Επίσης δείτε...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Είσοδος Πληροφορικών
Online Χρήστες
Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 33
Περιεχόμενο : 259
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 168726

Επιμορφωτικά Σεμινάρια Web 2.0 - Τάξη 2.0

Οδηγίες για Ασφαλή Πρόσβαση στο Διαδίκτυο

Πώς μποaltρώ να χρησιμοποιώ το Διαδίκτυο χωρίς να κινδυνεύω από παραβίαση των προσωπικών μου δεδομένων, απάτες, απειλές ή άλλες εγκληματικές ενέργειες;

Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες για Ασφαλή Πρόσβαση στο Διαδίκτυο, με αφορμή παραπλανητικά μηνύματα αλληλογραφίας που μπορεί να έχετε λάβει από άγνωστους αποστολείς (προσποιούμενοι κάποιες φορές ότι είναι «διαχειριστές από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο») και σας ζητούν να τους γνωρίσετε τους κωδικούς πρόσβασης των λογαριασμών σας:
  • Κανένας οργανισμός (Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, τράπεζα ή οργανισμός) δεν θα σας στείλει μήνυμα αλληλογραφίας με το οποίο ζητά από τους χρήστες του να κοινοποιήσουν τους κωδικούς πρόσβασης.
  • Όταν λαμβάνετε email από τράπεζες, να είστε πολύ καχύποπτοι. Καμία τράπεζα δεν θα έστελνε ποτέ ένα μήνυμα προσκαλώντας τους πελάτες της να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους σε μια ιστοσελίδα.
  • Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κάνετε τις ενέργειες που σας προτείνει το συγκεκριμένο παραπλανητικό μήνυμα αλληλογραφίας. Το μήνυμα αυτό είναι πλαστό και επικίνδυνο και δεν προέρχεται από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο).
  • Να είστε πολύ προσεκτικοί με τέτοια μηνύματα, τα οποία εντάσσονται στη λογική των παραπλανητικών μηνυμάτων τύπου phishing.
  • Δεν θα πρέπει να αναγράφετε τον κωδικό πρόσβασης σας στο ΠΣΔ παρά μόνο σε δικτυακούς τόπους του sch.gr,όπως η δικτυακή πύλη ΠΣΔ webmail ΠΣΔπιστοποίηση Χρηστών, μαθητική πύλη, e-learning ΠΣΔ, πλατφόρμα Ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, καθώς και την Δικτυακή Εκπαιδευτική Πύλη του ΥΠΔΒΜΘ.
  • Αν σας ζητείται password από άλλο δικτυακό τόπο, εκτός από τους προαναφερόμενους δεν θα πρέπει να τον παρέχετε.
  • Αν και το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο εφαρμόζει πολιτική προστασίας από την ενοχλητική αλληλογραφία (Spam) υπάρχουν περιπτώσεις μηνυμάτων που καταφέρνουν να παρακάμψουν τα φίλτρα προστασίας και να φτάσουν στην ηλεκτρονική σας θυρίδα.
Για περισσότερη ενημέρωση από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο σε θέματα ασφάλειας σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τους παρακάτω συνδέσμους: