άλλων ατόμων, ώστε να μην είναι πλέον αναγνωρίσιμα. Μάθετε περισσότερα: https://www.facebook.com/help/social-plugins

Πληροφορίες για την άμεση εξατομίκευση
Με την άμεση εξατομίκευση (στην οποία ενίοτε αναφερόμαστε με τον όρο "Start now"), το Facebook βοηθάει τους συνεργάτες του (π.χ. το Bing και το Rotten Tomatoes) εντός και εκτός Facebook να δημιουργούν κάτι πιο προσωπικό για τους συνδεδεμένους χρήστες σε σχέση με όσα τους προσφέρουν τα κοινωνικά πρόσθετα. Όταν επισκέπτεστε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή με άμεση εξατομίκευση, τότε ο ιστότοπος ή η εφαρμογή θα γνωρίζει κάποιες πληροφορίες για σας και τους φίλους σας από τη στιγμή της άφιξής σας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ιστότοποι και οι εφαρμογές με άμεση εξατομίκευση έχουν πρόσβαση στο αναγνωριστικό σας, στη λίστα φίλων σας και στις δημόσιες πληροφορίες σας.
Την πρώτη φορά που επισκέπτεστε ιστότοπο ή εφαρμογή με άμεση εξατομίκευση, ειδοποιείστε ότι ο ιστότοπος ή η εφαρμογή συνεργάζεται με το Facebook προκειμένου να εξατομικεύσει την επίσκεψή σας.
Χάρη σε αυτήν την ειδοποίηση, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την άμεση εξατομίκευση για τον συγκεκριμένο ιστότοπο. Αν την απενεργοποιήσετε, τότε ο ιστότοπος ή η εφαρμογή πρέπει να διαγράψουν όσα δεδομένα σας έλαβαν από το Facebook στο πλαίσιο του προγράμματος άμεσης εξατομίκευσης. Επιπλέον, δεν θα επιτρέψουμε σε αυτόν τον ιστότοπο να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σας στο μέλλον, ακόμη κι αν τον χρησιμοποιούν οι φίλοι σας.
Αν αποφασίσετε ότι δεν θέλετε την άμεση εξατομίκευση για κάθε συνεργαζόμενο ιστότοπο και κάθε συνεργαζόμενη εφαρμογή, πηγαίνετε στη σελίδα ρυθμίσεων Εφαρμογές και απενεργοποιήστε την άμεση εξατομίκευση.
Αν απενεργοποιήσετε την άμεση εξατομίκευση, οι συνεργαζόμενοι ιστότοποι τρίτων και οι συνεργαζόμενες εξωτερικές εφαρμογές δεν θα έχουν πρόσβαση στις δημόσιες πληροφορίες σας, ακόμη κι αν οι φίλοι σας επισκεφτούν αυτούς τους ιστοτόπους ή χρησιμοποιήσουν αυτές τις εφαρμογές.

Αν απενεργοποιήσετε έναν ιστότοπο ή μια εφαρμογή άμεσης εξατομίκευσης μετά από μερικές επισκέψεις ή χρήσεις αντίστοιχα (ή αφού παραχωρήσετε ειδική άδεια πρόσβασης στα δεδομένα σας), ο ιστότοπος ή η εφαρμογή δεν θα διαγράψει αυτόματα τις πληροφορίες που έχει λάβει για εσάς μέσω του Facebook. Σύμφωνα με τις πολιτικές μας, ο ιστότοπος ή η εφαρμογή θα πρέπει να διαγράψει τις πληροφορίες που έχει για εσάς, εφόσον το ζητήσετε.
Πώς λειτουργεί
Αν κάποιος δυνητικός συνεργάτης θέλει να συμμετάσχει στο πρόγραμμα άμεσης εξατομίκευσης, θα πρέπει να συμφωνήσει μαζί μας σε ό,τι αφορά την προστασία του απορρήτου σας. Για παράδειγμα, αυτή η συμφωνία υποχρεώνει το συνεργάτη να διαγράψει τις πληροφορίες που σας αφορούν, σε περίπτωση που απενεργοποιήσετε την άμεση εξατομίκευση όταν επισκέπτεστε για πρώτη φορά τον ιστότοπο ή την εφαρμογή. Επίσης εμποδίζει το συνεργάτη να έχει πρόσβαση στις πληροφορίες σας, μέχρι να επισκεφτείτε (είτε εσείς είτε οι φίλοι σας) τον ιστότοπό του.

