Καθώς περιηγείστε στο διαδίκτυο, ο Explorer για να σας διευκολύνει συγκρατεί πολλές πληροφορίες για εσάς - τις ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε, αρχεία που κατεβάσατε και αλλα. 'Ολες αυτές οι πληροφορίες αποτελούν το ιστορικό σας. Ωστόσο, αν χρησιμοποιείτε κοινόχρηστο υπολογιστή μπορεί να μην επιθυμείτε να βλέπουν τις πληροφορίες αυτές άλλοι.

Ιστορικό περιήγησης και λήψεων: Το ιστορικό περιήγησης είναι η λίστα με όλες τις ιστοσελίδες που επισκεφτήκατε και εμφανίζεται στο μενού Ιστορικό, στη λίστα Ιστορικό του παραθύρου της Βιβλιοθήκης, και στη λίστα διευθύνσεων της Αυτόματης συμπλήρωσης στη γραμμή διευθύνσεων. Το ιστορικό λήψεων είναι η λίστα με τα αρχεία που έχετε κατεβάσει και εμφανίζονται στο Παράθυρο λήψεις αρχείων.
Ιστορικό φορμών και πλαισίου αναζήτησης: Το ιστορικό φορμών περιλαμβάνει στοιχεία που έχετε εισάγει σε φόρμες στο διαδίκτυο για Αυτόματη συμπλήρωση φορμών. Το ιστορικό του πλαισίου αναζήτησης περιλαμβάνει στοιχεία που έχετε εισάγει στο πλαίσιο αναζήτησης του φυλλομετρητή.

Παρακάτω ανάλογα τον φυλλομετρητή που χρησιμοποιείται μπορείτει να βρείτε  ποιές πληροφορίες αποθηκεύονται στο ιστορικό σας και  οδηγίες βήμα προς βήμα για να το καθαρίσετε πλήρως ή μερικώς. Για να αποτρέψετε την αποθήκευση ιστορικού σε προσωρινή βάση, δείτε στο σύνδεσμο: Ιδιωτική Περιήγηση (InPrivate)

Firefox Mozilla

Google Chrome

Internet Explorer