Επίσης δείτε...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Είσοδος Πληροφορικών
Online Χρήστες
Έχουμε 1 επισκέπτης συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 33
Περιεχόμενο : 259
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 168858

Επιμορφωτικά Σεμινάρια Web 2.0 - Τάξη 2.0

Διαδικασία ορισμού Υπευθύνων Σχολικών Εργαστηρίων Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ (Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.) των Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων, ΕΠΑ.Λ και Σ.Μ.Ε.Α.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης)

1. Διαδικασία ορισμού των Υπευθύνων Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.
Στην αρχή κάθε διδακτικού έτους, κατά τη συνεδρίαση για την κατανομή των εξωδιδακτικών εργασιών του συλλόγου διδασκόντων, γίνεται η επιλογή του Υπευθύνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. του Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑ.Λ ή Σ.Μ.Ε.Α.Ε. στο οποίο υπάγεται το Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. Ο σύλλογος διδασκόντων προτείνει έναν εκπαιδευτικό από αυτούς οι οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα Πληροφορικής (κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ19 ή ΠΕ20), ως Υπεύθυνο για κάθε Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. του σχολείου.
Η πρόταση για τον Υπεύθυνο Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. διαβιβάζεται στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ο Διευθυντής με απόφασή του ορίζει τον Υπεύθυνο Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. για ένα διδακτικό έτος (αν ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. είναι αναπληρωτής, η θητεία του διαρκεί όσο ο χρόνος αναπλήρωσης).

 

Η απόφαση κοινοποιείται στο σχολείο και στη Δ/νση ΣΕΠΕΔ / Τμήμα ΣΤ΄ Μελετών του ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ.

Ως Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. επιλέγεται εκπαιδευτικός, από αυτούς οι οποίοι διδάσκουν τα μαθήματα Πληροφορικής (κατά προτεραιότητα κλάδου ΠΕ19 ή ΠΕ20), ο οποίος υπηρετεί στη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει το εργαστήριο και δεν έχει οριστεί υπεύθυνος άλλου εργαστηρίου. Όταν στην σχολική μονάδα υπηρετούν περισσότεροι του ενός εκπαιδευτικοί ειδικότητας Πληροφορικής, τότε ο σύλλογος διδασκόντων, προκειμένου να αιτιολογήσει την πρόταση του, επιλέγει έναν βάσει των παρακάτω κριτηρίων τα οποία συνεκτιμώνται:
- Μεταπτυχιακός τίτλος Πληροφορικής (πέραν αυτού που προαπαιτείται για διορισμό στον κλάδο ΠΕ 19-20)
- Θητεία ως Υπεύθυνος ή Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.
- Συμμετοχή ως επιμορφωτής στο Υποέργο-1 «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» της Πράξης «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» του ΕΠ ΚτΠ’ (έργο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ. 2008)
- Θητεία ως Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.
- Παρακολούθηση του Υποέργου-2 «Πρακτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» της Πράξης «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» του ΕΠ ΚτΠ’ (έργο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ. 2008)
- Παρακολούθηση του Υποέργου-1 «Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» της Πράξης «Δράσεις Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών Πληροφορικής» του ΕΠ ΚτΠ’ (έργο ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ Δ.Β.Μ.Θ. 2008)
- Οργανική θέση στη σχολική μονάδα στην οποία ανήκει το εργαστήριο
- Συμμετοχή σε διαδικασίες ανάπτυξης Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. (επιτροπές προδιαγραφών, αξιολόγησης προσφορών κλπ).
Για τη θέση του Υπεύθυνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. δεν προτείνεται ο Διευθυντής του σχολείου. Επίσης, δεν προτείνεται ο Υποδιευθυντής του σχολείου, εκτός των περιπτώσεων που δεν υπάρχει άλλος εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ19-20 στο σχολείο.
3. Καθήκοντα του Υπευθύνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.
Τα καθήκοντα του Υπευθύνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. περιγράφονται αναλυτικά στον «Κανονισμό Λειτουργίας Εργαστηρίου Πληροφορικής και Εφαρμογών Η/Υ».
4. Τρίωρη Εργαστηριακή απασχόληση του Υπευθύνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.
Για την αποτελεσματική κάλυψη των υποχρεώσεών του, οι οποίες εντάσσονται στα διδακτικά του καθήκοντα, ο Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. θα διαθέτει τρεις (3) ώρες από το υποχρεωτικό  διδακτικό του ωράριο.

2. Προϋποθέσεις επιλογής

Οι τρεις αυτές ώρες θα καταγράφονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου στο οποίο ανήκει το εργαστήριο, κατανεμημένες σε διαφορετικές ημέρες. Εάν μετά την κάλυψη του εργαστηριακού τριώρου του Υπευθύνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. προκύψουν ανάγκες σε ώρες διδασκαλίας των μαθημάτων Πληροφορικής, αυτές καλύπτονται από αποσπασμένο στο σχολείο καθηγητή, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό στην οικεία Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ή ανατίθενται υπερωριακά σε καθηγητές του σχολείου που διδάσκουν Πληροφορική, συμπεριλαμβανομένου του Υπευθύνου Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ.
O Υπεύθυνος Σ.Ε.Π.Ε.Η.Υ. απαλλάσσεται από εξωδιδακτικές εργασίες και εφημερίες. Υποστηρίζει συμβουλευτικά τη λειτουργία του σχολείου σε θέματα που αφορούν στις Τεχνολογίες
Πληροφοριών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αναλαμβάνει και τη διεκπεραίωση των σχετικών εργασιών.
Με ευθύνη των Διευθυντών των σχολείων να ενημερωθούν ενυπόγραφα οι καθηγητές που διδάσκουν τα μαθήματα Πληροφορικής.
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

Συνημμένα:
Download this file (ΕΠΙΛΟΓΗ_ΣΕΠΕΥ_2011-12_ΑΝΑΚ_ΟΡΘΟ2.doc)Ανακοινοποίηση στο ορθό[ ]85 Kb

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 27 Σεπτέμβριος 2011 08:54)