Μερικές φορές, οι συνεργάτες άμεσης εξατομίκευσης χρησιμοποιούν μια διαδικασία email hash. Έτσι βλέπουν αν κάποιος χρήστης είναι μέλος του Facebook και μαθαίνουν το αναγνωριστικό του. Είναι μια διαδικασία παρόμοια με την αναζήτηση χρηστών του Facebook με βάση τη διεύθυνση email τους. Μόνο που σε αυτήν την περίπτωση οι διευθύνσεις email είναι κρυπτογραφημένες, οπότε δεν ανταλλάσσεται καμία πραγματική διεύθυνση email. Επίσης, βάσει της συμφωνίας, ο συνεργάτης δεσμεύεται να μην χρησιμοποιήσει το αναγνωριστικό σας για κανένα σκοπό (παρά μόνο για να το συσχετίσει με το λογαριασμό σας), μέχρι εσείς ή οι φίλοι σας να επισκεφτείτε τον ιστότοπο.
Όταν επισκέπτεστε ιστότοπο ή εφαρμογή με άμεση εξατομίκευση, τους δίνουμε το αναγνωριστικό σας και τη λίστα φίλων σας (ενώ τους γνωστοποιούμε επίσης την ηλικία, τη γλώσσα και το φύλο σας). Στη συνέχεια, προκειμένου να δικτυωθεί κοινωνικά ο ιστότοπος ή η εφαρμογή, μπορεί να συνδέσει το λογαριασμό σας με τους λογαριασμούς των φίλων σας. Ο ιστότοπος έχει επίσης πρόσβαση σε δημόσιες πληροφορίες που σχετίζονται με όποιο αναγνωριστικό λαμβάνει. Μπορεί έπειτα να χρησιμοποιήσει αυτές τις πληροφορίες για την άμεση εξατομίκευση. Για παράδειγμα, αν ο ιστότοπος είναι μουσικός, μπορεί να δει τα μουσικά σας ενδιαφέροντα και να σας προτείνει τραγούδια που ίσως σας αρέσουν. Επίσης, θα έχει πρόσβαση στα μουσικά ενδιαφέροντα των φίλων σας και θα σας ενημερώνει για το τι ακούνε. Βέβαια, θα έχει πρόσβαση στα μουσικά ενδιαφέροντα (είτε τα δικά σας είτε των φίλων σας) μόνο αν είναι δημόσια. Αν ο ιστότοπος ή η εφαρμογή θέλει επιπλέον πληροφορίες, θα χρειαστεί την ειδική άδειά σας.
Δημόσιες μηχανές αναζήτησης
Οι ρυθμίσεις δημόσιας αναζήτησης καθορίζουν αν όσοι πληκτρολογούν το όνομά σας σε μια δημόσια μηχανή αναζήτησης θα βλέπουν το δημόσιο Χρονολόγιό σας (ακόμη και στα αποτελέσματα των διαφημίσεων). Η ρύθμιση δημόσιας αναζήτησης βρίσκεται στη σελίδα Ρυθμίσεις απορρήτου και εργαλεία, στις Ρυθμίσεις σας.

Αυτή η ρύθμιση δεν ισχύει για μηχανές αναζήτησης που έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες σας ως εφαρμογή που χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Facebook.
Αν απενεργοποιήσετε τη ρύθμιση δημόσιας αναζήτησης και έπειτα αναζητήσετε το όνομά σας σε μια δημόσια μηχανή αναζήτησης, το Χρονολόγιό σας ίσως εξακολουθήσει να εμφανίζεται σε προεπισκόπηση. Αυτό συμβαίνει επειδή ορισμένες μηχανές αναζήτησης αποθηκεύουν πληροφορίες για κάποιο χρονικό διάστημα. Μάθετε πώς μπορείτε να ζητήσετε από μια μηχανή αναζήτησης να αφαιρέσει τις προσωρινά αποθηκευμένες πληροφορίες σας: https://www.facebook.com/help/?faq=13323

IV. Διαφήμιση και περιεχόμενο Facebook
Διαφημίσεις
Το Facebook προσφέρει διάφορα προϊόντα με τα οποία οι διαφημιστές μπορούν να απευθύνονται σε άτομα εντός και εκτός Facebook. Εκτός από τις πληροφορίες που σας δίνουμε σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε επίσης να μάθετε περισσότερα για τα διαφημιζόμενα προϊόντα, για το πώς λειτουργούν, για τις συνεργασίες μας και για τις επιλογές ελέγχου που έχετε. Όλα αυτά θα τα βρείτε στη σελίδα “Διαφήμιση στο Facebook”.
