Επίσης δείτε...
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Είσοδος Πληροφορικών
Online Χρήστες
Έχουμε 6 επισκέπτες συνδεδεμένους
Στατιστικά
Μέλη : 33
Περιεχόμενο : 259
Σύνδεσμοι : 6
Εμφανίσεις Περιεχομένου : 168049

Επιμορφωτικά Σεμινάρια Web 2.0 - Τάξη 2.0

Χρήση Διαδραστικών Ασκήσεων με τη Bοήθεια του Hot Potatoes

Το Hot Potatoes είναι αρκετά διαδεδομένο λογισμικό δημιουργίας ασκήσεων κλειστού τύπου για χρήση μέσω Η/Υ. Ο λόγος που έχει γνωρίσει τόσο μεγάλη διάδοση είναι η ευκολία χρήσης του καθώς και ότι οι παραγόμενες ασκήσεις είναι εύκολα ορατές από οποιονδήποτε υπολογιστή.

  Κατεβάστε τo (ελεύθερο λογισμικό - freeware): Windows | Όλες οι πλατφόρμες (Java)

Παρουσίαση του λογισμικού

Το Hot Potatoes είναι μία συλλογή μικρών εφαρμογών για τη δημιουργία ασκήσεων εξάσκησης ή αξιολόγησης μέσω Η/Υ ή διαδικτύου. Συγκεκριμένα αποτελείται από ππέντε εφαρμογές, κάθε μία από τις οποίες χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ασκήσεων ενός συγκεκριμένου τύπου. Ο εκπαιδευτικός μπορεί να δημιουργήσει όσες ασκήσεις χρειάζεται, και στη συνέχεια να τις δημοσιεύσει, είτε μία μία είτε ως συλλογή, στον παγκόσμιο ιστό, προς χρήση από τους μαθητές ή άλλους εκπαιδευτικούς.

Το Hot Potatoes αποτελείται από 5 εφαρμογές δημιουργίας ασκήσεων και μία εφαρμογή (Masher) διαχείρισης συλλογών ασκήσεων. Κάθε μία από τις πέντε βασικές εφαρμογές αφορά ασκήσεις ενός συγκεκριμένου τύπου, δηλαδή:

  • Close - για ασκήσεις συμπλήρωσης κενών
  • Match - για ασκήσεις αντιστοιχήσεων
  • Quiz - για ασκήσεις πολλαπλών επιλογών
  • Cross - για δημιουργία σταυρολέξου
  • Mix - για ασκήσεις τοποθέτησης εκφράσεων / λέξεων / εικόνων στη σωστή σειρά

Οι ασκήσεις μπορούν να αποθηκευθούν σε ειδικά αρχεία (ένα για την κάθε άσκηση) ή να παράγουν ιστοσελίδες html για την παρουσίασή και χρήση τους από τους μαθητές. Στη συνέχεια, ο εκπαιδευτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει το Masher για να δημιουργήσει συλλογές από μεμονωμένες ασκήσεις κάθε τύπου. Οι συλλογές μπορούν επίσης να παράγουν ιστοσελίδες html για την παρουσίαση και τη χρήση τους από τους μαθητές.

Σε ποιους απευθύνεται

To Hot Potatoes απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς που χρειάζονται μερικές ασκήσεις εξάσκησης ή αξιολόγησης. Οι εφαρμογές της σουίτας καλύπτουν όλους τους βασικούς τύπους ασκήσεων κλειστού τύπου και επιτρέπουν την εύκολη δημιουργία και παρουσίαση αυτών των ασκήσεων στον υπολογιστή της τάξης, του σχολικού εργαστηρίου, είτε ακόμα και του μαθητή (π.χ. μέσω παγκόσμιου ιστού). Είναι σημαντικό ότι το εργαλείο είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και η εκμάθηση των βασικών του λειτουργιών απαιτεί ελάχιστο χρόνο.

Το Hot Potatoes μπορεί αν χρησιμοποιηθεί κι από επαγγελματίες δημιουργούς εκπαιδευτικού υλικού, ωστόσο έχει σχεδιαστεί κυρίως για μικρής κλίμακας χρήση.

Περισσότερες Πληροφορίες θα βρείτε στο:  Δημιουργία Διαδραστικών Ασκήσεων με το Hotpotatoes

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 01 Φεβρουάριος 2011 21:01)