Επίσης δείτε...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Είσοδος Πληροφορικών
Online Χρήστες
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 33
Περιεχόμενο : 259
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 167998

Επιμορφωτικά Σεμινάρια Web 2.0 - Τάξη 2.0

Δικτυακή και ηλεκτρολογική εγκατάσταση για τα Διαδραστικά Συστήματα.

Η τοποθέτηση της δικτυακής καλωδιακής υποδομής, όπως αυτή ορίζεται με την Πρόσκληση 78 και το αντίστοιχο τεύχος προκήρυξης του διαγωνισμού, θα πραγματοποιηθεί από τον ανάδοχο σύμφωνα με τις υποδείξεις της Σχολικής Μονάδας ως εξής:

Όσον αφορά στη δομημένη καλωδίωση για τις  αίθουσες διδασκαλίας, τα καλώδια αυτής θα ξεκινούν από κοινό σημείο,  το οποίο θα είναι το επιτοίχιο μεταλλικό ντουλάπι  δικτυακών συσκευών  (rack), στο οποίο και φιλοξενείται ο δρομολογητής (router) που συνδέει την Σχολική Μονάδα με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Η κατάληξη της δομημένης καλωδίωσης θα είναι στις πρίζες RJ45, μία πρίζα σε κάθε αντίστοιχη αίθουσα διδασκαλίας, όπως αυτό ορίζεται στο τεύχος προκήρυξης του διαγωνισμού (όπως π.χ. να περνά ο ανάδοχος 2 καλώδια UTP ανά πρίζα RJ45  – τερματίζοντας μόνο το  1).

Πρέπει να σημειωθεί ότι είναι επιθυμητό η πρίζα RJ45 να τοποθετηθεί κοντά στην έδρα του καθηγητή ή/και στο σημείο που θα χρησιμοποιείται ο φορητός Η/Υ που αφορά στο Διαδραστικό Σύστημα διδασκαλίας. Επίσης επιθυμητό είναι  δίπλα ή κοντά στην εν λόγω πρίζα RJ45 να υπάρχει πρίζα παροχής ρεύματος.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η Πρόσκληση 78 δεν προβλέπει την προμήθεια ενός μεταγωγέα (switch) για εκείνες τις Σχολικές Μονάδες στις οποίες  ο υπάρχων μεταγωγέας (switch) που βρίσκεται στο rack δεν επαρκεί, δηλαδή δεν έχει αρκετές ελεύθερες υποδοχές για να υποδεχθεί τις νέες πρόσθετες καλωδιώσεις.