Όταν δείχνουμε διαφημίσεις, δεν κοινοποιούμε δεδομένα σας (δηλαδή προσωπικά δεδομένα σας, όπως είναι το όνομά σας ή τα στοιχεία επικοινωνίας σας) στους διαφημιστές, εκτός κι αν μας δώσετε την άδειά σας. Μπορεί να δώσουμε πληροφορίες στους διαφημιστές είτε αφού πρώτα αφαιρέσουμε το όνομά σας και άλλα προσωπικά δεδομένα σας, είτε αφού συνδυάσουμε αυτές τις πληροφορίες με άλλα δεδομένα, ώστε να μην παραπέμπουν καθόλου σε εσάς. Για παράδειγμα, μπορεί να ενημερώσουμε ένα διαφημιστή για την απόδοση των διαφημίσεών του ή να του πούμε πόσοι είδαν ή πάτησαν τις διαφημίσεις του, ή πόσοι εγκατέστησαν μια εφαρμογή αφότου είδαν μια διαφήμιση.
Προκειμένου να σας δείχνουμε περιεχόμενο που ίσως σας ενδιαφέρει, μπορεί να χρησιμοποιήσουμε όλες τις πληροφορίες που λαμβάνουμε σχετικά με εσάς, για να σας προβάλλουμε πιο σχετικές διαφημίσεις. Τέτοιες πληροφορίες είναι, για παράδειγμα, οι εξής:
 • πληροφορίες που δίνετε όταν γράφεστε ή πληροφορίες που προσθέτετε στο λογαριασμό ή στο Χρονολόγιό σας,
 • πράγματα που κοινοποιείτε και κάνετε στο Facebook (για παράδειγμα, όσα δηλώνετε ότι σας αρέσουν) και οι αλληλεπιδράσεις σας με διαφημίσεις, συνεργάτες ή εφαρμογές,
 • λέξεις-κλειδιά από τις ανακοινώσεις σας, καθώς και
 • συμπεράσματα που βγάζουμε από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε το Facebook.
Σε πολλές από τις διαφημίσεις που δείχνουμε, οι διαφημιστές μπορούν να επιλέξουν το κοινό τους με βάση την τοποθεσία, τα δημογραφικά στοιχεία, τα αγαπημένα πράγματα, τις λέξεις-κλειδιά, καθώς και άλλες πληροφορίες που λαμβάνουμε ή συμπεραίνουμε για τους χρήστες. Δείτε παρακάτω μερικούς τρόπους με τους οποίους οι διαφημιστές στοχεύουν σχετικές διαφημίσεις:
 • δημογραφικά στοιχεία και ενδιαφέροντα: για παράδειγμα, γυναίκες μεταξύ 18 και 35 ετών, που ζουν στις ΗΠΑ και τους αρέσει το μπάσκετ
 • θέματα ή λέξεις-κλειδιά: για παράδειγμα, "μουσική" ή άτομα που τους αρέσει ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή ένας συγκεκριμένος καλλιτέχνης
 • Αγαπημένες Σελίδες (για διάφορα θέματα, π.χ. προϊόντα, μάρκες, θρησκεία, υγεία ή πολιτικές απόψεις): για παράδειγμα, αν σας αρέσει μια Σελίδα για τροφές χωρίς γλουτένη, μπορεί να αρχίσετε να βλέπετε διαφημίσεις για σχετικά προϊόντα διατροφής
 • κατηγορίες (για παράδειγμα, "σινεφίλ" ή "λάτρεις της επιστημονικής φαντασίας"): Για παράδειγμα, αν κάποιος δηλώσει ότι "του αρέσει" η σελίδα Σταρ Τρεκ και αναφέρει τη φράση "Πόλεμος των άστρων" όταν κοινοποιήσει την παρουσία του σε κάποιο σινεμά, υποθέτουμε ότι μάλλον του αρέσουν οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας και ότι οι διαφημιστές ταινιών επιστημονικής φαντασίας ίσως μας ζητήσουν να στοχεύσουν αυτήν την κατηγορία.
Το Facebook δείχνει μεν σχετικές διαφημίσεις, αλλά επίσης αντιστοιχίζει διαφημίσεις με κοινωνικό περιεχόμενο, δηλαδή με ανακοινώσεις για κοινωνικές ενέργειες που κάνατε εσείς ή οι φίλοι σας. Για παράδειγμα, μια διαφήμιση για τη Σελίδα ενός εστιατορίου σούσι στο Facebook μπορεί να αντιστοιχιστεί με μια ανακοίνωση στις Ενημερώσεις η οποία θα δείχνει ότι αυτή η Σελίδα αρέσει σε ένα φίλο σας.
