Επίσης δείτε...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Είσοδος Πληροφορικών
Online Χρήστες
Έχουμε 2 επισκέπτες συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 33
Περιεχόμενο : 259
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 167935

Επιμορφωτικά Σεμινάρια Web 2.0 - Τάξη 2.0

Παγκόσμια ημέρα δοκιμών της τεχνολογίας IPv6 - World IPv6 Day

Στις 8 Ιουνίου, ημέρα που ορίσθηκε διεθνώς ως World IPv6 Day, μια σειρά από γνωστές εταιρίες του Διαδικτύου, όπως η Google, Facebook, Yahoo!, Akamai και Limelight Networks θα προσφέρουν το ψηφιακό υλικό τους μέσω IPv6, στο πλαίσιο εικοσιτετράωρης δοκιμής νέων τεχνολογιών και πρωτοκόλλων.

Ο κύριος στόχος της προσπάθειας είναι να κινητοποιήσει τις εταιρίες που σχετίζονται με το Διαδίκτυο – όπως πάροχοι υπηρεσιών και περιεχομένου, κατασκευαστές εξοπλισμού, εταιρίες λογισμικού και λειτουργικών συστημάτων, κλπ. - να ετοιμαστούν για την έγκαιρη μετάβασή τους στην τεχνολογία IPv6.

Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Δράσης IPv6 θα συμμετέχουν στην παγκόσμια δοκιμή (World IPv6 Day) και ήδη δραστηριοποιούνται ενεργά για την πλήρη μετάβαση στο IPv6, για το σύνολο των υποδομών και των υπηρεσιών τους.
Κατά τη διάρκειά της θα συγκεντρωθούν σημαντικά δεδομένα, που θα διευκολύνουν τη μετάβαση των εταιριών στο πρωτόκολλο IPv6, προς όφελος των τελικών χρηστών. Με την πλήρη εξάντληση των διευθύνσεων IPv4 στους επόμενους μήνες, όλες οι εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο Διαδίκτυο θα πρέπει σταδιακά να μεταβούν στο πρωτόκολλο IPv6. Η ημέρα δοκιμών World IPv6 Day είναι εξαιρετικά σημαντική για την ομαλή εξέλιξη του Διαδικτύου, καθώς αποτελεί σημαντικό βήμα για την έγκαιρη και επιτυχή μετάβαση στο πρωτόκολλο IPv6 για τις κυριότερες εταιρίες του Διαδικτύου, διασφαλίζοντας χαμηλό κόστος και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών προς τους τελικούς χρήστες.
Η ενεργοποίηση διασύνδεσης IPv6 σε ένα ιστότοπο, ταυτόχρονα με την διασύνδεση IPv4, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα πρόσβασης στο ψηφιακό υλικό για τους τελικούς χρήστες. Σύμφωνα με διεθνείς αναφορές, κατά την ημέρα των δοκιμών World IPv6 Day, δηλαδή την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, ένας πολύ μικρός αριθμός χρηστών του διαδικτύου –εκτιμάται περίπου 0,3% επί του συνόλου των χρηστών- θα έχει δυσχερή πρόσβαση στους πλέον γνωστούς δικτυακούς τόπους, όπως το Facebook. Η Ομάδα Δράσης IPv6 προτρέπει τους Έλληνες χρήστες να δοκιμάσουν σήμερα την διασύνδεσή τους με το IPv6 Διαδίκτυο μέσω των ιστοτόπων www.ipv6-test.com και test-ipv6.com. Επιπλέον, οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να αποκτήσουν διασύνδεση IPv6 ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται στο www.ipv6.gr ή σε άλλους σχετικούς ιστοτόπους.
Οι δραστηριότητες των μελών της Ομάδας δράσης IPv6 αναφέρονται αναλυτικό στο δικτυακό τόπο της ομάδας δράσης IPv6 (www.ipv6-taskforce.gr).
Ελληνική Ομάδα Δράσης την Προώθηση της Τεχνολογίας IPv6 - http://www.ipv6-taskforce.gr/
Στόχος της Ομάδας Δράσης IPv6 είναι η προώθηση της χρήσης του πρωτοκόλλου IPv6 στη χώρα, μέσω της συνεργασίας και της μεταφοράς τεχνογνωσίας μεταξύ των μελών της, καθώς και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των εγχώριων εταιριών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής, λαμβάνοντας υπόψη την αγορά και το ερευνητικό δυναμικό της χώρας.
Στην Oμάδα Δράσης IPv6 συμμετέχουν η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), δημόσιοι οργανισμοί, φορείς, πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, εταιρίες δικτυακού υλικού, λογισμικού & υπηρεσιών.