Επίσης δείτε...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Είσοδος Πληροφορικών
Online Χρήστες
Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 33
Περιεχόμενο : 259
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 175148

Επιμορφωτικά Σεμινάρια Web 2.0 - Τάξη 2.0

Διάλεξη με θέμα «Διαγωνισμοί Ρομποτικής Δημιουργώ, άρα υπάρχω και ελπίζω!».

Την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16:00 το Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Τ.Ε.Ι.   Δυτικής Μακεδονίας, σε αίθουσα του Παραρτήματος Καστοριάς, διοργανώνει διάλεξη με θέμα «Διαγωνισμοί Ρομποτικής Δημιουργώ, άρα υπάρχω και ελπίζω!».

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί από τον εκπαιδευτικό κ. Χαράλαμπο Ζαραφίδη, προπονητή των μαθητικών Ομάδων Ρομποτικής του World Robot Olympiad. Ο Χαράλαμπος Ζαραφίδης, υπηρετεί δεκαεπτά χρόνια ως εκπαιδευτικός πληροφορικής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι Τεχνικός Υπεύθυνος Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια συμμετείχε στους πανελλήνιους διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής ως προπονητής ομάδων μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καθώς και στις World Robot Olympiad, WRO-2009 Ποχάνκ Ν. Κορέα, WRO-2010 Μανίλα Φιλιππίνες, WRO-2011 Αμπού Ντάμπι Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα, WRO-2012 Κουάλα Λουμπούρ Μαλαισία.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:
* Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου σε παγκόσμιες διοργανώσεις
* Διαγωνισμοί ρομποτικής RoboCup Junior και World Robot Olympiad
* Πλατφόρμες ανάπτυξης εκπαιδευτικών ρομποτικών κατασκευών
* Σχεδιάζοντας με το Lego Digital Designer
* Γλώσσες Προγραμματισμού NXT-G και LeJOS (Java)
* Υλοποίηση Line Following με χρήση P.I.D. ελεγκτή

Η διάλεξη αποσκοπεί στην ενημέρωση των φοιτητών, των συναδέλφων και κάθε ενδιαφερόμενου, για τα μεγάλα τεχνολογικά - προγραμματιστικά θέματα που αφορούν την τεχνολογική εποχή μας. Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και τα θέματα που σχετίζονται με την εισαγωγή της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία. Περισσότερες πληροφορίες στο http://plinetptol.sch.gr/tiki-robotics

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 26 Νοέμβριος 2012 13:56)