Επίσης, μερικές φορές δείχνουμε αυτούς τους ίδιους τύπους διαφημίσεων σε άλλους ιστοτόπους ή απλώς δείχνουμε το κοινωνικό περιεχόμενο (για παράδειγμα, σε διαφημίσεις τις οποίες προβάλλουν άλλοι), ώστε οι διαφημίσεις να είναι πιο σχετικές με όσα θέλετε να βλέπετε. Όπως συμβαίνει και με ό,τι άλλο κοινοποιείτε στο Facebook, έτσι και αυτό το περιεχόμενο, όταν αντιστοιχιστεί με μια διαφήμιση, θα είναι ορατό μόνο σε αυτούς στους οποίους ήδη το κοινοποιείτε στο Facebook. Επίσης, δίνουμε στους διαφημιστές τη δυνατότητα να προσελκύουν χρήστες του Facebook με βάση όσες πληροφορίες έχουν ήδη για εσάς (για παράδειγμα, διευθύνσεις email ή προηγούμενες επισκέψεις σας στους ιστοτόπους τους). Στη σελίδα Διαφήμιση στο Facebook μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις διαφημίσεις, το κοινωνικό περιεχόμενο και τις συνεργασίες μας, καθώς και για τις σχετικές ρυθμίσεις και επιλογές που έχετε.
Αν ένας διαφημιστής επιλέξει να δημιουργήσει διαφημίσεις, δείχνουμε τις διαφημίσεις σε όσους πληρούν τα επιλεγμένα κριτήριά του. Για παράδειγμα, αν κάποιος δει μια διαφήμιση (ή αλληλεπιδράσει μαζί της με άλλον τρόπο), ο διαφημιστής μπορεί να συμπεράνει ότι το συγκεκριμένο άτομο πληροί τα κριτήρια που έχει επιλέξει (π.χ. ότι πρόκειται για γυναίκα μεταξύ 18 και 35 ετών, από τις ΗΠΑ, στην οποία αρέσει το μπάσκετ). Ζητούμε από όλους τους διαφημιστές να συμμορφώνονται με τις Οδηγίες διαφήμισης του Facebook, καθώς και τις διατάξεις που αφορούν τη χρήση ευαίσθητων δεδομένων.
Μερικές φορές, οι διαφημιστές και οι συνεργάτες τους χρησιμοποιούν τα cookie ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες για να δείχνουν τις διαφημίσεις τους, να μετρούν την απόδοσή τους και να τις κάνουν πιο αποτελεσματικές. Μάθετε περισσότερα για τα cookie, τα pixel και παρόμοιες τεχνολογίες.
Όταν δημοσιεύετε μια ανακοίνωση στο Facebook και τη χορηγεί ένας διαφημιστής, το κοινό της δημοσίευσης παραμένει το ίδιο. Θα τη βλέπουν μόνο όσοι την έβλεπαν αρχικά (δηλαδή τα άτομα στα οποία την κοινοποιήσατε).
Περιεχόμενο του Facebook
Θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τις λειτουργίες και τα εργαλεία που χρησιμοποιούν οι φίλοι σας και άλλοι χρήστες του Facebook, ώστε να γίνει πιο ευχάριστη η παραμονή σας στον ιστότοπό μας. Για παράδειγμα, αν ένας φίλος σας βρίσκει φίλους στο Facebook με το εργαλείο αναζήτησης φίλων, ίσως σας ενημερώσουμε σχετικά, ώστε να το χρησιμοποιήσετε κι εσείς. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι ο φίλος σας μπορεί αντίστοιχα να δει προτάσεις με βάση πράγματα που κάνετε εσείς. Θα προσπαθούμε όμως να τα δείχνουμε όλα αυτά μόνο σε φίλους σας που είναι πιθανό να τα χρησιμοποιήσουν.
V. Cookie, pixel και παρόμοιες τεχνολογίες
Τα cookie είναι δεδομένα που αποθηκεύουμε στον υπολογιστή, στο κινητό τηλέφωνο ή σε άλλη συσκευή σας. Τα pixel είναι μικρά τμήματα κώδικα στις ιστοσελίδες. Εκείνο που κάνουν είναι να επιτρέπουν σε κάποιον άλλο διακομιστή να μετρά τις προβολές της ιστοσελίδας, ενώ συχνά χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τα cookie.
Ο λόγος που χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookie, τα pixel και η τοπική αποθήκευση (π.χ. στα προγράμματα περιήγησης ή στις συσκευές - εκεί η τοπική αποθήκευση λειτουργεί όπως τα cookie, αλλά αποθηκεύει περισσότερες πληροφορίες) είναι για να σας προσφέρουμε και να κατανοήσουμε μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών. Μάθετε περισσότερα: https://www.facebook.com/help/cookies

Γιατί χρησιμοποιούμε αυτές τις τεχνολογίες:

 • Για να κάνουμε το Facebook πιο γρήγορο και πιο εύχρηστο.
 • Για να ενεργοποιούμε διάφορες λειτουργίες και να αποθηκεύουμε πληροφορίες (π.χ. στη συσκευή σας ή στη μνήμη cache του προγράμματος περιήγησης) που αφορούν εσάς και τη χρήση του Facebook.
 • Για να δείχνουμε, να κατανοούμε και να βελτιώνουμε τις διαφημίσεις.
 • Για να παρακολουθούμε και να κατανοούμε τη χρήση των προϊόντων και των υπηρεσιών.
 • Για να προστατεύουμε εσάς, τους άλλους και το Facebook.
Για παράδειγμα, με αυτά τα εργαλεία βλέπουμε αν είστε συνδεδεμένοι στο Facebook, σας βοηθούμε να χρησιμοποιήσετε κοινωνικά πρόσθετα και κουμπιά κοινοποίησης, ή μαθαίνουμε πότε αλληλεπιδράτε με τους συνεργάτες μας σε επίπεδο διαφήμισης ή πλατφόρμας.
Μερικές φορές ζητάμε από τους διαφημιστές ή από άλλους συνεργάτες μας να δείχνουν διαφημίσεις ή να προσφέρουν υπηρεσίες σε υπολογιστές, κινητά ή άλλες συσκευές που χρησιμοποιούν cookie, pixel ή άλλη τεχνολογία του Facebook ή τρίτων (ταυτόχρονα, όμως, δεν κοινοποιούμε κανένα προσωπικό δεδομένο σας στους διαφημιστές).
Οι περισσότερες εταιρείες στο Διαδίκτυο χρησιμοποιούν cookie (ή παρόμοια τεχνολογικά εργαλεία). Το ίδιο κάνουν κι οι συνεργάτες μας σε επίπεδο διαφήμισης και πλατφόρμας. Για παράδειγμα, οι συνεργάτες μας στην πλατφόρμα, οι διαφημιστές και οι διαχειριστές των Σελίδων μπορεί να χρησιμοποιήσουν cookie ή παρόμοιες τεχνολογίες όταν έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές τους, στις διαφημίσεις τους, στις Σελίδες τους ή σε άλλο περιεχόμενό τους.

Το Facebook λειτουργεί καλύτερα χάρη στα cookie και στην τοπική αποθήκευση ή σε παρόμοιες τεχνολογίες. Ο λόγος είναι ότι οι σελίδες φορτώνονται πιο γρήγορα, επειδή κάποιο περιεχόμενο αποθηκεύεται στο πρόγραμμα περιήγησης ή επειδή αποκτούμε πιο εύκολα εξουσιοδότηση για να δείχνουμε εξατομικευμένο περιεχόμενο.
Για να μάθετε πώς χρησιμοποιούν γενικά οι διαφημιστές τα cookie και τι επιλογές δίνουν, επισκεφθείτε την πρωτοβουλία Network Advertising Initiative στη διεύθυνση http://www.networkadvertising.org/managing/opt_out.asp, το Digital Advertising Alliance στη διεύθυνση http://www.aboutads.info/, το Internet Advertising Bureau (ΗΠΑ) στη διεύθυνση http://www.iab.net ή το Internet Advertising Bureau (ΕΕ) στη διεύθυνση http://youronlinechoices.eu/.
Ανατρέξτε στη βοήθεια του προγράμματος περιήγησης ή στο εγχειρίδιο χρήσης της συσκευής σας, για να μάθετε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε ή να μπλοκάρετε τα cookie ή άλλες παρόμοιες τεχνολογίες, καθώς και για να μπλοκάρετε ή να αφαιρέσετε άλλα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στον υπολογιστή ή στη συσκευή σας (π.χ. από τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης). Κάτι τέτοιο, όμως, ίσως επηρεάσει τη δυνατότητά σας να χρησιμοποιείτε το Facebook, άλλους ιστοτόπους ή άλλες εφαρμογές.

VI. Μερικά ακόμη πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Safe Harbor
Το Facebook τηρεί το πλαίσιο του Safe Harbor (ΗΠΑ-ΕΕ και ΗΠΑ-Ελβετία), όπως ορίζεται από το Υπουργείο Εμπορίου, σε ό,τι αφορά τη συλλογή, τη χρήση και τη διατήρηση δεδομένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Για να δείτε την πιστοποίησή μας, επισκεφτείτε τον ιστότοπο Safe Harbor του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ: https://safeharbor.export.gov/list.aspx. Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα Safe Harbor, συμφωνούμε ότι η επίλυση των διαφωνιών σας σε σχέση με τις πολιτικές και τις μεθόδους μας μπορεί να γίνεται μέσω της TRUSTe. Αν θέλετε να επικοινωνήσετε με την TRUSTe, επισκεφτείτε τη διεύθυνση https://feedback-form.truste.com/watchdog/request
Επικοινωνήστε μαζί μας για τις ερωτήσεις ή τις διαφωνίες σας
Αν έχετε απορίες ή παράπονα σχετικά με την Πολιτική χρήσης δεδομένων ή τις μεθόδους που ακολουθούμε, επικοινωνήστε μαζί μας ταχυδρομικά. Στη διεύθυνση 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, αν είστε κάτοικος ΗΠΑ ή Καναδά. Στη διεύθυνση Facebook Ireland Ltd., Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2 Ireland, σε αντίθετη περίπτωση. Οποιοσδήποτε μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας από τη σελίδα βοήθειας: https://www.facebook.com/help/contact_us.php?id=173545232710000
Απάντηση σε νομικά αιτήματα και πρόληψη
Ενδέχεται να προσπελάσουμε, να διατηρήσουμε ή να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες σας όταν λάβουμε σχετικό νομικό αίτημα (π.χ. ένταλμα ερεύνης, δικαστική εντολή ή κλήτευση), εφόσον θεωρήσουμε καλή τη πίστει ότι κάτι τέτοιο είναι νομικά επιβεβλημένο. Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει την απόκριση σε νομικά αιτήματα από δικαιοδοσίες εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών όπου πιστεύουμε καλή τη πίστει ότι η απόκριση απαιτείται από το νόμο σε εκείνη τη δικαιοδοσία, επηρεάζει χρήστες σε εκείνη τη δικαιοδοσία και είναι σύμφωνη με διεθνώς αναγνωρισμένα πρότυπα. Ενδέχεται επίσης να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες, να τις διατηρούμε και να τις κοινοποιούμε όταν πιστεύουμε καλή τη πίστει ότι είναι απαραίτητες για: τον εντοπισμό, την αποτροπή και την αντιμετώπιση απάτης ή άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, για τη δική μας και τη δική σας προστασία, την προστασία άλλων (π.χ. αν αποτελούν μέρος ερευνών), καθώς και για την αποτροπή θανάτων ή επικείμενης σωματικής βλάβης.

Κάποιες φορές χρησιμοποιούμε και διατηρούμε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τις πληροφορίες που λαμβάνουμε για εσάς (π.χ. δεδομένα οικονομικών συναλλαγών που σχετίζονται με αγορές μέσω του Facebook). Αυτό συμβαίνει όταν οι συγκεκριμένες πληροφορίες αφορούν νομικό αίτημα ή δέσμευση, κρατική έρευνα ή έρευνες για πιθανές παραβιάσεις των όρων χρήσης ή των πολιτικών μας, ή οτιδήποτε έχει να κάνει με την αποτροπή βλάβης. Επίσης, ενδέχεται να διατηρήσουμε για τουλάχιστον ένα έτος πληροφορίες από λογαριασμούς που έχουν απενεργοποιηθεί για παραβιάσεις των όρων χρήσης, προκειμένου να αποτρέψουμε την επανειλημμένη κατάχρηση του ιστοτόπου ή περαιτέρω παραβιάσεις των όρων χρήσης.
Αιτήματα πρόσβασης
Για να δείτε και να διορθώσετε τα περισσότερα προσωπικά δεδομένα σας που έχουν αποθηκευτεί από το Facebook, συνδεθείτε στο λογαριασμό σας και πηγαίνετε στο Χρονολόγιο και στο αρχείο δραστηριοτήτων σας. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε ένα αντίγραφο των προσωπικών δεδομένων σας. Απλώς πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις σας (σελίδα "Γενικές ρυθμίσεις λογαριασμού"), πατήστε "Κατεβάστε ένα αντίγραφο των δεδομένων σας από το Facebook" και ακολουθήστε το σύνδεσμο που οδηγεί στο εκτεταμένο αρχείο σας. Μάθετε περισσότερα: https://www.facebook.com/help/?faq=226281544049399
Ειδοποιήσεις και άλλα μηνύματα
Ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε τα στοιχεία επικοινωνίας σας (για παράδειγμα, τη διεύθυνση email) για να σας στείλουμε ειδοποιήσεις και άλλα μηνύματα. Μπορείτε να ελέγχετε τις περισσότερες ειδοποιήσεις που λαμβάνετε (π.χ. τις ειδοποιήσεις από Σελίδες που σας αρέσουν και από εφαρμογές που χρησιμοποιείτε) μέσω των ρυθμίσεων που σας παρέχουμε, όπως από το σχετικό σύνδεσμο στα email που λαμβάνετε ή από τις ρυθμίσεις σας για τις Ειδοποιήσεις.
Βρείτε φίλους
Σας προσφέρουμε τα κατάλληλα εργαλεία για να ανεβάζετε τα στοιχεία επικοινωνίας των φίλων σας. Έτσι, τόσο εσείς όσο και οι άλλοι θα βρίσκετε τους φίλους σας στο Facebook, αλλά και θα προσκαλείτε στο Facebook φίλους σας που δεν είναι ακόμα μέλη. Κυρίως, έτσι μπορούμε να σας δείχνουμε προτάσεις και άλλο εξατομικευμένο περιεχόμενο, ώστε το Facebook να καλύπτει ακόμα περισσότερο τις ανάγκες σας. Αν δεν θέλετε να αποθηκεύουμε αυτές τις πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα βοήθειας: https://www.facebook.com/contact_importer/remove_uploads.php.

Αν μας δώσετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης, θα τον διαγράψουμε μόλις ανεβάσετε τα στοιχεία επικοινωνίας των φίλων σας.

Προσκλήσεις
Όταν προσκαλείτε ένα φίλο σας να γίνει μέλος του Facebook, του στέλνουμε ένα μήνυμα εκ μέρους σας (με το όνομά σας). Ενδέχεται επίσης να συμπεριλάβουμε ονόματα και φωτογραφίες άλλων ατόμων που μπορεί να γνωρίζει ο φίλος σας στο Facebook. Επιπλέον, στέλνουμε στο φίλο σας μερικές υπενθυμίσεις. Αν δεν θέλει, όμως, μπορεί να ζητήσει να μην ξαναλάβει προσκλήσεις εγγραφής στο Facebook.
Λογαριασμοί "εις μνήμην"
Αν κάποιος χρήστης έχει πεθάνει, ο λογαριασμός του ενδέχεται να γίνει "εις μνήμην". Όταν ο λογαριασμός γίνεται "εις μνήμην", διατηρούμε το Χρονολόγιο στο Facebook, αλλά περιορίζουμε την πρόσβαση και κάποιες δυνατότητες. Στην παρακάτω διεύθυνση μπορείτε να αναφέρετε το Χρονολόγιο ατόμου που έχει πεθάνει: https://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=deceased

Επίσης, μπορούμε να κλείσουμε κάποιο λογαριασμό, εφόσον βέβαια λάβουμε ένα επίσημο αίτημα που πληροί συγκεκριμένα κριτήρια.

Συνδεδεμένες εταιρείες
Ενδέχεται να κοινοποιήσουμε τις πληροφορίες που λαμβάνουμε σε επιχειρήσεις που ανήκουν νομικά στον όμιλο εταιρειών στον οποίο ανήκει το Facebook ή γίνονται μέλη του ομίλου αυτού (συχνά οι εταιρείες αυτές ονομάζονται "συνδεδεμένες"). Το ίδιο μπορούν να κάνουν από την πλευρά τους και οι συνδεδεμένες εταιρείες. Η κοινοποίηση πληροφοριών πραγματοποιείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (συμπεριλαμβανομένων των νόμων που ορίζουν ότι απαιτείται η συγκατάθεση των χρηστών). Τόσο εμείς όσο και οι συνδεδεμένες εταιρείες μπορεί να χρησιμοποιήσουμε τις κοινοποιημένες πληροφορίες, προκειμένου να προσφέρουμε, να κατανοήσουμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας.
Πάροχοι υπηρεσιών
Παραχωρούμε τις πληροφορίες σας σε άτομα και εταιρείες που μας βοηθούν να προσφέρουμε, να κατανοήσουμε και να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια εξωτερικών παρόχων φιλοξενείται ο ιστότοπός μας, δείχνουμε φωτογραφίες και βίντεο, επεξεργαζόμαστε πληρωμές, αναλύουμε δεδομένα, διενεργούμε και δημοσιεύουμε έρευνες, μετράμε την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων ή εμφανίζουμε αποτελέσματα αναζήτησης. Σε ορισμένες περιπτώσεις, προσφέρουμε την υπηρεσία σε συνεργασία με κάποια άλλη εταιρεία (όπως είναι, για παράδειγμα, η Facebook Marketplace). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι συνεργάτες μας πρέπει να συμφωνήσουν ότι θα χρησιμοποιούν τις πληροφορίες σας τηρώντας τη μεταξύ μας συμφωνία και την Πολιτική χρήσης δεδομένων.
Ασφάλεια και σφάλματα κώδικα
Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να προστατεύσουμε τις πληροφορίες σας, αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την ασφάλεια στο Facebook, επισκεφτείτε τη Σελίδα ασφάλειας στο Facebook. Προσπαθούμε να διατηρούμε το Facebook ασφαλές και χωρίς σφάλματα. Δεν μπορούμε, ωστόσο, να εγγυηθούμε για μεμονωμένα μέρη υπηρεσιών ή προϊόντων.
Αλλαγή ελέγχου
Αν αλλάξει ιδιοκτησία η επιχείρησή μας, μπορούμε να μεταφέρουμε τα στοιχεία σας στον νέο ιδιοκτήτη, ώστε να συνεχίσει να χρησιμοποιεί την υπηρεσία. Ωστόσο, και ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχουν οριστεί στην Πολιτική χρήσης δεδομένων.
Ειδοποίηση αλλαγών
Αν κάνουμε αλλαγές στην Πολιτική χρήσης δεδομένων, θα σας ειδοποιήσουμε (π.χ. με μια σχετική δημοσίευση εδώ και στη Σελίδα διακυβέρνησης του ιστοτόπου Facebook). Αν οι αλλαγές είναι υλικές, θα σας δώσουμε περισσότερες ουσιαστικές ειδοποιήσεις, ανάλογα με την περίσταση. Για να βεβαιωθείτε ότι θα ειδοποιηθείτε απευθείας, δηλώστε ότι σας αρέσει η Σελίδα διακυβέρνησης του ιστοτόπου Facebook.
Δυνατότητα σχολιασμού
Έχετε περιθώριο επτά (7) ημερών να κάνετε σχόλια για την αλλαγή, εκτός κι αν η αλλαγή γίνεται για νομικούς/διαχειριστικούς λόγους ή για να διορθωθεί μια ανακριβής δήλωση. Μετά την ολοκλήρωση της περιόδου σχολιασμού, εφόσον υιοθετήσουμε τυχόν αλλαγές, θα σας ειδοποιήσουμε εκ των προτέρων (π.χ. στη Σελίδα διακυβέρνησης του ιστοτόπου Facebook ή στην παρούσα πολιτική) σχετικά με την ημερομηνία έναρξης ισχύος.
Πληροφορίες για χρήστες εκτός ΗΠΑ και Καναδά
Στοιχεία εταιρείας: Ο ιστότοπος www.facebook.com και οι υπηρεσίες αυτών των σελίδων προσφέρονται σε χρήστες εκτός ΗΠΑ και Καναδά από την εταιρεία Facebook Ireland Ltd., Hanover Reach, 5-7 Hanover Quay, Dublin 2 Ireland. Η εταιρεία Facebook Ireland Ltd. έχει συσταθεί στην Ιρλανδία και είναι εγγεγραμμένη στα μητρώα εταιρειών της Ιρλανδίας ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, με αριθμό εταιρείας: 462932. Η εν λόγω εταιρεία είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο των προσωπικών σας δεδομένων.
Υπεύθυνοι: Sonia Flynn (Ιρλανδή), Shane Crehan (Ιρλανδός).
Τα δικαιώματά σας σε επίπεδο προσωπικών δεδομένων στην Καλιφόρνια
Η νομοθεσία της Καλιφόρνιας επιτρέπει στους κατοίκους της Καλιφόρνιας να ζητάνε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για όσα κοινοποιεί μια εταιρεία σε τρίτους με σκοπό την άμεση διαφημιστική προώθησή τους. Το Facebook δεν κοινοποιεί προσωπικά δεδομένα σας σε τρίτους, με στόχο τη δική τους ανεξάρτητη διαφημιστική προώθηση, εκτός και αν μας δώσετε την άδειά σας. Μάθετε περισσότερα για τις πληροφορίες που λαμβάνουμε και πώς τις χρησιμοποιούμε, καθώς και για άλλους ιστοτόπους και άλλες εφαρμογές. Αν έχετε απορίες για τις πρακτικές κοινοποίησης του Facebook ή για τα δικαιώματά σας με βάση τη νομοθεσία της Καλιφόρνιας, γράψτε μας στη διεύθυνση 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025 ή επικοινωνήστε μαζί μας από την παρακάτω σελίδα βοήθειας: https://www.facebook.com/help/contact_us.php?id=173545232710000